برترین های کار و کسب

خرمای کال چگونه میرسد

خرمای کال چگونه میرسد

با توجه به اینکه خرما حاوی کربوهیدرات (مواد قندی) زیادی است، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها، به‌خصوص مخمرها محسوب می‌شود بنابراین توصیه ما به نگهداری خرماهای نرم و تازه در یخچال است. سرمای محیط داخلی یخچال باعث کاهش رشد میکروارگانیسم‌ها و همچنین فعالیت آنزیم‌ها می‌شود. به طور کلی خرما را می‌توان حدود ۸ ماه داخل یخچال نگهداری کرد اما نگهداری خرماهای خشک بیرون از یخچال و ظرف‌های در بسته اشکالی ندارد. خرمای خشک تا یک سال قابلیت نگهداری در یخچال دارد.

خرید انلاین خرما: میوه خرما چهار مرحله رسیدن را طی می‌کند و در این مراحل تغییرهایی در رنگ، بافت، مزه، اندازه و ترکیب‌های شیمیایی آن رخ می‌دهد. خرما در ابتدا میوه‌ای سبز رنگ، سفت و سرشار از آب و تانن است و طعم تلخ و گسی دارد. به مرور زمان رطوبت این میوه کمتر و میزان قندهای آن بیشتر می‌شود تا در نهایت به خرمایی کاملا رسیده تبدیل شود.

رطب، مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملا رسیده دارد. در مرحله تمر (خرمای رسیده) رطوبت به حداقل خود می‌رسد و رنگ خرما هم کاملا قهوه‌ای تا سیاه می‌شود. در این مرحله میزان قندهای احیاکننده خرما (فروکتوز و گلوکز) بالا و ساکاروز آن اندک است و بافتی یکنواخت و گاهی چروکیده دارد.

برای آشنایی با روش نگهداری انواع مختلف خرما از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراهمان باشید.

خارک یا خرک، در اصل همان خرمای نرسیده و کال است. خارک بعضی از انواع خرما را می‌توان خورد و جنوبی‌ها به آن علاقه دارند. به خاطر وجود ماده تانین مزه گس و شیرینی کمی دارد. خارک را می‌پزند و پخته آن را خشک کرده و تا دو سال قابل‌ استفاده است.

خرید خرما کبکاب: خرماهای نرم، به دلیل شیره و رطوبت زودتر خراب، مزه و رنگ آن‌ها ترش و عوض می‌شود. به همین علت، خرمای نرم و تر را در ظرف درب دار درون یخچال با دمای ۳ تا ۸ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بهتر است ظرف مدت یک هفته. خورده شوند، تا در خواص آن‌ها تغییری ایجاد نشود. اما تا یک ماه در یخچال مشکلی پیش نمی‌آید. در صورت شکرک زدن آن را گرم کرده و مصرف کنید.

خرماهای خشک و نیمه‌خشک ماندگاری بالایی دارند و در دمای آشپزخانه، به‌دوراز نور خورشید و حرارت قابل نگهداری تا یک سال هستند‌. برای جلوگیری از رطوبت، درون ظرف شیشه‌ای درب‌دار و یا پلاستیک زیپ‌دار که هوای آن خالی‌ شده باشد، قرار دهید.

خرما خاصویی درجه یک: انواع خرما اعم از تر و نیمه‌خشک را می‌توان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد تا تازه بماند. برای فریز کردن، خرماها را درون کیسه فریز قرار داده، هوای آن را خالی کنید و مقداری فضا برای یخ زدن خرماها آزاد بگذارید. سپس در سردترین نقطه فریزر قرار دهید. هنگام مصرف، ۳ ساعت قبل خرما را خارج کنید تا به آهستگی یخش ذوب شود و یا در ظرف آب گرم بگذارید. در کل به دلیل فراوانی خرما در همه‌وقت و همه‌جا، خوردن خرما به‌صورت تازه بهتر است.

از نظر بهداشتی، شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است. انواع میکروارگانیسم‌ها و آلودگی‌ها در نخلستان‌ها وجود دارد. با توجه به پدیده گرد و غباری که در چند سال اخیر در مناطق غرب و جنوب غرب کشور مشکلات فراوانی را به‌وجود آورده، شستن خرما قبل از مصرف بیش از پیش ضروری شده است بنابراین توصیه می‌شود خرما را قبل از مصرف کاملا بشویید ولی نیازی به جدا کردن پوست آن نیست.

