انواع اقامتگاه های قابل رزرو در سایت های رزرو اقامتگاه : سفری به دنیای گزینه ها و خاطره ها
یادمه اولین سفری که تنها رفتم دلم مثل سیر و سرکه می جوشید. نه فقط برای مقصد که بیشتر برای جایی که قرار بود شب ها سرم رو روش بذارم. اون موقع ها مثل الان نبود که با چند کلیک بشه صدها گزینه رو دید و مقایسه کرد. باید می رفتی و می گشتی گاهی خسته و کلافه از این در به اون در می شدی تا یه جای موندن پیدا کنی. اما حالا؟ حالا دنیای سفر یه شکل دیگه شده. سایت های رزرو اقامتگاه مثل یه عصای جادویی عمل می کنن. فرقی نمی کنه دنبال چی باشی یه هتل لوکس وسط شهر یه کلبه دنج توی جنگل یا یه اقامتگاه بوم گردی باصفا همه و همه فقط چند کلیک با تو فاصله دارن.

این مقاله یه جورایی دفترچه خاطرات سفر منه سفری به دل انواع و اقسام اقامتگاه هایی که توی این سال ها تجربه کردم یا آرزوش رو داشتم. می خوام دستت رو بگیرم و با هم توی این دنیای رنگارنگ قدم بزنیم. از شلوغی و هیجان هاستل ها بگم تا آرامش و سکوت ویلاهای دربست. از حس نوستالژیک خانه های سنتی تا امکانات مدرن هتل آپارتمان ها. قراره با هم کشف کنیم که برای هر سفری هر بودجه ای و هر سلیقه ای چه گزینه هایی روی میزه. پس کوله پشتی خیال تون رو بردارید که سفرمون شروع شد!
۱. هتل ها : کلاسیک های همیشگی سفر
هتل ها شاید آشناترین نوع اقامتگاه برای همه ما باشن. از اون هتل های نقلی و اقتصادی بگیر تا برج های سر به فلک کشیده و لوکس پنج ستاره هتل ها دنیایی از تنوع رو پیش روی ما می ذارن. یادمه یه سفر کاری به یه شهر شلوغ داشتم خسته و کلافه از جلسات طولانی تنها چیزی که می خواستم یه جای آروم و راحت با امکانات کامل بود. یه هتل چهار ستاره رزرو کردم. ورود به لابی شیک برخورد حرفه ای کارکنان اتاق تمیز و مرتب با تخت خواب راحت و حمامی که می شد ساعت ها زیر دوش آب گرمش ریلکس کرد دقیقاً همون چیزی بود که لازم داشتم.
- تنوع در امکانات و قیمت : هتل ها بر اساس تعداد ستاره هاشون (از یک تا پنج ستاره) دسته بندی می شن. هرچی ستاره بیشتر یعنی امکانات رفاهی و خدمات لوکس تر (مثل استخر رستوران های متنوع سالن ورزشی خدمات ۲۴ ساعته اتاق و…) و البته قیمت بالاتر. هتل های یک یا دو ستاره گزینه های اقتصادی تری هستن که امکانات اولیه و ضروری رو ارائه می دن.
- برای چه کسانی مناسبه؟ مسافران کاری خانواده هایی که دنبال راحتی و خدمات کامل هستن زوج ها برای ماه عسل یا سفرهای عاشقانه و هر کسی که کیفیت خدمات و امکانات براش اولویت داره.
- نکته دوستانه : موقع رزرو هتل به موقعیت مکانی خیلی دقت کنید. نزدیکی به مراکز دیدنی ایستگاه های حمل ونقل عمومی یا محل کارتون (اگه سفر کاریه) می تونه کلی در وقت و هزینه تون صرفه جویی کنه. حتماً نظرات مسافران قبلی رو بخونید؛ این نظرات می تونن تصویر واقعی تری از هتل بهتون بدن. یادتون باشه گاهی تماس مستقیم با هتل یا چک کردن سایت های مختلف برای مقایسه قیمت می تونه به پیدا کردن تخفیف های خوب کمک کنه.
۲. هتل آپارتمان ها و سوئیت ها : حس خانه در سفر
یه بار با خانواده برای یه سفر چند روزه به اصفهان رفته بودیم. می خواستیم هم استقلال داشته باشیم و هم از راحتی هتل بهره مند بشیم. یه هتل آپارتمان رزرو کردیم و واقعاً انتخاب عالی بود. یه واحد دلباز با اتاق خواب جدا یه نشیمن دنج و مهم تر از همه یه آشپزخونه کوچیک! این آشپزخونه به ما اجازه می داد صبحانه های خودمونی داشته باشیم یا گاهی یه شام سبک درست کنیم. حس می کردیم خونه خودمون رو به اصفهان آوردیم!
- فضا و استقلال بیشتر : هتل آپارتمان ها و سوئیت ها فضای بزرگ تری نسبت به اتاق های هتل دارن. معمولاً شامل اتاق خواب فضای نشیمن و آشپزخانه یا آبدارخانه هستن. این یعنی حس استقلال و راحتی بیشتر انگار که توی خونه خودتون هستید.
- آشپزخانه یک مزیت بزرگ : امکان پخت وپز حتی در حد گرم کردن غذا یا درست کردن یه چای برای خیلی ها (مخصوصاً خانواده های بچه دار یا کسانی که رژیم غذایی خاصی دارن) یه مزیت بزرگه و می تونه هزینه های خورد و خوراک رو هم کم کنه.
- برای چه کسانی مناسبه؟ سفرهای خانوادگی اقامت های طولانی تر گروه های دوستانه و کسانی که به فضای بیشتر و امکان آشپزی نیاز دارن.
- تفاوت هتل و هتل آپارتمان/سوئیت : اصلی ترین تفاوت در فضای بیشتر و وجود آشپزخانه در هتل آپارتمان و سوئیت هست. خدمات هتل آپارتمان ها ممکنه به گستردگی هتل های چند ستاره نباشه (مثلاً شاید رستوران ۲۴ ساعته یا استخر نداشته باشن) اما حس راحتی و خودمونی تری دارن. سوئیت ها هم شبیه هتل آپارتمان هستن ولی ممکنه فقط یه فضای نشیمن جدا داشته باشن و نه لزوماً آشپزخانه کامل.
۳. متل ها : توقفگاه های جاده ای
رانندگی طولانی در جاده خستگی چشم ها و بدن نیاز به یه جای خواب تمیز و امن برای تجدید قوا… اینجاست که متل ها (Motel) به کار میان. اسم متل از ترکیب Motor و Hotel اومده و به اقامتگاه هایی گفته می شه که معمولاً کنار جاده های اصلی ساخته می شن و هدفشون ارائه خدمات به مسافران جاده ای و راننده هاست.
- دسترسی آسان و پارکینگ : ویژگی اصلی متل ها دسترسی راحت از جاده و داشتن پارکینگ (معمولاً جلوی خود اتاق) هست. دیگه نیازی نیست توی شهر دنبال جای پارک بگردید.
- ساده و کاربردی : متل ها معمولاً ساختمون های یک یا دو طبقه ای هستن با اتاق های ساده و امکانات اولیه (تخت حمام تلویزیون). انتظار خدمات لوکس هتل رو نداشته باشید اینجا تمرکز روی فراهم کردن یه جای خواب تمیز و راحته.
- قیمت مناسب : به دلیل خدمات کمتر هزینه اقامت در متل ها معمولاً ارزان تر از هتل هاست.
- برای چه کسانی مناسبه؟ مسافرانی که با خودروی شخصی سفر می کنن و نیاز به توقف بین راهی دارن کسانی که دنبال اقامت اقتصادی و بی دردسر هستن.
- خاطره جاده ای : شاید اقامت توی متل به اندازه هتل لوکس خاطره انگیز نباشه اما حس وحال خاص سفرهای جاده ای رو داره. سکوت شب کنار جاده دیدن ماشین هایی که میان و میرن و آمادگی برای ادامه مسیر در روز بعد.
۴. هاستل ها : پاتوق کوله گردها و معاشرت ها
اولین باری که اسم هاستل (Hostel) رو شنیدم فکر می کردم یه جور مسافرخونه ارزون و بی کیفیته. اما وقتی تو یکی از سفرهای اروپایی م مجبور شدم توی هاستل بمونم نظرم کاملاً عوض شد! وارد یه فضای شاد و پرانرژی شدم. جوون هایی از ملیت های مختلف توی سالن عمومی نشسته بودن گپ می زدن گیتار می زدن و تجربه هاشون رو به اشتراک می ذاشتن. اتاق من یه اتاق اشتراکی ۶ تخته بود (که بهش می گن Dormitory یا دورمیتوری). اولش کمی نگران بودم اما خیلی زود با هم اتاقی هام دوست شدم و کلی اطلاعات مفید ازشون گرفتم.
- اقامت اقتصادی : هاستل ها بهشت بک پکرها (کوله گردها) و مسافران با بودجه محدود هستن. شما به جای اجاره یه اتاق کامل فقط پول یک تخت رو می دید. این یعنی صرفه جویی چشمگیر در هزینه ها.
- فضای اجتماعی : مهم ترین ویژگی هاستل ها فضای اجتماعی و دوستانه اونهاست. آشپزخونه مشترک اتاق نشیمن عمومی و گاهی برنامه های گروهی فرصت های عالی برای آشنایی با مسافرهای دیگه از سراسر دنیا و تبادل تجربه ایجاد می کنه.
- انواع اتاق : اکثر هاستل ها هم اتاق های اشتراکی (معمولاً با تخت های دوطبقه) دارن و هم تعداد محدودی اتاق خصوصی (Private Room) برای کسانی که حریم شخصی بیشتری می خوان (البته با قیمت بالاتر). اتاق های اشتراکی می تونن مختلط (Mixed) یا تک جنسیتی (مخصوص خانم ها یا آقایان) باشن.
- امکانات مشترک : حمام دستشویی و آشپزخانه معمولاً مشترک هستن. البته هاستل های مدرن تر ممکنه اتاق های خصوصی با حمام اختصاصی هم داشته باشن. اکثر هاستل ها وای فای رایگان و کمدهایی (لاکر) برای نگهداری وسایل شخصی دارن.
- برای چه کسانی مناسبه؟ مسافران تنها جوان ها کوله گردها کسانی که دنبال سفر ارزان و تجربه های اجتماعی هستن و مشکلی با فضای اشتراکی ندارن.
- نکته هاستلی : حتماً گوش گیر (Ear Plug) و چشم بند همراه داشته باشید چون ممکنه هم اتاقی هاتون برنامه های خواب متفاوتی داشته باشن! قبل از رزرو امتیاز و نظرات مربوط به تمیزی امنیت و فضای اجتماعی هاستل رو با دقت بخونید. امنیت در هاستل ها معمولاً خوبه و ورود افراد غیر مسافر کنترل می شه اما مراقبت از وسایل ارزشمند همیشه مهمه.
۵. اقامتگاه های بوم گردی : غرق شدن در فرهنگ و طبیعت
یکی از به یادماندنی ترین سفرهام اقامت توی یه اقامتگاه بوم گردی تو دل کویر مرکزی ایران بود. یه خونه کاهگلی قدیمی که با عشق و سلیقه بازسازی شده بود. حیاط باصفا با حوض آبی رنگ اتاق هایی با در و پنجره های چوبی و شیشه های رنگی غذاهای محلی خوشمزه که عطرشون توی فضا پیچیده بود و از همه مهم تر مهمون نوازی گرم صاحبخونه که مثل یکی از اعضای خانواده با ما رفتار می کرد. شب ها روی پشت بوم می نشستیم چای آتیشی می خوردیم و به آسمون پر ستاره کویر خیره می شدیم. این دیگه فقط یه اقامت نبود یه تجربه اصیل بود.
- تجربه فرهنگ محلی : اقامتگاه های بوم گردی (Ecolodge/Guesthouse) بهترین راه برای آشنایی نزدیک با فرهنگ آداب و رسوم و سبک زندگی مردم بومی یک منطقه هستن. این اقامتگاه ها معمولاً توسط افراد محلی اداره می شن و معماری دکوراسیون و غذاهاشون کاملاً سنتی و بومی هست.
- ارتباط با طبیعت : خیلی از بوم گردی ها در مناطق روستایی طبیعی یا تاریخی قرار دارن و فرصتی عالی برای لذت بردن از آرامش طبیعت پیاده روی کوهنوردی یا بازدید از جاذبه های کمتر شناخته شده فراهم می کنن.
