عمومی

تحول در مؤسسات و خانه‌های قرآنی لرستان/ احیای جلسات خانگی قرآنی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مایر – گروه استانی: با نزدیک شدن به سالگرد تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از ارکان مهم ترویج و توسعه فرهنگ دینی در کشور، بازخوانی رسالت و تلاش این سازمان در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی ضروری است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در 10 تیر 1360، نهاد تابعه مستقل منسجمی به نام ولایت فقیه به نام شورای عالی تبلیغات اسلامی برای مقابله با تبلیغات تأسیس شد. این نهاد ارزشمند در جریان تحول خود در چهاردهم سال 68 به دستور حضرت امام خمینی (ره) به سازمان تبلیغات انقلاب اسلامی تغییر نام یافت.

توسعه برنامه ها و فعالیت های قرآنی در لرستان

حجت الاسلام صادق جعفرپور رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان به ایراد سخنرانی پرداخت. گفتن وی در گفتگو با خبرنگار آنلاین با بیان اینکه لرستان دارای 63 موسسه قرآنی فعال است، گفت: این موسسه در این شهرستان فعال است.

وی با اشاره به فعالیت 165 خانه قرآنی در لرستان گفت: خانه های قرآنی در روستاها و تعداد معدودی در شهرها و مناطق اطراف آن فعال است.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان در ادامه فلسفه شکل گیر وی به توسعه موسسات و خانه های قرآنی و توسعه برنامه ها و فعالیت های قرآنی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه موسسات و خانه های قرآنی بسیار زیادی در استان فعال است و دانش آموزان و قرآن آموزان از آموزش آنها بهره مند می شوند.

تحول موسسات و خانه های قرآنی لرستان / احیای مجامع قرآنی خانواده

حجت الاسلام جعفرپور با اشاره به برگزاری دوره های ویژه قرآنی توسط موسسات قرآنی استان در طول سال، گفت: این آموزش ها از سوی معاونت امور قرآنی وزارت تبلیغات اسلامی به این موسسات ابلاغ می شود.

وی تاکید کرد: این موسسات آزمون ها و آزمون های لازم را برگزار می کنند و افرادی که در این آزمون ها نمرات قبولی را کسب کنند در طول دوره گواهینامه دریافت خواهند کرد. درجه سوم قرآن و معادل لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می باشد.

آموزش تخصصی قرآن را ارائه می دهد

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه خوشبختانه استان برنامه ها و فعالیت های خوبی در این زمینه داشته است، گفت: اخیرا آزمون ویژه ای را در استان برگزار کردیم که نتایج آن آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد.»

حجت الاسلام جعفرپور گفت: در حال حاضر شاهد برگزاری آزمون سراسری قرائت قرآن در استان هستیم که برگزاری این آزمون برنامه ریزی شده و مورد نیاز قاریان کل قرآن است.

وی گفت: قاریان قرآن زمانی وارد این عرصه شدند که در این زمینه تخصص داشتند که کار بسیار سختی بود. قرآن پاس کردند، اما حرفه ای نبودند، گواهینامه نداشتند. اخیراً مقرراتی وجود دارد که اعلام می کند این افراد می توانند ثبت نام کنند و در آزمون شرکت کنند که در نهایت منجر به صدور گواهینامه می شود.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان افزود: 10 دفتر قرآنی در لرستان داریم که آزمون های عمومی روخوانی قرآن را به جز. E اول تا آخر جز E متولی 30 قرآن هستند که آزمون در 10 مرحله انجام می شود و در پایان به شرکت کنندگان گواهی اعطا می شود.

حجت الاسلام جعفرپور تاکید کرد: این کار از خرداد ماه در دارالقرآن آغاز شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت و هر فرهنگستان می تواند سالانه چهار آزمون حافظ قرآن برگزار کند.

ارتقای کمی و کیفی در مؤسسات قرآنی لرستان

وی با اشاره به ارتقای کمی و کیفی مؤسسات قرآنی لرستان گفت: مقام معظم رهبری تاکید کردند که باید 10 میلیون قاری قرآن داشته باشیم، متأسفانه در کشور به جایگاه مطلوبی نرسیده ایم و همه مؤسسات قرآنی به مسکن نیاز دارند. در این زمینه فعال می شود.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه محدودیت خاصی از نظر تعداد و تعداد مؤسسات و خانه های قرآنی نداریم و حتی آموزش های تخصصی و عمومی برگزار می کنیم، تصریح کرد: همه آن ها. کسانی که برنامه های قرآنی را دنبال می کنند، آرزوی ارتقای علم و دانش خود نسبت به قرآن را دارند. جهت ثبت نام در موسسات و خانه های قرآنی دعوت به عمل می آید.