خرما سرشار از کربوهیدرات (مواد قندی) است و در صورتی که شرایط رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم شود، خرماهای نرم که دارای رطوبت بیشتری نسبت به انواع خشک‌شان هستند، به سرعت تخمیر می‌شوند و طعم و بوی ترشیدگی می‌گیرند. هوای نسبتا گرم و مرطوب و حضور اکسیژن برای رشد میکروارگانیسم‌ها و عمل تخمیر ضروری است و اگر خرما در دمای پایین مثل یخچال و در ظروف در بسته نگهداری شود، قابلیت نگهداری‌اش بالاتر می‌رود.

شکرک‌زدن که همان تشکیل کریستال یا بلورهای قندی است، بیشتر در انواع تر مثل خرمای مضافتی و کبکاب و در خرمای کاملا رسیده اتفاق می‌افتد که در اثر نگهداری خرما در شرایط نامناسب است و اگر خرما در یخچال نگهداری شود، احتمال بروز این پدیده کمتر خواهد بود. به هر حال شکرک‌زدن فساد تلقی نمی‌شود. شکرک فقط با ایجاد تغییراتی در بافت و ظاهر خرما، کیفیت آن را از نظر مصرف کننده پایین می‌آورد.

فساد خرما در اثر حضور انواع باکتری، کپک، مخمر و آفت‌های انباری ایجاد می‌شود. بوی ترشیدگی نشانه شاخصی از تخمیر شدن خرماست. گاهی در انواع خرمایی که به صورت فله عرضه می‌شود آنقدر شرایط نگهداری نامناسب است که لکه‌های کپک‌زده را می‌توان به سادگی مشاهده کرد. کرم‌خوردگی و وجود آفات در خرما هم از نشانه‌های فساد آن هستند که رفع این مشکل باید در مراحل داشت و برداشت خرما انجام شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

خرما یکی از میوه های پر انرژی و بسیار خوشمزه استبهتر است خرما را حتما در رژیم غذایی تان بگنجانید گاهی مقدارزیادی خرما خریداری می کنید و نگهداری از خرما برایتان دشوارخواهد بود ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شماعزیزان نکات را برایتان به اشتراک گذاریم.

بیشتر رطب ها و بعضی ازخرماها بایدحتماً در دمای صفر درجه نگهداری شوند(دریخچال) اما بعضی رطب ها وخرماها احتیاج به نگهداریدریخچال ندارند مانند خرمای خشک که می شود آنرابه مدت بسیارطولانی درهوای آزادخانه نگهداری کرد.بعضی از انواع خرما و رطب ها در هوای خنک و با رطوبت بالا شکرک می زند.مصرف خرمای شکرک زده هیچ ضرری ندارد.

اما اگر دوست ندارید که خرمایتان شکرک بزند، در زمستان آن را داخل یخچال قرار ندهید.خرماهای خشک معمولا تا یک سال در یخچال نگهداری می شوند.خرماهای تازه در صورت بسته بندی درست تا حدود هشت ماه در یخچال می مانند و در صورت نگهداری درکابینت منزل یکماه بیشتر قابل استفاده نیستند.

تبدیل خارک به خرما در خانه |چگونه خرمای نارس را برسانیم نی نی سایت

رطب وخرمای دشتستان (کبکاب) ارزش غذایی بالایی دارد و بدون نگهداری دریخچال می توان تا مدتی آنها راسالم نگه داشت.بعضی ازانواع خرما و رطب ها درهوای خنک ویا رطوبت بالا شکرک می زنند مصرف خرمای شکرک زده هیچ ضرریندارد اما اگر دوست ندارید که خرمایتان شکرک نزند در زمستان آنرا داخل یخچال قرارندهید.بهتراست رطب شسته شده و سپس مصرف نمایید.

اگر خرما خشک شد با ریختن کمی آب گرم و یا حتی آب میوه شکل بهتری به خود می گیرد.مراقب باشید که خرما را در محلی که اقلام بو دار همچون سیر وجود دارد، نگذارید زیرا خرما خیلی زودبه خود بو می گیرد.اگر خرما یا رطبی که خریده اید، مدتی است در یخچال مانده و می ترسید که ترش شود، پیش دستیکنید و هسته هایشان را بگیرید، اگر پوست کلفتی دارد آن را بگیرید و با آن انواع شیرینی های خرماییمثل حلوای خرما و رنگینک درست کنید خرمای نیمه خشک یا خشکتان را در ظرف پلاستیکی یا نایلون نگه ندارید.چون ماندگاری شان کوتاه می شود.

خرما را بعد از شستن برای مدت طولانی نگه ندارید، چون ترش خواهد شد.بهتر است خرما را به اندازه مصرف و با ریختن مقداری آب داغ روی آن شست.بعضی از افراد رطب را بدون شست وشو مصرف می کنند اما بهتر است رطب شسته شده، سپس مصرف شود.

