ستاره شناسان خواستار سکوت رادیویی در سمت دور ماه هستند تا باوحفظ شرایط متعادل کنونی بتوانند اکتشافات خود از قمر زمین را تکمیل کنند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، نخستین سمپوزیوم بینالمللی حفاظت از سمت دور ماه که در نوع خود اولین است، این هفته برگزار میشود و تصمیم دارد چشم انداز حفاظت از مستغلات در سمت دور ماه که منحصراً برای اهداف علمی اختصاصی است را بررسی کند.
فراخوانهای رو به رشد و پرشوری برای حفظ سکوت رادیویی در سمت دور ماه وجود دارد و برگزاری این سمپوزیوم نیز از این قرار است. این جلسه تحت نظارت آکادمی بین المللی فضانوردی امروز، ۲۲ مارس در تورین ایتالیا برگزار میشود. هدف این گردهمایی به راه انداختن زنگ بیداری است که جامعه علمی، سیاسی و صنعتی جهان را درگیر میکند تا از فهرستی از نگرانیها و آسیبهایی که ماموریتهای مداوم به سمت دور ماه ایجاد میکند آگاه شوند.
این ایده توسط کلودیو مکونه از موسسه ملی اخترفیزیک شکل گدفت که با حمایتهای بسیاری هم مواجه شد. آکادمی بینالمللی فضانوردی اواخر سال میلادی ۲۰۲۱ یک کمیته دائمی جدید اختصاص داده شده به حفاظت از ماه را ایجاد کرد تا تلاشهای کشورهای مختلف برای فتح تنها قمر کره زمین زیر ذرهبین قرار گیرد.
مکون، رئیس این کمیته و همکارانش ادعا میکنند که سمت دور ماه منطقهای با اهمیت علمی است زیرا محیطی عاری از آلودگی الکترومغناطیسی معمولی در زمین فراهم میکند. این تصمیم به منظور حفظ شرایط متعادل کنونی برای تحقیقات علمی عمیقتر بر رویدادها و پدیدههایی است که روی ماه اتفاق میافتد. با قطع ارتباطات رادیویی از سوی زمین، دانشمندان میتوانند به بهترین شکل ممکن درک کاملی از پدیدههای سطح تنها قمر زمین دست یابند.
این تصمیم مهم برای منع اختلالات رادیویی در تحقیقات و بررسیهای عمیقتر ماه به آنها کمک میکند. ضمن اینکه با اجرای این اقدام، نقشههای متشکل از امواج رادیویی که از زمین به ماه فرستاده میشوند را میتوان بهبود بخشید و تحلیل دقیقتری از دادهها انجام داد.
به عنوان یک گام مهم در حفظ فضای پاک و بیصدا برای تحقیقات علمی، این اقدام اهمیت زیادی دارد و نشان میدهد که دانشمندان علاقه دارند تا بهترین شرایط ممکن را برای تحقیقات خود داشته باشند.