اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروهای وارداتی به آمریکا

اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروهای وارداتی به آمریکا

به گزارش خبرگزاری آنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد قصد دارد تعرفه حدود ۲۵ درصدی بر خودرو‌های وارداتی، تراشه‌های نیمه رسانا و محصولات دارویی وارداتی به کشورش، اعمال کند.

ترامپ در جمع خبرنگاران در عمارت مارالاگو در فلوریدا افزود: تعرفه‌های خودرو ممکن است از ۲ آوریل،  یک روز پس از آنکه اعضای تیم اقتصادی ترامپ ملزم به ارائه گزارشی درباره معرفی گزینه‌هایی برای وضع تعرفه بر محصولات وارداتی هستند، اجرایی می‌شود.

ترامپ به رفتار غیرمنصفانه با صادرات خودرو‌های آمریکایی در بازار‌های خارجی معتقد است. برای مثال، اتحادیه اروپا تعرفه ۱۰ درصدی بر خودرو‌های وارداتی خود اعمال می‌کند و این ۴ برابر نرخ تعرفه ۲/۵ درصدی بر خودرو‌های سواری آمریکاست. با این حال، آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی بر پیکاپ‌های وارداتی از مکزیک و کانادا اعمال کرده است.

این در حالی است که قرار است رئیس بازرگانی و تجارت اتحادیه اروپا با هووارد لوتنیک وزیر بازرگانی آمریکا و کوین هست مدیر شورای ملی اقتصاد آمریکا در واشنگتن درباره تعرفه‌های مختلف وضع شده توسط ترامپ دیدار کند.

ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا اتحادیه اروپا می‌تواند از تعرفه‌های متقابلی که هفته پیش وعده اجرای آن را داده بود، در امان باشد، ادعای خود را تکرار کرد و گفت: در حال حاضر اتحادیه اروپا این سیگنال را داده که تعرفه‌های خود بر خودرو‌های آمریکایی را کاهش خواهد داد، گرچه قانون گذاران این اتحادیه منکر انجام این کار شده‌اند.

ترامپ خاطرنشان کرد تعرفه‌های بخشی بر محصولات دارویی و تراشه‌های نیمه رسانای وارداتی ۲۵ درصد یا بیشتر خواهد بود.

وی درباره تاریخ دقیق وضع این تعرفه‌ها بر دارو و نیمه رسانا‌ها حرفی نزد، اما گفت که می‌خواهد برای تولیدکنندگان دارو و تراشه‌های نیمه رسانا زمان بخرد تا کارخانه‌هایی را در آمریکا به راه بیاندازند تا بدین ترتیب از این تعرفه‌ها در امان بمانند.

رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد انتظار دارد برخی از بزرگترین شرکت‌ها در سراسر جهان، طی هفته‌های آینده، سرمایه گذاری‌های جدیدی را در خاک آمریکا انجام دهند. وی به جزئیات بیشتری در این باره اشاره نکرد.

پیشتر مدیر اجرایی شرکت خودروسازی فورد اظهار کرد ما ایده ترامپ برای وضع تعرفه بر تمام خودرو‌های وارداتی را تحسین کرده و از آن استقبال می‌کنیم.

این در حالی است که همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره وقوع یک جنگ تجاری جهانی، مشاوران اقتصادی و تجاری رئیس جمهور آمریکا، طرح‌هایی را برای اعمال تعرفه‌های متقابل نهایی کردند. طرح‌هایی که قرار است برای جبران کسری بودجه دولت آمریکا اجرایی شود.

در همین راستا چند روز پیش رئیس جمهور آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا را «بدون استثنا یا معافیت» امضا کرد.

رئیس جمهور آمریکا اعلامیه‌ای رسمی را برای افزایش تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا به میزان ۲۵ درصد امضا کرد و معافیت‌ها و سهمیه‌های معافیت از عوارض گمرکی و نیز صد‌ها هزار معافیت تعرفه‌ای مخصوص محصول را برای هر دو فلز حذف کرد. نرخ تعرفه قبلی این محصولات برای ورود به آمریکا ۱۰ درصد بوده است.

در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا، روز ۱ فوریه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفه‌های جدیدی را علیه چین، مکزیک و کانادا اعلام کرد. اما در ساعات پایانی قبل از اجرای تعرفه‌ها، ترامپ اعمال این تعرفه‌ها بر مکزیک و کانادا را به مدت یک ماه به تعویق انداخت، در حالی که تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر کالا‌های چینی از روز سه‌شنبه، ۴ فوریه، به اجرا درآمد.

اگرچه بسیاری از کارشناسان این اقدامات ترامپ را مورد انتقاد قرار داده و بر این عقیده‌اند که نتیجه عکسی خواهد داد، اما «دونالد ترامپ» به طور مرتب تعرفه‌ها را نوعی درمان معجزه گر اقتصادی توصیف می‌کند.

هجوم آمریکایی‌ها برای خرید کالا‌ها

یک گزارش نشان می‌دهد ۲۰ درصد آمریکایی‌ها از بیم تعرفه‌های ترامپ که منجر به احتکار گسترده کالا‌ها می‌شود، بیش از نیاز خود خرید می‌کنند.

براساس گزارشی که در وب سایت کردیت کارد منتشر شده، یک نفر از هر ۵ نفر در آمریکا از بیم تعرفه‌های اعلام شده و یا وضع شده توسط دونالد ترامپ، کالا‌های بیشتری را در مقایسه با قبل خریداری می‌کنند.

همچنین این افراد هزینه‌های مصرفی خود برای خرید کالا‌های بیشتر را هزینه‌های تحمیل شده بر خود می‌دانند. این هزینه‌ها به رفتاری از مصرف کننده اشاره می‌کند که از بیم افزایش قیمت‌ها در آینده، اقدام به خرید کالا‌های مازاد می‌کند.

براساس این گزارش، تعرفه‌ها ممکن است تورم افزا باشد، زیرا آنها هزینه کالا‌های وارداتی را افزایش داده و کسب و کار‌ها را وادار می‌کند تا هزینه‌های بیشتری را پرداخت کنند و یا با افزایش قیمت ها، این هزینه‌ها را به مصرف کنندگان تحمیل کنند. این تعرفه‌ها منجر به فشار‌های تورمی گسترده می‌شود در حالی که هزینه‌های تولید در صنایع مختلف که به مواد خارجی وابسته هستند، افزایش می‌یابد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است مصرف کندگان بیم آن دارند که افزایش قیمت‌ها منجر به احتکار گسترده کالا‌ها به ویژه مواد غذایی فاسدنشدنی، دستمال توالت و تجهیزات دارویی شده و به همین دلیل آنها تلاش می‌کنند تا پیش از افزایش قیمت کالاها، چیز‌های بیشتری خریداری کنند.

در این گزارش از مردم آمریکا درباره تاثیر تعرفه‌های ترامپ بر خرید‌های گسترده پرسیده شد که ۲۲ درصد پاسخ دهندگان اظهار کردند که این امر تاثیر چشمگیری دارد در حالی که ۳۰ درصد معتقدند تا حدودی تاثیر دارد.

در همین حال، وال استریت ژورنال نیز در گزارشی گفت: این تعرفه‌ها ممکن است باعث افزایش تورم در آمریکا شده و مانع از کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی و منجر به رشد اقتصادی کند شده و در نهایت تاثیری منفی بر مصرف کنندگان آمریکایی دارد.

دکمه بازگشت به بالا