بیشتر بدانید از شیوه نگه داری از خرما

خارک یا خرک، در اصل همان خرمای نرسیده و کال است. خارک بعضی از انواع خرمارا می‌توان خورد و جنوبی‌ها به آن علاقه دارند. به خاطر وجود ماده تانین مزه گس وشیرینی کمی دارد. خارک را می‌پزند و پخته آن را خشک کرده و تا دو سال قابل‌ استفاده است.

خرماهای نرم، به دلیل شیره و رطوبت زودتر خراب، مزه و رنگ آن‌ها ترش و عوضمی‌شود. به همین علت، خرمای نرم و تر را در ظرف درب دار درون یخچال با دمای۳ تا ۸ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بهتر است ظرف مدت یک هفته. خورده شوند، تا در خواص آن‌ها تغییری ایجاد نشود. اما تا یک ماه در یخچال مشکلی پیشنمی‌آید. در صورت شکرک زدن آن را گرم کرده و مصرف کنید.

خرماهای خشک و نیمه‌خشک ماندگاری بالایی دارند و در دمای آشپزخانه، به‌دورازنور خورشید و حرارت قابل نگهداری تا یک سال هستند‌. برای جلوگیری از رطوبت، درون ظرف شیشه‌ای درب‌دار و یا پلاستیک زیپ‌دار که هوای آن خالی‌ شده باشد، قرار دهید.

روش نگهداری خرما در فریزر

انواع خرما اعم از تر و نیمه‌خشک را می‌توان تا یک سال در فریزر نگهداری کردتا تازه بماند. برای فریز کردن، خرماها را درون کیسه فریز قرار داده، هوای آن راخالی کنید و مقداری فضا برای یخ زدن خرماها آزاد بگذارید. سپس در سردتریننقطه فریزر قرار دهید. هنگام مصرف، ۳ ساعت قبل خرما را خارج کنید تا به آهستگییخش ذوب شود و یا در ظرف آب گرم بگذارید. در کل به دلیل فراوانی خرما در همه‌وقتو همه‌جا، خوردن خرما به‌صورت تازه بهتر است.

از نظر بهداشتی، شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است.انواع میکروارگانیسم‌ها و آلودگی‌ها در نخلستان‌ها وجود دارد. با توجه به پدیده گردو غباری که در چند سال اخیر در مناطق غرب و جنوب غرب کشور مشکلات فراوانیرا به‌وجود آورده، شستن خرما قبل از مصرف بیش از پیش ضروری شده استبنابراین توصیه می‌شود خرما را قبل از مصرف کاملا بشویید ولی نیازی به جدا کردن پوست آن نیست.

خرما سرشار از کربوهیدرات (مواد قندی) است و در صورتی که شرایط رشدمیکروارگانیسم‌ها فراهم شود، خرماهای نرم که دارای رطوبت بیشتری نسبتبه انواع خشک‌شان هستند، به سرعت تخمیر می‌شوند و طعم و بوی ترشیدگیمی‌گیرند. هوای نسبتا گرم و مرطوب و حضور اکسیژن برای رشد میکروارگانیسم‌هاو عمل تخمیر ضروری است و اگر خرما در دمای پایین مثل یخچال و در ظروف دربسته نگهداری شود، قابلیت نگهداری‌اش بالاتر می‌رود.

شکرک‌زدن که همان تشکیل کریستال یا بلورهای قندی است، بیشتر در انواع تر مثلخرمای مضافتی و کبکاب و در خرمای کاملا رسیده اتفاق می‌افتد که در اثر نگهداریخرما در شرایط نامناسب است و اگر خرما در یخچال نگهداری شود، احتمال بروز اینپدیده کمتر خواهد بود. به هر حال شکرک‌زدن فساد تلقی نمی‌شود. شکرک فقطبا ایجاد تغییراتی در بافت و ظاهر خرما، کیفیت آن را از نظر مصرف کننده پایین می‌آورد.

فساد خرما در اثر حضور انواع باکتری، کپک، مخمر و آفت‌های انباری ایجاد می‌شود.بوی ترشیدگی نشانه شاخصی از تخمیر شدن خرماست. گاهی در انواع خرماییکه به صورت فله عرضه می‌شود آنقدر شرایط نگهداری نامناسب است که لکه‌هایکپک‌زده را می‌توان به سادگی مشاهده کرد. کرم‌خوردگی و وجود آفات در خرما هماز نشانه‌های فساد آن هستند که رفع این مشکل باید در مراحل داشت و برداشت خرما انجام شود.

دکمه بازگشت به بالا