- معماری و حس نوستالژیک : اقامت در خانه های قدیمی بازسازی شده با حیاط های باصفا اتاق های سنتی (گاهی بدون تخت و با سرویس خواب کف خواب) و تزئینات بومی حس وحال نوستالژیک و دلنشینی داره.
- حمایت از جامعه محلی : با اقامت در بوم گردی ها شما مستقیماً به اقتصاد جامعه محلی کمک می کنید و از کسب وکارهای کوچک و پایدار حمایت می کنید.
- برای چه کسانی مناسبه؟ طبیعت گردها علاقه مندان به فرهنگ و تاریخ کسانی که دنبال تجربه های متفاوت و اصیل هستن خانواده هایی که می خوان بچه هاشون با زندگی سنتی آشنا بشن و هر کسی که از زرق وبرق هتل های مدرن خسته شده.
- نکته بوم گردی : امکانات بوم گردی ها معمولاً ساده تر از هتل هاست. ممکنه سرویس بهداشتی و حمام مشترک باشه (هرچند خیلی ها الان واحدهای اختصاصی هم دارن). انتظار اینترنت پرسرعت یا تلویزیون توی هر اتاقی رو نداشته باشید. اینجا هدف فاصله گرفتن از زندگی شهری و نزدیک شدن به طبیعته. قبل از رفتن درباره مسیر دسترسی و امکانات دقیقاً سوال کنید.
۶. ویلاها و خانه های دربست : حریم خصوصی و دورهمی های خاطره انگیز
یه تابستون با چند تا از دوستام تصمیم گرفتیم بریم شمال. می خواستیم یه جایی باشیم که هم راحت باشیم هم فضای کافی برای دورهمی داشته باشیم و هم بتونیم خودمون آشپزی کنیم. اجاره ویلا بهترین گزینه بود. یه ویلای دربست نزدیک ساحل با حیاط بزرگ و باربیکیو پیدا کردیم. عصرهامون به بازی و خنده توی حیاط می گذشت و شب ها هم بساط کباب به راه بود. اون سفر یکی از بهترین خاطرات مشترک ما شد چون فضایی کاملاً خصوصی و راحت داشتیم.
- حریم خصوصی کامل : بزرگ ترین مزیت ویلاها و خانه های دربست داشتن فضای کاملاً خصوصی برای شما و همسفرانتونه. دیگه خبری از راهروهای شلوغ هتل یا فضاهای مشترک هاستل نیست.
- فضای بزرگ و امکانات کامل : ویلاها معمولاً فضای خیلی بیشتری نسبت به اتاق هتل یا حتی آپارتمان دارن. چند اتاق خواب پذیرایی بزرگ آشپزخانه مجهز حیاط گاهی استخر خصوصی آلاچیق باربیکیو و… امکاناتی هستن که می تونید توی ویلاها پیدا کنید.
- ایده آل برای گروه ها و خانواده ها : اگه گروهی سفر می کنید یا خانواده پرجمعیتی هستید اجاره ویلا می تونه از نظر اقتصادی هم به صرفه تر از گرفتن چند اتاق هتل باشه. ضمن اینکه فضای مشترک بیشتری برای دورهم بودن دارید.
- انعطاف پذیری : توی ویلای خودتون هستید! هر ساعتی که بخواید می تونید بیدار شید آشپزی کنید توی حیاط بشینید یا از استخر استفاده کنید.
- برای چه کسانی مناسبه؟ گروه های دوستانه خانواده های بزرگ کسانی که دنبال حریم خصوصی و آرامش هستن افرادی که می خوان امکاناتی مثل استخر خصوصی داشته باشن.
- نکته ویلایی : موقع رزرو ویلا حتماً عکس ها رو با دقت ببینید و توضیحات و امکانات رو کامل بخونید. به موقعیت مکانی (نزدیکی به دریا جنگل مرکز خرید و…) و امنیت منطقه توجه کنید. خوندن نظرات مسافران قبلی درباره تمیزی برخورد میزبان و تطابق ویلا با عکس ها خیلی کمک کننده ست. قوانین مربوط به ساعت ورود و خروج برگزاری مهمانی (اگه قصدش رو دارید) و همراه داشتن حیوان خانگی رو از قبل چک کنید.
۷. کلبه های جنگلی و کوهستانی : پناهگاهی در آغوش طبیعت
تصور کنید وسط یه جنگل سرسبز یا دامنه یه کوه بلند یه کلبه چوبی دنج و کوچیک باشه. صبح با صدای پرنده ها بیدار شید پنجره رو باز کنید و هوای پاک و خنک کوهستان رو نفس بکشید. بیرون برید روی تراس چوبی بشینید و با یه فنجون چای داغ به منظره بی نظیر روبروتون خیره بشید. این تجربه رؤیایی رو می تونید با اجاره کلبه های جنگلی یا کوهستانی به واقعیت تبدیل کنید.
- فرار به طبیعت : این کلبه ها بهترین گزینه برای کسانی هستن که می خوان چند روزی از شلوغی و استرس شهر فرار کنن و به آغوش طبیعت پناه ببرن.
- آرامش و سکوت : سکوت آرامش و صدای طبیعت تنها همدم های شما در این کلبه ها هستن. فرصتی عالی برای مدیتیشن کتاب خوندن یا فقط لذت بردن از لحظه.
- طراحی خاص و حس خوب : کلبه های چوبی (مخصوصاً کلبه های سوئیسی یا مثلثی A-Frame) حس وحال گرم و دوست داشتنی دارن. بوی چوب شومینه (گاهی) و دکوراسیون ساده و روستایی فضایی دنج و صمیمی ایجاد می کنه.
- ماجراجویی : اقامت در دل جنگل یا کوهستان فرصت پیاده روی جنگل نوردی یا کوهنوردی رو هم فراهم می کنه.
- امکانات : امکانات کلبه ها متفاوته. بعضی ها ساده و با امکانات اولیه (آب برق گاز سرویس بهداشتی حمام) هستن و بعضی ها مدرن تر و با امکاناتی مثل جکوزی باربیکیو یا اینترنت.
- برای چه کسانی مناسبه؟ عاشقان طبیعت زوج ها برای سفرهای رمانتیک کسانی که دنبال آرامش مطلق و تجربه ای متفاوت هستن.
- نکته کلبه ای : حتماً به مسیر دسترسی به کلبه دقت کنید مخصوصاً در فصل های بارندگی یا زمستان. ممکنه نیاز به ماشین آفرود باشه یا مجبور باشید کمی پیاده روی کنید. امکانات کلبه رو دقیق چک کنید و وسایل ضروری (مثل مواد غذایی لباس گرم چراغ قوه) رو همراه داشته باشید چون ممکنه فاصله تا اولین فروشگاه یا روستا زیاد باشه.
۸. بوتیک هتل ها : اقامتی خاص با طراحی منحصربه فرد
بوتیک هتل ها (Boutique Hotels) مثل جواهرهای پنهان دنیای اقامتگاه ها هستن. کوچیک شیک با طراحی داخلی خاص و منحصربه فرد و خدماتی که حسابی شخصی سازی شده. اقامت توی بوتیک هتل بیشتر شبیه مهمون بودن توی یه خونه شیک و هنریه تا یه هتل زنجیره ای بزرگ. یادمه یه بار توی یه بوتیک هتل تو یزد موندم که یه خونه قدیمی بازسازی شده بود با یه حیاط مرکزی فوق العاده و اتاق هایی که هرکدوم یه اسم و دکوراسیون متفاوت داشتن. حس نمی کردی توی هتلی انگار وارد یه دنیای دیگه شده بودی.
- طراحی و شخصیت : ویژگی اصلی بوتیک هتل ها طراحی خاص دکوراسیون هنری و شخصیت منحصربه فردشونه. هر کدوم داستان خودشون رو دارن و سعی می کنن تجربه ای متفاوت ارائه بدن.
- کوچک و صمیمی : بوتیک هتل ها معمولاً تعداد اتاق های کمی دارن (کمتر از ۱۰۰ اتاق). این باعث می شه فضا صمیمی تر باشه و خدمات شخصی تری به مهمون ها ارائه بشه. کارکنان معمولاً شما رو به اسم می شناسن!
- موقعیت مکانی : خیلی از بوتیک هتل ها در محله های جذاب و خاص شهری یا ساختمان های تاریخی بازسازی شده قرار دارن.
- برای چه کسانی مناسبه؟ مسافرانی که دنبال تجربه های خاص و متفاوت هستن زوج ها هنردوستان و کسانی که طراحی و جزئیات براشون مهمه و حاضرن کمی بیشتر هزینه کنن.
۹. کمپینگ و گلمپینگ : ماجراجویی در طبیعت (با سطوح مختلف راحتی!)
برای بعضی ها سفر یعنی یکی شدن کامل با طبیعت. کمپینگ (Camping) با چادر زدن زیر آسمون خوابیدن توی کیسه خواب و درست کردن غذا روی آتیش نهایت این تجربه ست. اما اگه عاشق طبیعت هستید ولی خیلی اهل سختی کشیدن نیستید گلمپینگ (Glamping) برای شما ساخته شده! گلمپینگ ترکیب Glamorous و Camping هست یعنی کمپینگ لوکس!
- کمپینگ : ساده ترین و ماجراجویانه ترین شکل اقامت در طبیعته. نیاز به تجهیزات کامل (چادر کیسه خواب زیرانداز وسایل پخت وپز و…) داره و مناسب کسانیه که با امکانات کم و زندگی در طبیعت مشکلی ندارن.
- گلمپینگ : تجربه ای لوکس تر از کمپینگه. اقامت در چادرهای بزرگ و مجهز (با تختخواب راحت مبلمان گاهی حمام و دستشویی خصوصی) کلبه های درختی خاص یورت ها (چادرهای مغولی) یا سازه های مشابه که هم امکانات رفاهی خوبی دارن و هم شما رو در دل طبیعت نگه می دارن.
- برای چه کسانی مناسبه؟ کمپینگ برای ماجراجوها و طبیعت گردهای حرفه ای. گلمپینگ برای کسانی که هم عاشق طبیعتن و هم راحتی و امکانات براشون مهمه.
۱۰. اقامتگاه های خاص : فراتر از تصور!
دنیای اقامتگاه ها خیلی بزرگ تر از این حرف هاست! گاهی اوقات می تونید جاهایی رو برای موندن پیدا کنید که حتی فکرش رو هم نمی کردید :
- خانه های درختی (Treehouses) : کی دوست نداره شبی رو توی یه خونه بالای درخت بگذرونه؟
- خانه های قایقی (Houseboats) : زندگی روی آب با منظره ای که هر لحظه تغییر می کنه.
- کاروانسراهای بازسازی شده : سفر به دل تاریخ و اقامت در جایی که زمانی مسافران خسته از راه می رسیدن.
- قلعه ها (Castles) : حس پادشاهی برای چند شب!
- یورت ها و چادرهای عشایری : تجربه زندگی کوچ نشینی.
- خانه های کوچک (Tiny Houses) : تجربه ای مینیمال و جذاب.
این اقامتگاه های خاص (Unique Stays) معمولاً تجربه ای فراموش نشدنی و منحصربه فرد رو رقم می زنن و برای کسانی که دنبال هیجان و داستان های تازه برای تعریف کردن هستن عالی ان.
چطور بهترین انتخاب رو داشته باشیم؟ (چند نکته کاربردی)
انتخاب اقامتگاه مناسب درست مثل پیدا کردن یه همراه خوب برای سفره. اگه درست انتخاب کنی لذت سفرت چند برابر می شه. چند تا نکته کلیدی که همیشه بهشون توجه می کنم :
- بودجه رو مشخص کن : اول از همه ببین چقدر می خوای برای جای موندن هزینه کنی. این اولین فیلتره.
- سبک سفرت چیه؟ دنبال ماجراجویی و ارزونی هستی (هاستل کمپینگ)؟ دنبال راحتی و خدمات کاملی (هتل)؟ دنبال حس خونه و استقلالی (هتل آپارتمان ویلا)؟ یا دنبال یه تجربه فرهنگی و اصیلی (بوم گردی)؟
- با کی سفر می کنی؟ تنها با خانواده با دوستان یا سفر کاری؟ تعداد نفرات و نوع همسفرات روی انتخاب نوع و اندازه اقامتگاه خیلی تاثیر داره. سفرهای خانوادگی معمولاً ویلا یا هتل آپارتمان رو ترجیح می دن.
