بر اساس اعلام مسئولان وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در راستای ارتقای ایمنی معادن و صیانت از نیروهای کار بیش از ۱۴ هزار فقره بازرسی از واحدهای معدنی در سال گذشته صورت گرفته است.
به گزارش patc، یکی از تبعات سوء رشد تکنولوژی در جوامع بشری، بروز حوادث مختلف از جمله حوادث ناشی از کار و بیماریهای شغلی است که همه ساله تعداد بیشماری از نیروهای کار را در واحدهای صنعتی و تولیدی دچار مشکلات و رنجهای فراوانی میکند.
در ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته میشود که در حین انجام وظیفه و مواقعی اتفاق بیفتد که بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه، ماموریتی را برعهده گیرد.
معاون وزیر کار آمار حوادث کارگری در کشور را نسبت به میانگین جهانی پایینتر اعلام کرد و از انجام ۱۴ هزار و ۵۰۰ مورد بازرسی از واحدهای معدنی در سال گذشته خبر داد.برابر آمارها، حوادث معدنی در کنار حوادث ساختمانی بیشترین آمار تلفات نیروی کار را به خود اختصاص داده و بیشتر معضلات در باب حوادث کار مربوط به کارگاههای معدنی بوده است.
آنطور که علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته معادن باید مکانیزه شوند و ارتقای ایمنی در آنها لحاظ شود.
او میگوید: به روز کردن ابزار و امکانات مورد استفاده در معادن با هدف بهتر شدن وضعیت ایمنی کارگران معدن و کاهش دغدغه خانوادههای آنها در اولویت وزارت کار قرار دارد.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمار حوادث کارگری در کشور را نسبت به میانگین جهانی پایینتر اعلام کرد اما گفت که در تقویت ایمنی محیط کار باید اهتمام بیشتری به کار گرفته شود.
رعیتی فرد بر لزوم ارتقای ایمنی معادن و صیانت از نیروهای تاکید کرد و گفت: سال گذشته ۱۴ هزار و ۵۰۰ مورد بازرسی از واحدهای معدنی صورت گرفت که این میزان در سال جاری بیشتر خواهد شد.
در حال حاضر کار در معدن جزو مشاغل سخت به شمار میرود و از نظر وزارت کارقانون مشاغل سخت و زیان آور در معادن کشور اعمال شود. با توجه به بررسیها و نظارتهای مستمر در حوزه معادن کشور، آمار حوادث در این حوزه ۲ درصد حوادث کار اعلام میشود.
بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از مقایسه حوادث معدنی در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بیش از ۹۳۰ معدن در سال ۱۳۹۸ دارای واحد بهداشت و ایمنی و محیط زیست بوده که نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است ولی با وجود استقرار واحد ایمنی و بهداشت در معادن مذکور، تعداد وقوع حادثه و افراد حادثه دیده در معدن نسبت به سال ۱۳۹۷ افزایش داشته است.
به موجب این گزارش، بیشترین تعداد وقوع حوادث مربوط به معادن استخراج ذغالسنگ خشک و پس از آن معادن استخراج سنگ و شن و ماسه بوده است.
وزارت کار در تلاش است تا با نظارت و برگزاری دورههای تخصصی برای تشکلهای کارگری و کارفرمایی و آموزش ایمنی در واحدهای اقتصادی از بروز حوادث کارگاهی پیشگیری و از ظرفیت سازمانها و نهادها در حوزه صیانت از نیروهای کار استفاده کند.
به گزارش patc، بر اساس اعلام اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم تا پایان سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار فقره بازرسی برای نظارت بر مقررات ایمنی کارگاهها و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ساعت آموزش ایمنی در مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار انجام گرفته است.
انتهای پیام