مخاطبان گزارش خبرگزاری دولتی CCTV چین با صحنهای عمیقاً طعنهآمیز مواجه شدند: یک سرباز چینی که فناوری آیندهنگرانهی آمریکایی را به منظور بهبود قابلیتهای دفاعی کشور اژدهای سرخ به کار گرفته است.
طبق تصاویر ارائهشده در گزارش نیوزویک، یک تکنیسین تحت آموزش نیروی هوایی، از هدست واقعیت ترکیبی هولولنز ۲ شرکت مایکروسافت برای شبیهسازی عملیات نگهداری از موتور جت جنگنده بدون تماس فیزیکی با آن استفاده میکرد؛ در همان حین، خبرگزاری چینی از اظهار خشنودی خود دربارهی نقش این هدست در «تسریع آمادگی رزمی» ابایی نداشت.
بیشتر بخوانید:
ارتش چین با فناوریهای واقعیت افزوده غریبه نیست؛ گزارشهای پیشین از بهکارگیری این فناوری برای کنترل هواپیماها و خودروهای بدون سرنشین توسط ارتش چین خبر دادهاند.
گزارش جدید نشاندهندهی اولویتهای شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، برای مدرنیزه کردن ارتش این کشور در بحبوحهی ناآرامیها با ایالات متحده است. در همین حین، شرکتهای بزرگ فناوری کشور برای توسعهی سختافزار واقعیت افزودهی بومی تلاش میکند.
با توجه به تشدید تنشهای استراتژیک بین این ابرقدرتها، استفادهی ارتش چین از سختافزار ساخت آمریکا نمیتواند خبر خوبی برای قانونگذاران این کشور باشد.
با اینکه همین حالا نیز محدودیتهای بسیاری روی صادرات فناوریهای نیمههادی و هوش مصنوعی و دیگر فناوریهای با کاربری دوگانه از آمریکا به چین اعمال شده است؛ هنوز هم شکافهای قانونی، تمام رشتههای سناتورهای آمریکایی را پنبه میکنند.
مایکروسافت قرار است در قراردادی ۱۰ ساله به ارزش ۲۱٫۹ میلیارد دلار با ارتش ایالات متحده، بیش از ۱۲۰ هزار واحد از هدستهای واقعیت افزودهی خود را در اختیار آنها قرار دهد.
هولولنز ۲ سال ۲۰۱۹ با برچسب قیمتی ۳۵۰۰ دلار در بازارهای جهانی از جمله چین عرضه شد. با اینکه گزارشهای پیشین از لغو احتمالی تمامی برنامههای مایکروسافت برای نسخهی بعدی این هدست یعنی هولولنز ۳ خبر داده بودند، پتنتی که اوایل سال جاری میلادی منتشر شد، از احتمال طراحی ماژولار مدلهای آیندهی آن خبر میداد.
بیشتر بخوانید:
۵۸۵۸