فرهنگ و هنر

تولیدکننده علوم انسانی باید خطوط اندیشه قرآنی و اسلامی را بداند

رئیس پژوهشکده آموزشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه برای شروع نهضت تولیدی علوم انسانی اسلامی باید نظام عقیدتی اسلامی را شناخت، گفت: تولیدکنندگان علوم انسانی باید قرآن و خطوط اسلامی را درک کنند. اندیشه. قدم بعدی شناخت مبانی و روش های علوم انسانی از منظر قرآن است.

به گزارش patc، آیت الله محمود رجبی امروز در مراسم افتتاحیه ششمین همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در مرکز همایش های صدا و سیما گفت: قبل از انقلاب تدریس علوم انسانی در دانشگاه ما بر اساس اصول سکولاریسم و ​​الحاد بود و آینده را تهدید می کرد. و نظام آموزشی در آن زمان نمی توانست در برابر پرخاشگری و سوء ظن مقاومت کند.

مدیر مؤسسه آموزش و پرورش امام خمینی(ره) در سخنانی از اقدامات علامه مصبای یزدی در این زمینه گفت: با درک برنامه درسی، طرح تحولی به عنوان مکمل برنامه درسی حوزه علمیه تدوین شد که هدف آن این است. از این تهدید و نابودی و کارآمدی میدان تامین و مقابله با این تهاجم جلوگیری کنند.

وی هدف از آموزش انتقادی علوم انسانی اسلامی را ایجاد علوم انسانی قرآنی بر اساس علوم اسلامی دانست و گفت: ارائه آموزش در حوزه علوم انسانی اسلامی و تربیت اساتید برای تدریس در این حوزه.

رجبی خاطرنشان کرد: علوم انسانی باید توسط اساتید حوزه انجام شود و پژوهشگران برای ادامه در شرایط فعلی تربیت شوند. از این رو عالمی می کوشد علوم انسانی را در چارچوب مسائل و مبانی خودش متمرکز کند و معتقد است که باید علوم انسانی اسلامی را شناخت و اصول آن را فهمید و نقد کرد.

وی در خصوص عملکرد علامه مصباخ در بحث اندیشه و عقاید اسلامی گفت: بعد از انقلاب امام راحل که پیشنهاد بازسازی علوم انسانی را مطرح کردند اقدامات لازم را انجام دادند و در همان زمان عده ای شروع به تخریب اینها کردند. طرح متوقف شد، اما عالمی به راه خود ادامه داد. راه بعدی علامه مصباح تأسیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برای تربیت محقق است.

رجبی با اشاره به اینکه برای شروع تولید علوم انسانی اسلامی باید نظام فکری اسلامی را شناخت، تصریح کرد: تولیدکنندگان علوم انسانی باید قرآن و خطوط اندیشه اسلامی را درک کنند. قدم بعدی شناخت مبانی و روش های علوم انسانی از منظر قرآن است. اگرچه شناخت علم مورد بحث یک روش کلیدی است، اما پژوهشگران مؤسسه امام خمینی(ره) این رشته ها را تا مقطع دکتری مورد مطالعه قرار داده اند و دانش فلسفی و نقد فلسفه علم را به اندازه کافی درک می کنند و نیاز به گذراندن روش های استنباط از منابع اسلامی دارند. برای به دست آوردن دانش

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا