نماد سایت patc

تجاری‌سازی محصولات با بکارگیری ۱۲ راهکار فناورانه/تاسیس شرکت از دل یک شتاب‌دهنده

تجاری‌سازی محصولات با بکارگیری ۱۲ راهکار فناورانه تاسیس شرکت از دل یک شتاب‌دهنده

در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تجاری‌سازی محصولات با بکارگیری ۱۲ راهکار فناورانه تاسیس شرکت از دل یک شتاب‌دهنده

موسس و مدیرعامل یکی از شتاب‌دهنده‌های فعال در حوزه زیست فناوری از تعبیه ۱۲ راهکار برای تامین مالی دانش آموختگان، صنعتگران حوزه زیست فناوری خبر داد و گفت: ایده‌ها و دانش فنی دانش آموختگان دانشگاهی و صنعتگران را برحسب ظرفیت‌های شتاب دهنده حمایت می‌کنیم و پیگیر تجاری‌سازی محصولات آنها به بازار هستیم.

دکتر علی اکبر حداد مشهد ریزه، رئیس پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه فردوسی، موسس و مدیرعامل یکی از شتاب‌دهنده‌های فعال در حوزه زیست فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: از بین بیش از هزار شتاب‌دهنده کشور که ارگان‌های مختلف از جمله معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مجوز شتاب‌دهی آنها را ارزیابی می‌کنند، تنها ۴۰ شتاب بدهنده حائز صلاحیت انتخاب شده‌اند. خوشبختانه شتاب‌دهنده این مجموعه در زمستان سال گذشته موفق به اخذ گواهی احراز صلاحیت شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: اکنون این شتاب‌دهنده در حوزه زیست فناوری فعالیت دارد. این شتاب‌دهنده از ابتدای تأسیس تاکنون ۱۵۰ هسته فناور را سازمان دهی کرده است. ۳ خروجی این شتاب‌دهنده نیز در حوزه زیست فناوری، صنایع غذایی و الکترونیک منجر به تجاری‌سازی و عرضه محصولات به بازار شده است. 

دبیر مجمع عالی دانشگاه‌های استان‌های خراسان رضوی اظهار کرد: همچنین این شتاب‌دهنده ۱۶ شرکت مختلف را نیز تاسیس کرده که برخی از آنها محصولات‌شان تا تابستان امسال تجاری‌سازی شده و به بازار عرضه می‌شوند. یک محصول نیز در حوزه جلبک تولید کرده‌ایم که اگر تابستان نهایی شود، می‌توانیم ارزآوری داشته باشیم و در ممانعت از خروج ارز نقش آفرینی کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که نحوه حمایت این شتاب‌دهنده از هسته‌های فناور چگونه است، گفت: مدل کاری این شتاب‌دهنده اکوسیستمی است یعنی با داشتن زیرساخت‌های آزمایشگاهی و راه‌اندازی شبکه‌های همکار، مباحثی مانند تجاری‌سازی، تبلیغات و… را در یک فضای هزارمتری فراهم می‌کند.

وی بیان کرد: این اکوسیستم امکان دارد از مرحله صفر دانش آموختگانی که فقط ایده یا دانش فنی دارند و همچنین دانش آموختگان یا صنعتگرانی که محصول فناوری دارند را مورد حمایت قرار دهد. برحسب ظرفیت این شتاب‌دهنده، نوآوری‌هایی هم که از خارج مجموعه به این اکوسیستم مراجعه می‌کنند، مورد حمایت واقع می‌شوند. در نهایت ساز و کار‌های تجاری‌سازی این محصولات پس از ارزیابی‌های مختلف، برنامه‌ریزی شده و در صورتی که هریک از صاحبان فناوری کمبودی در آزمایشگاه، خط تولید و منابع مالی داشته باشند، امکاناتی در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

حداد مشهد ریزه گفت: در حال حاضر ۱۲ تا ۱۳ راهکار برای تامین منابع مالی این افراد تعبیه کرده‌ایم و پیگیر تجاری‌سازی محصولات، ایده فناوری و دانش فنی و ورود آنها به بازار هستیم.

خروج از نسخه موبایل