زلنسکی از اهداکنندگان تسلیحات غربی به دلیل ناتوانی در برآورده کردن خواستههای او برای سیستمهای دفاع هوایی انتقاد کرده است.
به گزارش patc، مقامات کییف ماهها است که شکایت میکنند کشورهای غربی به اوکراین تسلیحات کافی برای مقابله موفقیتآمیز با روسیه نمیدهند، هم در میدان جنگ، جایی که ارتش اوکراین در حال عقبنشینی است و هم در دفاع از مکانهای حساس در برابر حملات دوربرد.
زلنسکی در جریان دیدار با ایراتکس گارسیا، رئیس فراکسیون سوسیالیست دموکرات در پارلمان اروپا گفته است: صادقانه بگویم، من گاهی اوقات این را نمیفهمم. همه میدانند که ۱۰ تا ۱۲ سامانه پاتریوت اضافی حیات را برای ما تضمین میکند و جنگ را برای پوتین (ولادیمیر رئیسجمهور روسیه) بیمعنا میکند.»
به گزارش راشا تودی، اشاره زلنسکی به سامانه موشکی دوربرد MIM-۱۰۴ پاتریوت ساخت آمریکا بود که یکی از پیشرفتهترین و پرهزینهترین قابلیتهای نظامی است که توسط حامیان غربی آن به اوکراین اهدا شده است.
گزارش شده است که اوکراین شش آتشبار کامل شامل سه آتشبار از ایالات متحده و سه مورد از آلمان و همچنین پرتابگرهای جداگانه از هلند دریافت کرده است. ارتش روسیه چندین بار سیستمهای پاتریوت را با موفقیت هدف قرار داده است.
در ماه آوریل، زلنسکی گفت که اوکراین برای شکست دادن رگبارهای موشکی روسیه به ۲۵ آتشبار پاتریوت نیاز دارد. هفته گذشته، آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین گفت که از حامیان مالی درخواست میکند تا «حداقل ۲۰» سامانه دفاع هوایی اضافی را ارائه کنند که پاتریوتها یکی از سه گزینه درخواستی است.
مقامات روسیه اعلام کردهاند که هیچ مقدار کمک نظامی غرب نمیتواند نتیجه مناقشه اوکراین را تغییر دهد. نیروهای اوکراینی در ماههای اخیر متحمل یک سری شکستها در میدان نبرد شدهاند، در حالی که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب در اواخر ژانویه، دولت کییف با کاهش قابل توجه کمکهای ایالات متحده مواجه است.
زلنسکی هفته گذشته در پاریس در دیداری به میزبانی امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، با رهبر جدید آمریکا دیدار کرد. پس از این دیدار، زلنسکی گفت که از جو بایدن، رئیسجمهور مستعفی آمریکا میخواهد که اوکراین را به ناتو دعوت کند، زیرا گفتگو با ترامپ در مورد این پیشنهاد «معنی ندارد». مسکو گسترش بلوک نظامی را به عنوان یکی از محرکهای اصلی درگیری میبیند.
انتهای پیام