نماد سایت patc

با این سبک غذا خوردن سرطان نمی‌گیرید

با این سبک غذا خوردن سرطان نمی‌گیرید

سرطان

یک تحقیق جدید از سوی محققان دانشگاه ناوارا در اسپانیا نشان داده افرادی که به‌ طور دقیق از “رژیم غذایی مدیترانه‌ای” پیروی می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی هستند، حتی اگر این رژیم باعث کاهش وزن یا کاهش اندازه‌ دور کمر آن‌ها نشود.

به گزارش patc، به نقل از ایتنا، یک تحقیق جدید از سوی محققان دانشگاه ناوارا در اسپانیا نشان داده افرادی که به‌ طور دقیق از “رژیم غذایی مدیترانه‌ای” پیروی می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی هستند، حتی اگر این رژیم باعث کاهش وزن یا کاهش اندازه‌ دور کمر آن‌ها نشود.

به گفته محققان، اگرچه چاقی یک عامل خطر شناخته‌شده برای ابتلا به بسیاری از انواع سرطان است، اما این مطالعه‌ نشان داد که حتی بدون کاهش وزن قابل‌ توجه، افرادی که رژیم مدیترانه‌ای را رعایت می‌کنند، خطر کمتری برای ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی دارند.

به نقل از دویچه وله، در این مطالعه، محققان داده‌های پزشکی حدود ۴۵۰ هزار بزرگسال با میانگین سنی ۵۱ سال که سابقه ابتلا به سرطان نداشتند را بررسی کردند.

بر اساس نتایج منتشرشده در نشریه پزشکی “JAMA Network Open”، در طول یک دوره‌۱۵ ساله‌پیگیری، حدود ۴.۹ درصد از شرکت‌کنندگان به سرطان‌های مرتبط با چاقی مبتلا شدند. این سرطان‌ها شامل تومورهایی در مری، پستان، روده بزرگ یا راست‌روده، رحم، کیسه صفرا، معده، کلیه‌ها، کبد، مجاری صفراوی، تخمدان‌ها، پانکراس، تیروئید، مغز و سلول‌های خونی بودند.

نتایج نشان داد افرادی که بیشتر از رژیم مدیترانه‌ای پیروی کرده بودند، ۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان‌ها بودند. جالب اینکه، شاخص توده‌ بدنی (BMI) و اندازه‌ دور کمر شرکت‌کنندگان تأثیر چندانی بر میزان کاهش خطر سرطان نداشتند.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل مقدار زیادی مواد غذایی ضدالتهابی و غنی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌توانند اثر محافظتی در برابر بسیاری از بیماری‌ها داشته باشند.

این مواد غذایی شامل موارد زیر هستند:

میوه‌ها و سبزیجات: حاوی فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی که به کاهش آسیب سلولی کمک می‌کنند.

حبوبات و غلات کامل: به بهبود فرایند هضم کمک کرده و به کنترل سطح قند خون کمک می‌کنند.

روغن زیتون: سرشار از چربی‌های سالم بوده و التهاب را کاهش می‌دهد.

ماهی و مغزها: منابع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که اثر حفاظتی در برابر ابتلا به بیماری‌های مزمن دارند.

در عین حال، رژیم مدیترانه‌ای مصرف غذاهای فرآوری‌شده، گوشت قرمز و فرآوری‌شده، و قندهای افزوده که با افزایش خطر سرطان مرتبط هستند را محدود می‌کند.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در patc به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل