بنیاد دانشگاهی فردوسی حس امید و داشتن پناهگاه را در دانشجویان ایجاد می‌کند

دانشجویان |دانشگاه

patc/خراسان رضوی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امروزه دانشجویان با کمک‌های بنیاد دانشگاهی فردوسی حس خوب امید و داشتن پناهگاه را حس می‌کنند و خدماتی که تأمین آن برای دانشجویان ممکن نبود بخشی از خدمات این نهاد بزرگ است.

عبدالرضا جوان جعفری‌ بجنوردی امروز (۲۸ آذرماه) در مراسم بزرگداشت بیستمین سالگرد تاسیس بنیاد دانشگاهی فردوسی که در محل هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: این بنیاد در حوزه دانشجویی بین ۴۳ تا ۴۵ هزار متر خوابگاه ساخته و ۲۲۰۰ تخت خوابگاهی در اختیار دانشگاه قرار داده است و به جرات می‌توان گفت در حوزه درمان، سلامت، شهریه دانشجویی، بیمه تکمیلی و سایر خدمات به یمن حضور بنیاد، مشکلی نیست و با حفظ حرمت و کرامت دانشجویان به نیازها پاسخ داده می‌شود.

وی افزود: امروزه دانشجویان حس خوب امید و داشتن پناهگاه را حس می‌کنند. خدماتی که تأمین آن برای دانشجویان ممکن نبود و کمک به دانشجویان در شرایط بحرانی مانند کرونا بخشی از خدمات این نهاد بزرگ است. گاهی می‌شنوید که چندهزار تخت خوابگاهی تهیه شده اما کمتر به آسیب‌های فقدان خوابگاه که متوجه دانشجویان می‌شود، توجه شده است. کمک‌های این نهاد، کمک به جایگاه دانشگاه و ارتقاء جایگاه علمی و فناوری بوده است.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: جذب نخبگان بخشی از سیاست بنیاد بوده که در زمان ورود دانشجو، فعالیت‌ دانشجویی و فراغت از تحصیل مورد توجه بوده است. از همان ابتدا قید می‌شود که دانشجویان با رتبه خوب، بورسیه خواهند شد، به همین دلیل در طول تحصیل رقابت در بین دانشجویان برقرار است و در زمان فراغت دانشجویان نخبه مورد توجه بنیاد هستند.

جوان‌ جعفری ادامه داد: کمک به رقابت علمی بین اعضای هیات علمی که کار پژوهشی ارزشمندی انجام می‌دهند، بخشی از خدمات این نهاد است. در حوزه تقویت مراکز نوآوری و اشتغال این نهاد با دانش نوین اقدام به برگزاری دوره آموزشی و ایجاد مراکز علمی و فناوری کرده که در چند روز آینده شاهد افتتاح برخی آنان خواهیم بود.

وی افزود: توسعه فرهنگ نوآوری بخشی از فعالیت‌هایی است که بنیاد از طریق معرفی کارآفرینان دانشگاه به دیگران انجام می‌دهد. بنیاد موفق شده تحول نهادی در خدمت به فضای دانشگاه رقم زند. بنیاد، وقف دینی و مذهبی است که متوجه بنیادهای دینی مانند حوزه علمیه و مراکز متبرکه، بیمارستان و مراکز آموزشی بوده است. بنیاد در این مدت با اقشار متخصص ارتباط گرفته و این مفهوم را متوجه نهادهای آکادمیک کرده که تاکنون سابقه نداشته و اکنون این اتفاق افتاده و این تجربه قابل تکرار و اجراست.

جوان‌ جعفری تصریح کرد: بنیاد توانسته است تحول نهادی و حقوقی در این زمینه ایجاد کند، چراکه بنیاد عملا در مقام اجرا و  استفاده از نهاد حقوقی جدید، به راحتی با ۱۰۰۰ میلیارد آورده از نیکوکاران شهر، قدرت مانور برای خود ایجاد کرده است.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تولید و توسعه سرمایه اجتماعی که به سختی تولید می‌شود، به راحتی نیز از دست می‌رود. بنیاد دانشگاهی فردوسی مشهد با اعتمادآفرینی زمینه‌ای فراهم کرده تا خیرین و نیکوکاران به راحتی به سمت دانشگاهیان و محافل علم و فناوری روی آورده و کمک کنند،  همچنین الگویی ساخته که با الگو موفق علمی در دنیای امروز قابل مقایسه است اما از حیث سرمایه هنوز با برخی دانشگاه‌های جهان که صدها میلیارد دلار سرمایه دارد، فاصله داریم.

جوان‌ جعفری با ارائه پیشنهادهای خود افزود: ارتباط برقرار کردن با نیکوکاران و ثروتمندان ایرانی خارج کشور، منبع عظیمی است که جهش در فضای آکادمیک و علمی را فراهم می‌کند و برقراری این ارتباط کار آسانی نیست. پیشنهاد می‌شود از ظرفیت دانش‌آموخته‌های دانشگاه فردوسی مشهد که در بخش‌های عمومی، دولتی و خصوصی هستند، بیشتر کمک گرفت، همچنین ارتباط نهادینه با دانشگاه فردوسی برقرار و نهاد متقابل برای همکاری مستمر ساخته شود.

وی ادامه داد: همچنین پیشنهاد می‌شود که از سرمایه‌های نهادی و عناوین افتخاری در قبال خدمات برجسته که به دانشگاه دارند، استفاده کرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا