بهره برداری از خط لوله اضطرار سد طالقان تا پایان پاییز/ اضافه شدن ۱۶۲.۵ میلیون لیتر آب به پایتخت با اجرای طرح تونل لار

بهره‌برداری از خط لوله اضطرار سد طالقان تا پایان پاییز/ اضافه شدن ۱۶۲.۵ میلیون لیتر آب به پایتخت با اجرای طرح تونل لار

در جلسه شورای حفاظت از آب پایتخت آخرین روند پروژه های سطح لار و خط لوله اضطرار سد طالقان تشریح و نسبت به تأمین منابع آبی و چگونگی رفع کمبود آب در پایتخت بحث و گفت وگو شد.

به گزارش patc جلسه شورای حفاظت از آب پایتخت امروز (چهارشنبه) با حضور فرماندار تهران مدیران شهری و نمایندگان شرکت آبفا سازمان جهاد کشاورزی شرکت توزیع نیروی برق تهران سازمان حفاظت محیط زیست سازمان صنعت معدن و تجارت و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان برگزار شد.

وارد پنجمین سال خشکسالی متوالی شدیم 

وحید مرادی نسب مدیر امور منابع آب تهران در این جلسه اظهار کرد: وارد پنجمین سال خشکسالی متوالی شدیم و اهمیت مدیریت منابع آبی دو چندان شده است. وزارت نیرو در قانون بودجه ۱۴۰۲ صنایع را مکلف کرده است که بحث جایگزینی پساب به جای آب صنایع انجام شود. تأمین پایدار آب نیز تکلیف شده است و صنایع باید پساب تولیدی تصفیه خانه ها را جایگزین منابع آبی شود.

برای برون رفت از چالش آب دو طرح را در دستور کار داریم

حسین بزرگی مدیر دفتر طرح های توسعه منابع آب شرکت آب نیرو نیز با اشاره به اقدامات انجام شده برای برون رفت از چالش آب عنوان کرد: برای برون رفت از چالش آب دو طرح را در دستور کار داریم؛ رفع نشتی آبی سدلار را داریم و با اجرای این سامانه که ۲۸ کیلومتر تونل است می توانیم ۱۶۲.۵ میلیون لیتر آب به تهران اضافه کنیم. این طرح یکی از طرح های اضطراری و اولویت دار است که قرار است ظرف ۲۴ ماه به بهره برداری برسد. اعتبار این طرح ۴ همت بود و با سرعت خوبی پیش می رویم و در انتهای ۱۴۰۵ تونل را به بهره برداری می رسانیم. تونل لار بزرگترین تأمین آب در تهران خواهد بود.

وی ادامه داد: بودجه مدنظر دو همت سد لار و دو همت خط لوله اضطرار سد طالقان است و مصوبات پیرامون تأمین منابع مالی بسیار راهگشا خواهد بود. خط اضطراری طالقان ۶۲ کیلومتر است و اعتبار مورد نیاز این پروژه ۶.۷ همت است و از این اعتبار ۳۱۰۰ میلیارد تومان تأمین شده است؛ در سه مرحله این پروژه را به بهره برداری می رسانیم. در پایان اردیبهشت ماه آب را به هشتگرد می رسانیم و در پایان تیرماه تامین آب تصفیه خانه ۲ کرج صورت می گیرد و تا پایان پاییز کل طرح به بهره برداری می رسد.

نمی توان روی بارش های فصل بهار حساب باز کرد 

همچنین مازیار غلامی مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به شرایط ناپایداری در طول هفته کنونی در تهران گفت: نمی توان روی بارش های فصل بهار حساب باز کرد چرا که ماهیت بارش این فصل پراکندگی است. یک بخش از تامین منابع آب شرب پوشش سطح برف است و امسال نسبت به سال قبل و بلند مدت این پوشش برف کاهش پیدا کرده است. طی چند ماه آینده افزایش دما گریبان گیر ما است. ما ۴۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلند مدت داریم و بارش های رگباری فصل بهار نمی تواند راه چاره باشد. نسبت به سال قبل هم ۴ درصد کاهش داریم و این درصد در حال افزایش است.

تا ۲۶ فروردین ۴۵ درصد نیاز آبی از آب باران ما تأمین شده است

وی ادامه داد: تا ۲۶ فروردین ۴۵ درصد نیاز آبی از آب باران ما تأمین شده است و در این ماه بیش از ۵۰ درصد از نیاز آبی مان فراهم نشده است. در فروردین ۱۴۰۴ تاکنون ۲۲ میلی متر بارش داشتیم که یعنی ۴۴ درصد کاهش بارش داشتیم. استان تهران از نظر دمایی حدود یک درجه افزایش دما نسبت به بلند مدت (میانگین ۳۰ ساله) داشته است. فروردین امسال ماه گرمی بود؛ از اثرات گرما روشن کردن کولر است که شرکت توزیع برق نیرو از تبعات آن شناخت دارد. طی سه ماه آینده افزایش دما را خواهیم داشت و در بهترین شرایط هم افزایش بارش نخواهیم داشت.

اردیبهشت ماه تمام خطوط تأمین پساب تهران آماده می شود

مشکل پارک های چیتگر سرخه حصار و لویزان به دلیل مشکلات آبی 

صالح حجتی معاون آب و انرژی سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران نیز گفت: تا اردیبهشت ماه تمام خطوط تامین پساب آماده می شود؛ کاهش نزولات جوی و کاهش سفره های زیرزمینی بسیار روی پارک ها تاثیرگذار بود. پارک چیتگر پارک سرخه حصار و پارک لویزان به دلیل مشکلات آبی به مشکلات مختلفی خورده اند و باید تلاش کنیم با تأمین پساب از طریق اتصال به تصفیه خانه ها مشکلات را حل کنیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا