برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده اند/ جلوگیری از بیکار شدن نیروهای بومی

یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه برای اتباع خارجی در تمام کشورها کارهای خاصی تعریف شده تاکید کرد: باید نسبت به ورود بی رویه اتباع بیگانه و اشغال فرصت های شغلی توسط آنها و جلوگیری از بیکار شدن نیروهای بومی و آماده به کار داخلی سیاست مشخص و واحدی در کشور اتخاذ و این مساله هرچه سریع تر ساماندهی شود.
ناصر چمنی در گفت وگو با patc در ارزیابی ساماندهی اتباع بیگانه در کشور اظهار کرد: تمام کشورها با پدیده اتباع خارجی روبه رو هستند ولی برای اتباع بیگانه قوانینی دارند. مثلا با اینکه تمام قوانینی که در آن کشور هست رعایت می کنند و در برخی شغل ها مجوز می گیرند اما نمی توانند در همه شغل هایی که در آن کشور وجود دارد کار کنند. در واقع برای اتباع خارجی کارهای خاصی تعریف شده و آنها اجازه حضور اتباع در تمام شغل هایشان را نمی دهند.
وی ادامه داد: در کشور ما هم باید چنین قوانینی اعمال و رعایت شود اما قبل از هر چیز باید ساماندهی اتباع بیگانه در دستور کار قرار گیرد. متاسفانه در استان هایی مثل تهران یا مشهد که نزدیک مرز است افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه را شاهد هستیم.
اگر حق واقعی کارگر ایرانی را بدهیم با جان و دل برای کارفرما کار می کند
این کارشناس حوزه کار درباره دیدگاه برخی که معتقدند نیروی کار ایرانی تنبل است و حاضر به پذیرش هر کاری نیست به همین دلیل از اتباع بیگانه استفاده می شود گفت: اگر کارگران ما تنبل بودند و تعصبی نسبت به کار نداشتند مگر می توانستند در دوران جنگ در جبهه ها حضور پیدا کنند یا به ساخت تجهیزات نظامی که آن زمان استفاده می کردیم ورود کنند؟ کارگر ایرانی سختکوش و متعصب به کار است و در برابر تحریم هایی که از سوی کشورهای خارجی بر اقتصاد ما تحمیل شد ایستادگی کرده است منتهی نیروی کار ایرانی به دنبال حق خود است و اگر در مقابل کاری که انجام می دهد حق واقعی او پرداخت نشود مایوس و دلسرد شده و به انجام آن کار تمایل نشان نمی دهد؛ بنابر این اگر حق واقعی کارگر ایرانی را بدهیم با جان و دل برای کارفرما کار می کند.
به گفته چمنی نیروی کار ایرانی حتی در سخت ترین شرایط هم آمادگی خود را برای کار اعلام کرده و هیچگاه شانه خالی نکرده است از این رو اگر حقوقی که دریافت می کند کفاف هزینه های زندگی اش را بدهد تولید کارفرما را متعلق به خود می داند و با انگیزه و علاقه به کار برای کارفرما ادامه می دهد.
وی در عین حال با اشاره به افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه در کشور گفت: متاسفانه علیرغم هشدار بسیاری از کارشناسان و سازمان ها نسبت به ورود بی رویه مهاجرین و افزایش تعداد اتباع بیگانه اقدام اساسی در این زمینه صورت نمی گیرد. برخی از اتباع خارجی برای خود مغازه باز کرده و کارفرما شده اند. در زایشگاه های کشور بیشترین زاد و ولدها متعلق به اتباع خارجی است و سهم ایرانی ها کاهش یافته است.
تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می شوند
این کارشناس حوزه کار متذکر شد: طبق گزارش ها تا سال ۱۴۳۰ دو سوم جمعیت ایران در سن پیری و کهنسالی قرار می گیرند و از ۹۰ میلیون نفر ۶۰ میلیون نفر پیر و مابقی جوان هستند اما اتباع بیگانه از دو سومی که باقی می مانند بیشتر خواهد شد و شرایطی به وجود می آید که می بینیم در کشور خودمان بیگانه هستیم و این واقعیت تلخ ناشی از عدم مدیریت صحیح و سیاستگذاری نامناسب است.
چمنی با بیان اینکه در خصوص مباحث جمعیتی باید به دورنمای آن توجه شود و دورنمای سیاست های جمعیتی حتما پیش بینی شود گفت: البته سیاست های جمعیتی دست هیچکس نیست و با اینکه در مجلس کمیسیون جوانی جمعیت شکل گرفته و ایده پایگاه های فرهنگی افزایش جمعیت زده شده اما هیچکدام مشکل جمعیت را حل نکرده اند. یکی از علل عدم فرزندآوری و کاهش زاد و ولد در کشور نداشتن درآمد و مشکلات معیشتی است. هزینه های درمان واکسن شیر خشک و پوشاک بچه سرسام آور است. طبعا اگر مردم و زوج های جوان مشکل درآمد و معیشت نداشته باشند برای ازدواج و فرزندآوری برنامه ریزی و اقدام می کنند ولی تا وقتی که با دغدغه مسکن و اجاره بها و تهیه پول پیش خانه دست و پنجه نرم کنند و حقوق و دستمزدی که می گیرند زیرخط فقر باشد و کفاف هزینه های زندگی آنها را ندهد تمایل به ازدواج و فرزندآوری وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام