رئیس بیمارستان بقیه الله از درمان ۵۰۰ مجروح فلسطینی در بیمارستانهای ایران خبر داد و گفت: بهطور متوسط برای هر بیمار سه مرحله جراحی انجام شده است
به گزارش خبرنگار آنا، نشست علمی بررسی فجایع رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه از منظر اصول اخلاق پزشکی، صبح امروز با حضور اساتید و متخصصان در حوزه پزشکی برگزار شد.
حسن ابوالقاسمی، استاد تمام و متخصص کودکان، در این نشست به ابعاد مختلف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم لبنان و غزه پرداخت و گفت: هدف این نشست بررسی جنایات گستردهای بود که علیه مردم لبنان انجام شد و شمار زیادی از انسانها را به خاک و خون کشید. در غزه نیز جنایات فراوانی رخ داده که اگر مشابه این فجایع در کشوری اروپایی رخ میداد، قطعاً به جنگی گسترده منجر میشد.
وی با اشاره به نقش رسانههای بینالمللی افزود: رسانههای تحت سلطه اربابان امپریالیستی مانع پوشش گسترده این فجایع میشوند. تنها یک دادگاه برای پیگیری این جنایات تشکیل شد و اقدامات بیشتری صورت نگرفت. این در حالی است که حتی رویدادهای کوچک در برخی کشورها مانند ایران، نظیر ماجرای مهسا امینی، بخش قابل توجهی از رسانههای جهانی را به خود اختصاص میدهد.
متخصص کودکان همچنین به بیتوجهی در انتشار مقالات علمی مرتبط با این مسائل اشاره کرد و گفت: در جریان اتفاقات اخیر مدارس دخترانه، رسانههای غربی این حوادث را بهعنوان ظلم علیه دخترانی که میخواستند حجاب بردارند معرفی کردند، اما متأسفانه ما واکنش علمی مناسبی نداشتیم و در ارائه مقالات قوی کوتاهی کردیم.
ابوالقاسمی با یادآوری بازدیدهایش از مجروحان غزه، افزود: مراجعه به بیماران و مجروحان غزه برای ما منبع الهام و روحیه بود. ایمان و ایستادگی این افراد مثالزدنی است. این دوران ملاحظات امنیتی به پایان خواهد رسید و ما باید از تلاشهایی که در بیمارستانها انجام شده، برای تولید علم و انتقال تجربه بهرهگیری کنیم.
وی تأکید کرد: اگر ما درباره وقایع مهم جهان و جامعه چیزی ننویسیم، آیندگان ممکن است برداشت نادرستی از حقیقت داشته باشند.
در ادامه مراسم، حسین صمدی نیا رئیس بیمارستان بقیةالله در نشست علمی از انتقال حدود ۵۰۰ مصدوم از غزه به ایران خبر داد.
وی با اشاره به اقدامات این بیمارستان گفت: در تاریخ ۲۷ شهریور، نخستین گروه از مجروحان به کشور منتقل شدند و بخشی از آنان برای درمان به مشهد اعزام شدند. بیمارستان بقیةالله با بیش از ۱۰۰ تخت بستری و امکانات کامل، بخشهایی از اورژانس را برای پذیرش مصدومان شیمیایی آماده کرد. خدمات درمانی بلافاصله از نیمهشب آغاز شد و برنامههای ویژهای مانند تدارک غذای مناسب و محلی برای این افراد صورت گرفت.
صدمینیا افزود: برای تسریع در ارائه خدمات، بخشهای بستری بیمارستان از دو تخت به سه تخت افزایش یافت و اساتید بهصورت شبانهروزی در کنار بیماران حضور داشتند. همچنین در کوتاهترین زمان ممکن، جراحیهای فوری برای مصدومان انجام شد؛ از جمله آنها جراحیهایی بود که بهصورت همزمان و طی چهار ساعت انجام شد.
وی با اشاره به روحیه بالای این بیماران گفت: با وجود از دست دادن اعضایی مانند چشم، این افراد از روحیه بالایی برخوردار بودند و به فرماندهان خود دلگرم بودند. علاوه بر این، بیمارستان بقیةالله با طبخ غذای لبنانی و ارائه خدمات ویژه تلاش کرد تا نیازهای بیماران را به بهترین شکل ممکن تأمین کند.
صدمینیا همچنین اعلام کرد :۳۷۰ نفر از مصدومان برای درمان اولیه به بیمارستان مراجعه کردند و بهطور متوسط برای هر بیمار سه مرحله جراحی انجام شده است.
وی بر اهمیت آموزش و ارتقای مهارتهای تخصصی کادر درمانی تأکید کرد و گفت: این تلاشها تأثیر قابلتوجهی در بهبود شرایط مصدومان داشته است.