- موقعیت مکانی مهمه : دوست داری مرکز شهر باشی و به همه جا نزدیک؟ یا یه جای دنج و آروم خارج از شهر؟ نقشه رو چک کن و ببین اقامتگاه به جاهایی که می خوای بری چقدر دوره.
- امکانات رو چک کن : دقیقاً ببین چه امکاناتی برات مهمه (وای فای پارکینگ صبحانه استخر آشپزخونه امکانات برای افراد کم توان اجازه ورود حیوان خانگی و…) و مطمئن شو اقامتگاه مورد نظرت اون ها رو داره.
- نظرات نظرات نظرات! حتماً نظرات و امتیازات مسافران قبلی رو توی سایت های معتبر رزرو آنلاین (مثل Booking.com Airbnb یا سایت های ایرانی مثل جاباما اتاقک علی بابا اسنپ تریپ و…) بخون. این نظرات معمولاً صادقانه ترین اطلاعات رو درباره تمیزی امنیت برخورد میزبان و واقعیت امکانات بهت می دن. به تاریخ نظرات هم دقت کن.
- عکس ها رو با دقت ببین : عکس ها خیلی کمک می کنن اما گاهی اوقات ممکنه کمی بهتر از واقعیت باشن. سعی کن عکس های مختلف از زوایای گوناگون رو ببینی.
- قوانین رو بخون : شرایط کنسلی رایگان (Free Cancellation) ساعت ورود (Check-in) و خروج (Check-out) قوانین مربوط به سروصدا یا مهمان اضافی رو حتماً قبل از رزرو قطعی چک کن.
- رزرو زودهنگام یا لحظه آخری؟ معمولاً رزرو از قبل (مخصوصاً برای فصل های شلوغ یا تعطیلات) گزینه های بهتر و قیمت های مناسب تری رو در اختیارت می ذاره. اما گاهی اوقات می شه تخفیف های لحظه آخری خوبی هم پیدا کرد (البته با ریسک بیشتر).
- از فیلترها استفاده کن : سایت های رزرو اقامتگاه معمولاً فیلترهای زیادی دارن (بر اساس قیمت امتیاز نوع اقامتگاه امکانات منطقه و…). از این فیلترها برای محدود کردن گزینه ها و پیدا کردن سریع تر چیزی که می خوای استفاده کن.
- حالت ناشناس (Incognito Mode) : بعضی ها معتقدن که جستجو در حالت ناشناس مرورگر یا پاک کردن کوکی ها می تونه از افزایش قیمت ها بر اساس سابقه جستجوی شما (Dynamic Pricing) جلوگیری کنه. امتحانش ضرر نداره!
حرف آخر : جایی برای خاطره سازی
انتخاب اقامتگاه فقط پیدا کردن یه سقف بالای سر نیست بخشی از خودِ سفره. جاییه که بعد از یه روز گشت وگذار و خستگی بهش پناه می بری. جاییه که قراره توش خاطره بسازی استراحت کنی و برای ماجراجویی های روز بعد آماده بشی.
از هیاهوی لابی یه هتل شلوغ گرفته تا سکوت یه کلبه چوبی توی جنگل از گپ وگفت های دوستانه توی آشپزخونه هاستل تا آرامش لم دادن کنار استخر یه ویلای شخصی هر اقامتگاهی می تونه رنگ وبوی خاصی به سفرت بده. مهم اینه که جایی رو پیدا کنی که با حال وهوای تو و سفرت جور باشه جایی که حس کنی “درست” انتخاب کردی.
پس دفعه بعدی که چمدونت رو می بندی کمی بیشتر برای پیدا کردن خونه موقتت وقت بذار. سایت های رزرو آنلاین رو بالا و پایین کن عکس ها رو ببین نظرات رو بخون و بذار قلبت راهنماییت کنه. مطمئن باش پیدا کردن اون جای دنج و دوست داشتنی لذت سفرت رو چند برابر می کنه. سفر خوش!
پرسش و پاسخ های خودمونی
۱. چطوری می تونم مطمئن بشم اقامتگاهی که آنلاین رزرو می کنم همونیه که تو عکس ها دیدم و تمیزه؟
راستش هیچوقت صددرصد نمی شه مطمئن بود اما چند تا کار خیلی کمک می کنه :
- بهترین راهنما نظرات مردمه! دنبال اقامتگاه هایی بگرد که تعداد زیادی نظر مثبت و جدید دارن. مخصوصاً به نظراتی که درباره تمیزی و تطابق با عکس ها صحبت کردن دقت کن. امتیاز کلی هم مهمه (مثلاً توی بوکینگ امتیاز بالای ۸ معمولاً خوبه).
- عکس های خود مسافرا (اگه هست) : بعضی سایت ها اجازه می دن مسافرها هم عکس آپلود کنن. این عکس ها معمولاً واقعی ترن.
- با میزبان یا پشتیبانی تماس بگیر : اگه شک داری می تونی قبل از رزرو با میزبان (اگه شماره ش هست) یا پشتیبانی سایت رزرو تماس بگیری و سوالاتت رو بپرسی.
- از سایت های معتبر رزرو کن : سایت های شناخته شده معمولاً سیستم نظارتی بهتری دارن و اگه مشکلی پیش بیاد بهتر می شه پیگیری کرد.
۲. برای سفر با خانواده و بچه کوچیک چه نوع اقامتگاهی بهتره؟
این خیلی بستگی به اولویت هاتون داره اما معمولاً این گزینه ها برای خانواده ها محبوب ترن :
- هتل آپارتمان یا سوئیت : فضای بیشتر اتاق خواب جدا و از همه مهم تر آشپزخونه! می تونید غذای بچه رو راحت درست کنید یا صبحانه رو خودتون آماده کنید. حس خونه رو داره.
- ویلا : اگه دنبال فضای خیلی بزرگ حیاط برای بازی بچه ها و حریم خصوصی کامل هستید ویلا عالیه. مخصوصاً اگه استخر خصوصی هم داشته باشه که دیگه محشره!
- هتل های دوستدار خانواده (Family-Friendly Hotels) : بعضی هتل ها امکانات ویژه ای برای بچه ها دارن مثل استخر کودک زمین بازی اتاق های کانکتد (متصل به هم) یا حتی خدمات نگهداری از کودک. موقع رزرو به این موارد دقت کنید.
- اقامتگاه بوم گردی : اگه می خواید بچه ها با طبیعت و زندگی سنتی آشنا بشن بوم گردی تجربه فوق العاده ایه. فقط مطمئن شید امکاناتش برای بچه ها مناسب و ایمن باشه (مثلاً حفاظ پله ها ایمنی حیاط).
۳. هاستل ها امن هستن؟ مخصوصاً برای خانم های تنها؟
نگرانی درباره امنیت مخصوصاً برای خانم های تنها کاملاً طبیعیه. اما واقعیت اینه که اکثر هاستل های معتبر امن هستن.
- کنترل ورود و خروج : معمولاً ورود افراد غیرمسافر به هاستل ممنوعه و پذیرش ۲۴ ساعته دارن.
- کمد (لاکر) : تقریباً همه هاستل ها کمد دارن که می تونید وسایل ارزشمندتون رو با قفل خودتون داخلش بذارید.
- اتاق های مخصوص خانم ها (Female-Only Dorms) : خیلی از هاستل ها اتاق هایی دارن که فقط خانم ها می تونن رزرو کنن. این گزینه می تونه حس امنیت و راحتی بیشتری بده.
- نظرات رو بخونید : باز هم تاکید می کنم نظرات مسافران قبلی (مخصوصاً خانم های تنها) درباره امنیت و فضای هاستل خیلی مهمه.
- حس خودتون : اگه وارد هاستلی شدید و حس خوبی نداشتید یا احساس ناامنی کردید به حس تون اعتماد کنید و دنبال جای دیگه ای بگردید.
در کل با رعایت نکات ایمنی اولیه (مثل مراقبت از وسایل قفل کردن کمد انتخاب اتاق مخصوص خانم ها و انتخاب هاستل با امتیاز بالا) اقامت در هاستل می تونه تجربه ای امن و لذت بخش باشه.