تنهایی احساسی است که اکثر ما تجربه می کنیم، اما با گام های بسیار ساده می توان از آن دور شد.
به گزارش patc، اخبار آنلاین او می نویسد: “حتی قبل از افزایش شدید تنهایی و مشکلات روانی در طول همه گیری کووید-19، تحقیقات نشان داد که بخش زیادی از مردم احساس تنهایی می کردند. تنهایی مزمن شما را از نظر عاطفی تخلیه می کند؛ زندگی تاریک و بی معنی است. این شرایط در نهایت به جسمی منجر می شود. مشکلاتی مانند بدن درد، اختلالات خواب و ضعف سیستم ایمنی بدن.
البته این تنهایی را با تنهایی اجتماعی اشتباه نگیرید. شما می توانید از مردم و جامعه دور باشید و احساس تنهایی نکنید، برعکس می توانید در کنار دیگران باشید و احساس تنهایی کنید. در واقع، تنهایی زمانی اتفاق میافتد که از تنهایی احساس غمگینی و خستگی میکنید، اما تنهایی اجتماعی به سادگی موقعیتی است که در آن شما به طور منظم با سایر افراد جامعه خود در ارتباط نیستید.
هنگامی که احساس می کنید در غم و تنهایی گیر کرده اید، موارد زیر را امتحان کنید:
1. تعریف مجدد تنهایی
وقتی نیاز شما به تعامل اجتماعی و برقراری ارتباط با دیگران برآورده نمی شود، احساس تنهایی می کنید. افراد مختلف نیازهای تعاملی متفاوتی دارند و در صورت برآورده نشدن می توانند احساس تنهایی کنند. به عنوان مثال:
* اگر عادت دارید بیشتر شب های هفته را با دوستان و عزیزانتان بگذرانید، شب های بدون آنها احساس تنهایی می کنید. اما اگر به تنهایی اجتماعی عادت دارید، یک شب هفتگی با دوستان نیاز شما به تعامل را برطرف می کند.
* اگر با همسر یا خانواده خود رابطه بدی دارید، حتی زمانی که با هم هستید باز هم احساس تنهایی می کنید.
بیشتر مردم برای شاد بودن به روابط نزدیک و دوستی نیاز دارند. اما به گفته محققان، کمی خلوت و انزوا نیز مهم است؛ از آنجایی که به فرد فرصت کشف خود، تفکر خلاق و خودآگاهی داده می شود که در نهایت باعث کاهش اضطراب و افسردگی فرد می شود.
2. قدر آنچه دارید را بدانید
زمانی که احساس تنهایی می کنید، تمرکز بر روی چیزهای مثبت زندگی ممکن است سخت باشد، اما اگر هر روز زمانی را برای شکرگزاری برای آنچه در حال حاضر دارید اختصاص دهید، احساس بهتری خواهید داشت. یک تکه کاغذ بردارید و هر چیزی را که از داشتن آن خوشحال هستید بنویسید. به گفته محققان، قدردانی روزانه برای چیزهای مثبت در زندگی شما می تواند احساس تنهایی را به خصوص در افراد مسن کاهش دهد.
3. سکوت خانه را بشکنید
در حالی که موسیقی یا صداهای دیگر احساس تنهایی را کاهش نمی دهند، اما تا حدودی آرامش بخش هستند. عملکرد صدا برای پر کردن فضاهای زندگی و ذهن شما و جلوگیری از احساس تنهایی شدید.
* طبق تحقیقات انجام شده، موسیقی می تواند وضعیت روانی فرد را بهبود بخشد و کتاب های صوتی می توانند به طور موقت حواس او را پرت کنند.
* گوش دادن به یک برنامه رادیویی پرمخاطب یا تماشای سریال مورد علاقه نه تنها می تواند سکوت خانه را بشکند، بلکه احساس خوبی را در شما ایجاد می کند.
4. با دوستان ارتباط برقرار کنید
حتی اگر خیلی اوقات با خانواده یا دوستان معاشرت نمی کنید، باز هم می توانید با آنها در تماس باشید. تحقیقات نشان می دهد که تعاملات مجازی مانند تماس های تلفنی یا تماس های اینترنتی می تواند به اندازه رفت و آمد و تعامل نزدیک با افراد دیگر احساس تنهایی را کاهش دهد. حتی یک تماس تلفنی 10 دقیقه ای با یک دوست یا خویشاوند می تواند کمک زیادی به رهایی از تنهایی کند.
5. بهبود کیفیت تعامل
تحقیقات نشان داده است که صرفا بودن با گروهی از افراد تنهایی را از بین نمی برد و حتی حضور در محیط های بسیار شلوغ نیز می تواند آن را افزایش دهد. در واقع کیفیت تعاملات مهمتر از کمیت است. برای مثال، ممکن است در میان گروه بزرگی از افراد احساس تنهایی کنید، اما زمانی که با بهترین دوست خود وقت می گذرانید، آرامش داشته باشید. بنابراین، باید بیشتر بر کیفیت تعاملات تمرکز کنید تا کمیت.
6. زمانی را در خارج از منزل بگذرانید
تغییر محیط می تواند شما را از درد تنهایی دور کند. بیرون رفتن از خانه به شما این امکان را می دهد که با افراد دیگری ملاقات کنید و به شما یادآوری می کند که در این دنیا تنها نیستید. به علاوه، گذراندن وقت در طبیعت می تواند به شما آرامش دهد و خلق و خوی شما را بهبود بخشد.
7. ابراز احساسات
هنگامی که احساسات واقعی خود را به رسمیت نمی شناسید و نمی پذیرید، آنها می توانند شدیدتر و غیرقابل کنترل شوند. بنابراین ابراز این احساسات باعث می شود که آنها قدرت کمتری داشته باشند. به عنوان مثال، وقتی به بهترین دوست خود می گویید احساس تنهایی می کنید، بهتر می توانید از حمایت عاطفی او بهره مند شوید و از تنهایی خارج شوید.
8. به جنبه خلاقانه خود توجه کنید
انجام کارهای خلاقانه مانند هنر، موسیقی یا نوشتن می تواند سلامت روان را بهبود بخشد. اگر انجام یکی از این کارها به شما احساس خوبی می دهد، یکی از این هنرهای خلاقانه را دنبال کنید تا احساس تنهایی خود را کاهش دهید. این نوع فعالیت ها به شما احساس رضایت می دهد و البته چالش تکمیل یک اثر هنری، احساس تنهایی و غم و اندوه همراه را از بین می برد.
9. با حیوانات وقت بگذرانید
حیوانات ممکن است صحبت نکنند، اما همراهان خوبی هستند. وجود یک موجود دیگر در خانه باعث آرامش شما می شود و اضطراب و کسالت را از بین می برد. تحقیقات نشان می دهد افرادی که حیوانات خانگی دارند از نظر جسمی و روحی بهتر هستند.
10. شبکه های اجتماعی را محدود کنید
در حالی که شبکه های اجتماعی یک راه لذت بخش برای حفظ ارتباط با دوستان و عزیزان هستند، این شبکه ها اغلب می توانند فرد را احساس تنهایی کنند. وقتی در خانه تنها هستید و می بینید که افراد دیگری در شبکه های اجتماعی با همسر یا سایر اعضای خانواده خود وقت می گذرانند، ممکن است احساس تنهایی کنید. مردم اغلب تصاویر کاملی از زندگی خود منتشر نمی کنند، فقط لحظات شاد خود را با دیگران به اشتراک می گذارند که می تواند به تنهایی شما بیفزاید. بنابراین گشت و گذار در این شبکه ها را محدود کنید.
11. به فعالیت های مورد علاقه توجه کنید
گاهی اوقات احساس تنهایی چنان ذهن شما را فرا می گیرد که نمی توانید به چیز دیگری فکر کنید، حتی به چیزهایی که شما را خوشحال می کند. مراقب باشید سرگرمی ها و فعالیت هایی را که باعث شادی و لذت شما می شوند را فراموش نکنید. این سرگرمیها میتواند شامل ورزش کردن یا تماشای برنامه مورد علاقهتان یا بیرون رفتن در طبیعت یا یادگیری مهارتی باشد که همیشه میخواستید یاد بگیرید.
12. خود تسکین دهنده
هر زمان که به شدت احساس تنهایی کردید، فوراً به خود یادآوری کنید که این احساس موقتی است و قرار نیست برای همیشه غمگین باشید. در عین حال به خود بگویید که افراد دیگر ممکن است احساس تنهایی کنند و تنها شما نیستید که در این موقعیت قرار دارید. شما می توانید با این گفتگوی درونی خود را آرام کنید.
13. به مشاور مراجعه کنید
احساس تنهایی مداوم می تواند فرد را به ناامیدی و درماندگی سوق دهد. اگر نمی توانید این احساس مخرب را کنترل کنید، حتما از یک مشاور کمک بگیرید.
منبع: Healthline»
انتهای پیام