اثر شگفت انگیز این ویتامین بر سلامت مغز

ویتامین B۱۲ در غذا های پروتئینی مانند ماهی گوشت تخم مرغ و لبنیات و همچنین غلات صبحانه غنی شده و مخمر های مغذی یافت می شود و می توان آن را به عنوان مکمل مصرف کرد.
کمبود ویتامین B۱۲ اتفاقی نادر است اما میزان پایین آن شایع است که تا ۴۰ درصد از جمعیت غرب را تحت تأثیر قرار می دهد.
یک مطالعه جدید نشان داده است که در افراد مسن سطوح پایین و بالاتر ویتامین B۱۲ ممکن است با مشکلات شناختی مرتبط باشد حتی زمانی که این سطوح در محدوده طبیعی باشد.
ویتامین B۱۲ که به نام کوبالامین نیز شناخته می شود یک ویتامین محلول در آب است که برای توسعه و حفظ سلامت سیستم عصبی مرکزی گلبول های قرمز خون و اسید های نوکلئیک مانند DNA و RNA ضروری است.
مؤسسه ملی بهداشت توصیه می کند که افراد بالای ۱۴ سال باید ۲.۴ میکروگرم B۱۲ در روز دریافت کنند و محصولات لبنی ماهی گوشت مرغ و تخم مرغ منابع خوبی از این ویتامین هستند. افراد همچنین می توانند B۱۲ خود را از غلات صبحانه غنی شده مخمر های تغذیه ای و مکمل ها دریافت کنند بنابراین کمبود آن غیرمعمول است و تنها حدود ۳ درصد از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهد.
با این حال یک مطالعه جدید بر روی افراد مسن سالم نشان داده است که حتی در محدوده طبیعی ویتامین B ۱۲ سطوح پایین و بالاتر ممکن است بر روی شناخت تأثیر بگذارد.
این مطالعه نشان داد افرادی که سطح B۱۲ پایین تری داشتند سرعت پردازش کمتری داشتند و سطوح بالاتر با نشانگر های زیستی بیشتر تخریب عصبی مرتبط بود.
برای تجزیه و تحلیل محققان شرکت کنندگان را به افرادی با سطح B۱۲ کمتر و بالاتر از میانگین تقسیم کردند.
آنها دریافتند که سطوح B۱۲ کمتر از میانگین به طور قابل توجهی با تأخیر در پتانسیل برانگیخته بینایی چند کانونی (mfVEP) مرتبط است که نشان دهنده هدایت کندتر در مغز است. این ارتباط با سطوح پایین B۱۲ فعال نیز مشاهده شد.
افرادی که سطح B۱۲ پایین تری داشتند سرعت پردازش کمتری نیز داشتند اثری که محققان دریافتند با افزایش سن افزایش می یابد و حجم بیشتری از ماده سفید که تغییرات مغزی با اختلالات شناختی مرتبط است افزایش می یابد.
محققان همچنین دریافتند که سطوح بالاتر B۱۲ نیز اثراتی دارد که ممکن است بر شناخت تأثیر بگذارد.
افرادی که سطح B۱۲ بالاتری داشتند سطح پروتئین T-Tau را افزایش دادند که با تخریب عصبی و زوال عقل مرتبط است. این ارتباط زمانی قوی تر بود که سطوح پایین B۱۲ فعال و سطوح بالایی از holo-HC یا «B۱۲ غیر فعال» وجود داشت.
به گفته محققان تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.