حجت الاسلام جعفرپور تاکید کرد: این ثبت نام برای سنین مختلف و خواهر و برادر خواهد بود.

احیای محفل انس با قرآن

وی در ادامه به اجرای این طرح اشاره کرد.نورالثقلینوی در لرستان گفت: اجرای این طرح یک سال است که در حال انجام است و در چارچوب آن جلسه احیای قرآن در خانواده در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به اینکه این طرح بسیار خوبی است و امیدواریم همه موسسات و خانه های قرآنی و مردم ما را در اجرای آن یاری کنند خاطرنشان کرد: در این راستا افرادی که می خواهند خود را بسازند. منازل در صورت تلاوت قرآن، اداره تبلیغات اسلامی استان معلم قرآن در اختیار آنها قرار می دهد و در این راستا از ظرفیت اساتید توانمند استان استفاده می شود.

حجت‌الاسلام جعفرپور تاکید کرد: هر خانواده و خانواده‌ای که برای برگزاری جلسه قرآن خانوادگی برنامه‌ریزی می‌کنند، از حمایت‌های لازم برای آموزش، ترتیل و تبلیغ اسلامی برخوردار می‌شوند و در حال حاضر 114 خانه قرآن در خرم‌آباد مرمت شده و اعلام شده است که آمادگی لازم را داشته باشید. «آنها یک برنامه قرآنی را در خانه میزبانی می کنند.

وی افزود: می خواهیم این طرح در همه خیابان ها برگزار شود و با حمایت اساتید و مردم این طرح را به شکل ایده آل دنبال کنیم.

تحول مؤسسات و خانه های قرآن

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به نظر ویژه حجت الاسلام «قمی» رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور مبنی بر کمیت و کیفیت موسسات قرآنی، اظهار داشت: این نهاد قرآنی در حال حاضر در حوزه قرآن و عترت است.نورالثقلینپروژه ای در این راستا احیا شده است.

حجت‌الاسلام جعفرپور درباره تغییر و تحولات در آموزشگاه‌ها و خانه‌های قرآنی و برگزاری دوره‌های تخصصی گفت: این کار از تیرماه امسال در استان آغاز می‌شود و برنامه آموزشی قرآن و تربیت مربیان مدارس و خانه‌های قرآنی را اجرا می‌کنیم. امتحانات برای معلمان

وی با اشاره به اینکه تعطیلات تابستانی فرصت مناسبی برای ارائه آموزش های قرآنی و فرهنگی به دانش آموزان است، گفت: می توان از فضای مجازی به درستی استفاده کرد و در این راستا باید برای ارائه آموزش های قرآنی و فرهنگی ورود کنیم.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش می تواند از توانمندی های شبکه شاد در این زمینه به خوبی استفاده کند، گفت: آمادگی داریم از اساتید توانمند برای ارائه این آموزش ها در تابستان به دانش آموزان استفاده کنیم.

بخشنده قرآن را بشناسید

حجت الاسلام جعفرپور تاکید کرد: تنها از طریق تبلیغ و آموزش اسلامی کار انجام نمی شود، خانواده نیز می تواند نقش موثرتری داشته باشد و خانواده باید گام های اولیه را در این امر بردارد.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه هر جا که مردم کار کنند توفیقات زیادی حاصل شده است، تصریح کرد: یکی از طرح های اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان شناسایی خیرین قرآنی در استان است.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده است به طوری که در شهرستان دلوانجخر 400 جلد قرآن به موسسه قرآن اهدا شده است.

حجت الاسلام جعفرپور گفت: اخیراً در خرم آباد خیریه ای اعلام کرده که آماده توزیع کتاب قرآن در بین موسسات قرآنی است.

وی تاکید کرد: همه جا مردم هستند، با موفقیت های فراوان، امیدواریم در همه شهرستان های استان خیرین قرآنی داشته باشیم، کار شروع شده است و امیدواریم در همه شهرستان ها این اتفاق بیفتد.

دکمه بازگشت به بالا