روزنامه انگلیسی گزارش داد مقامهای اوکراینی به ترامپ هشدار دادهاند قبل از تقویت مواضع کییف در میدان نبرد مذاکرات صلح با روسیه را آغاز نکند.
به گزارش patc، روزنامه انگلیسی گزارش کرد مقامهای اوکراینی در آستانه آغاز به کار دور دوم ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در فردا (دوشنبه)، هشدار دادهاند مجبور کردن کییف به مذاکرات با روسیه قبل از باز پسگیری برتری در میدان نبرد یک اشتباه فاجعهبار خواهد بود.
به نوشته تلگراف «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین به دلیل نگرانی از این بابت که دولت جدید آمریکا در صورت مخالفت کردن او با برگزاری مذاکرات کمکهای نظامی را احتمالا کاهش میدهد در تلاش برای قانع کردن رئیسجمهور منتخب آمریکا از این بابت است که اوکراین در درجه اول نیازمند زمان و کسب پشتیبانی بیشتر برای آنکه عملیاتهایش را در عمق خاک روسیه تشدید کند است.
چند دستیار زلنسکی ادعا کردهاند کوتاهی کردن نسبت به مجبور کردن «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به اینکه «درد را احساس کند» باعث جسور شدن رئیس جمهور روسیه، تضعیف اوکراین و نهایتا آسیب وارد آمدن به منافع و شهرت غرب میشود.
تلگراف در مطلب خود نوشته است: ترامپ در حالی که مشتاق به تکرار سریع آتشبس بین اسرائیل و حماس است، چندین بار در زمان کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ وعده داد که در زمان ریاست جمهوری جدیدش، در عرض ۲۴ ساعت به جنگ بین روسیه و اوکراین پایان دهد.
هر چند که تیم رئیس جمهور جدید آمریکا اذعان کرده که این اتفاق نخواهد افتاد، «کیت کلاگ» ژنرال بازنشستهای که از سوی ترامپ به عنوان فرستاده ویژه در امور اوکراین معرفی شده ۱۰۰ روز مهلت را به خودش به منظور خاتمه دادن به این نبرد داده است. یک چنین ضربالاجلهای خودخواستهای باعث ایجاد نگرانی عمیق در کییف، پایتخت اوکراین شده و مقامهای اوکراینی هشدار میدهند که عجله به خرج دادن برای برگزاری مذاکرات صلح به سادگی به نفع پوتین تمام میشود.»
«میخایلو پودولیاک» مشاور ارشد زلنسکی اظهار کرد: «مخلص کلام این است که در این زمینه نباید هیچ گونه تصمیم ساده و سریعی گرفته شود. باید ابتکار عمل کنترل شود. نباید ابتکار عمل به روسیه واگذار شود.»
به نوشته این روزنامه انگلیسی هر چند که روسیه در حال کسب پیشرویهای تدریجی اما مداوم به ویژه با تصرف اراضی در اطراف شهر پوکروفسک، از شهرهای دارای اهمیت لجستیکی، است اما مقامهای اوکراین مدعی هستند که دارند پیشرویهای مهمی به دور از خطوط مقدم در خاک اوکراین، در داخل خاک روسیه رقم میزنند.
تلگراف ادعا کرد: «اوکراین در یک هفته گذشته تعدادی از بزرگترین حملات خود را به خاک روسیه با استفاده از پهپادهایی ساخت داخل، موشکهای آمریکایی اتکمز و موشکهای سایه طوفان دریافتی از بریتانیا به اجرا در آورده است.
اوکراین در این حملات به چندین هدف در چهار منطقه روسیه شامل تاسیسات نفتی، کارخانههای صنعتی و کارخانههای تولیدات نظامی در فاصله ۷۰۰ مایل دورتر از مرز حمله کرده است.
پودولیاک ادعا کرد: «این حملات تاثیر چشمگیری بر اقتصاد روسیه، بزرگترین آسیبپذیری پوتین داشتهاند و تداوم ارائه پشتیبانی ها به اوکراین حیاتی است برای آنکه کرملین را وادار به ورود از فرط ضرورت به مذاکرات کنیم تا اینکه از روی انتخاب خودش به مذاکرات بیاید. هماکنون ۴۶ درصد بخش پالایشگاهی روسیه تحت حمله بوده یا در برد حملات تسلیحات اوکراین قرار دارند. این به معنی این است که روسیه دارد به تدریج میزان بزرگی از این بخش کلیدی اقتصادش را از دست میدهد.»
این مشاور زلنسکی ادامه داد: « علاوه بر آن ما داریم به زیرساختهای نظامی کلیدی در سراسر منطقه اروپایی روسیه حمله میکنیم. لازم است ما اگر قرار باشد که به مذاکرات از موضع قدرت وارد شویم، بتوانیم که این نوع فشار را حفظ کنیم. روسیه تنها در صورتی که متحمل خسارات شود مایل به مذاکرات معنادار خواهد شد.»
این روزنامه انگلیسی در ادامه مطلب خود نوشته است: «اوکراین پس از دریافت مجوز از انگلیس و آمریکا برای استفاده از موشکهای دوربرد آنها علیه اهدافی در داخل روسیه، حملاتش را افزایش داده و در یک سال گذشته به روی حمله به پالایشگاههای نفت و زیرساختهای انرژی روسیه تمرکز کرد. از سوی دیگر اوکراین میزان تولید داخلی پهپادهای خود را افزایش داده و انتظار می رود رکورد تولید آنها را در سال ۲۰۲۵ بشکند.
به طور نظری حمله اوکراین به پالایشگاه های روسیه اقدام موثری است که خسارتی دهها میلیارد پوندی را به روسیه وارد میکند زیرا انرژی ستون فقرات اقتصاد این کشور است اما مشخص نیست که اوکراین چقدر توانسته در این زمینه خسارت وارد کند چون روسیه بخش عمده داده های مربوط به تولید نفت خود را در وضعیت طبقه بندی شده قرار داده است.»
ماه گذشته حمله یک پهپاد اوکراینی، روسیه را مجبور کرد تا برای سومین بار در عرض یک سال، واحدهای اولیه پالایش نفت در پالایشگاه نووشاختینسک، بزرگترین پالایشگاه در جنوب روسیه را تعطیل کند.
به نوشته تلگراف اما یک منبع اطلاعاتی اوکراینی گفت روسیه عمدتا توانسته تاسیسات نفتی خود را «در عرض یک هفته» ترمیم کرده و تنها عرضه موشکهای غربی بیشتر به اوکراین به همراه اعمال تحریمهای شدید تر علیه روسیه در بخش انرژی، ولادیمیر پوتین را مجبور به محاسبه مجدد خواهد کرد.
همچنین این که درخواستهای اوکراین نظر دولت جدید آمریکا را جلب کرده باشند با اما و اگر مواجه است.
انتهای پیام