یافته های علمی حاکی از آن است که تغییرات آب و هوایی گسترش ویروس را تسریع می کند.
به گزارش patc، در مقاله ای در این روزنامه پیام ما سیاره ما اکنون 1.1 درجه سانتیگراد گرمتر از قرن نوزدهم است. گرمایش جهانی بر سلامت انسان که به آن وابسته هستیم تأثیر می گذارد. یافته های علمی نشان می دهد که تغییرات آب و هوایی گسترش ویروس ها را تسریع می کند. تغییرات دما و بارندگی می تواند بر توزیع تأثیر بگذارد. و گسترش بیماری تغییر آب و هوا با مشکلات اجتماعی، بهداشتی و روانی مرتبط است و تهدیدی برای سلامتی و رفاه است. کارشناسان هشدار می دهند که در دهه آینده به دلیل تغییرات آب و هوایی ممکن است با هزاران بیماری جدید روبرو شویم. مطالعه دانشگاه جورج تاون پیش بینی می کند. جابجایی بین گونه ها احتمالاً در مناطقی مانند آسیا و آفریقا به طور چشمگیری افزایش می یابد.
گونه ها در حال حرکت هستند و در حین حرکت، فرصت اشتراک گذاری ویروس ها را خواهند داشت. مطالعه دانشگاه جورج تاون با عنوان “تغییر آب و هوا خطر انتقال بین گونه ها را افزایش می دهد” که در مجله Nature منتشر شده است، پیش بینی می کند که حداقل 15000 گونه جدید تا سال 2070 آلوده خواهند شد. این اختلاط ویروس ها بین حیوانات می تواند خطر جهش و انتقال به انسان و ایجاد بیماری های همه گیر جدید را افزایش دهد؛ اگر دمای زمین به دو درجه سانتی گراد افزایش یابد.
تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی باعث میشود که حیات وحش گروههایی به دنبال سازگاری با محیطهای در حال تغییر باشند؛ اگرچه این نوع سناریوها احتمالاً ادامه خواهند داشت. بسیاری از حیوانات انگل ها و پاتوژن های خود را به مناطق جدید باز می گردانند و می توانند یک واکنش زنجیره ای از ویروس ها و بیماری ها را تحریک کنند.
به گفته محققان، حرکت حیوانات به این معناست که گونهها اغلب برای اولین بار با هم ملاقات میکنند و فرصتهای منحصربهفردی را برای انتشار ویروس ایجاد میکنند. با افزایش دما، انتظار می رود بسیاری از گونه ها در جستجوی زیستگاه های راحت تر از مناطق گرمسیری دور شوند. برخی دیگر ممکن است به دنبال ارتفاعات خنک تر از تپه ها و کوه ها به کوه بروند. هنگامی که گونه های مختلف برای اولین بار با هم تماس می گیرند، ویروس ممکن است میزبان جدیدی را آلوده کند.
این مطالعه پیش بینی می کند که طی 50 سال آینده، تعداد فزاینده ای از بیماری های عفونی نوظهور به دلیل اثر پروانه ای از حیوانات به انسان منتقل می شود. دانشمندان مدتهاست هشدار دادهاند که گرمایش زمین میتواند باعث افزایش بیماریها شود. به عنوان مثال، انتظار می رود که مالاریا زمانی که توسط پشه ها منتقل می شود، به آب و هوای گرمتر سرایت کند. اما تغییرات آب و هوایی همچنین میتواند باعث ایجاد بیماریهای کاملاً جدیدی شود زیرا پاتوژنها به گونههای میزبان جدید منتقل میشوند. یا جوندگان نادری که امروزه تماس کمی با انسان دارند می توانند ویروس را به راکون هایی که به راحتی در مناطق شهری زندگی می کنند سرایت کنند. این یک راه کاملاً جدید برای انتشار ویروس به انسان باز می کند.
همانطور که همه ما می دانیم، مهم نیست که بیماری از کجا شروع می شود، همه ما ایمن نیستیم. همه چیز با توجه به وحدت محیط بر همه چیز تأثیر می گذارد و تأثیرات آن در همه جای دنیا محسوس است».
انتهای پیام