patc/خوزستان عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: طرحهای مخرب انتقال بین حوضهای آب از سرشاخههای کارون و دز که هیچ پشتوانه علمی و کارشناسی ندارند، باید متوقف شوند.
دکتر مهدی قمشی در نشست فرهیختگان و نخبگان خوزستان با رئیس جمهور که امروز (۴ بهمنماه) در شهرک نفت اهواز برگزار شد، اظهار کرد: قاطبه دانشگاهیان همگام با جبهه اصلاحطلبان، با رویه حکمرانی کشور که تاکنون ادامه داشته است موافق نیستند و در چارچوب نظام و قانون اساسی جمهوری اسلامی خواستار تغییرات در رویکردها و شیوه حکمرانی به سمت و سوی توسعه کشور، مردمسالاری و تعامل با دیگر کشورهای جهان هستند.
به گزارش patc، وی افزود: رایدهندگان به جنابعالی شامل روشنفکران جامعه، احزاب اصلاحطلب و برخی از اصولگرایان و مردم رنج دیده بودند که همه شعارها و قولهای جنابعالی به میدان آمدند. تغییرات اساسی در حکمرنی از مسیر ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری میگذرد و در پرتو این هماهنگی است که در انتظار این تغییرات هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بنا بود با رویکرد دولت جدید و تغییرات مطلوب رای بیش از ۵۰ درصد افرادی که در انتخابات شرکت نکردند و ۱۰ درصد ناامیدهای مرحله اول انتخابات را به سمت نظام برآمده از انقلاب برگردانیم. اما متاسفانه زمان به سرعت در حال گذر است و نتایج به دست آمده قابل اعتنا نیست.
قمشی عنوان کرد: در حالی که دنیا به سمت حکمرانی موثر، چابک و کارآمد در حال حرکت است ما در ایران نه تنها این مسیرها را بهبود نبخشیدیم بلکه بر مسیرهای سابق گردنههایی افزودیم تا حرکت را کندتر و ناکارآمد کنند.
وی افزود: وجود گردنههایی مانند شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای هماهنگی اقتصادی، شورای مولدسازی و… که چون اغلب تصمیمات این شوراها با خواست ملت همخوانی ندارد، حکمرانی در دولت برآمده از مردم را مختل میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: در قضیه رفع فیلترینگ دیدیم با وجود اینکه اراده رئیس جمهور تحقق کامل این موضوع بود، این گردنهها باعث شدند بعد از سه ماه این مساله به صورت نصف و نیمه انجام شود و نیمه کاره باقی بماند.
وی با بیان اینکه باید اصلاح سیستم حکمرانی در دستور کار قرار بگیرد، گفت: یکی از مشکلات مهم کشور که آینده این سرزمین را تیره و تار میکند مساله آب و مشکلات مرتبط با آن است که با حکمرانی بد در حوزه آب قابل تعریف هستند. دولت و به ویژه وزارت نیرو با حکمرانی بد و مدیریت غیرصحیح منابع آب موجب شده منابع آب به شدت دچار بحران شود. فرونشست زمین ۵ برابر متوسط جهانی است، خشک شدن تالابها و رشد کانونهای ریزگرد، آلودگی آبهای سطحی و رودخانهها، ایجاد مشکلات اجتماعی و زیست محیطی ناشی از انتقال بین حوضهای آب، همه ناشی از حکمرانی نامطلوب در حوزه آب است و هیچ چشماندازی بابت بهتر شدن این مساله دیده نمیشود.
قمشی عنوان کرد: سیاستگذاری در بخش آب نیازمند تجدیدنظر جدی است و باید دستگاههای مرتبط ملزم به اصلاح مسیر شوند. استان خوزستان قبل از انقلاب مهاجرپذیرترین استان در کشور بوده است اما اکنون به جز شرایط نامطلوب اهواز، دافعههای دیگری وجود دارد که موجب شده این استان نام مهاجرفرستترین را به خود اختصاص دهد. انتظار میرود در این دولت دافعههای استان خوزستان کمتر شود و برای مردم شرایطی ماندن در این استان فراهم شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به بعضی خواستههای مردم خوزستان گفت: طرحهای مخرب انتقال بین حوضهای آب از سرشاخههای کارون و دز که هیچ پشتوانه علمی و کارشناسی ندارند، باید متوقف شوند.
وی تصریح کرد: طرح آبرسانی غدیر که تاکنون حدود ۵۵ درصد کارهای اجرایی آن انجام شده و هنوز به منبع تامین اصلی آن که سد دز است متصل نشده است و طرح آبرسانی فدک باید با شتاب بیشتری اجرا شوند تا در این دوره شاهد رسیدن آب شرب سالم به مردم خوزستان باشیم.
قمشی ادامه داد: ساماندهی فاضلابهای خانگی و صنعتی و تصفیه آنها باید انجام شود و از ورود این فاضلابها و پسابها به رودخانهها جلوگیری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: مردم خوزستان از آلودگی هوا بسیار رنج میبرند و باید کاهش آلودگی هوا ناشی از ریزگردها، فلرهای نفتی و صنایع در دستو کار قرار بگیرد.
وی با تاکید بر لزوم تکمیل پروژه متروی اهواز معتقد است: جو دانشگاهها همچنان بسته است. آزادی علمی شرط اصلی کارهای دانشگاهی است. هیات علمی و تشکلهای دانشجویی از تهدید شکلگرفته از قبل، هنوز فضای آزاد را احساس نمیکند. برخی سختگیری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، کشور را از مدیران مجرب، توانمند، سالم و متدین محروم ساخته است. باید با تعامل بیشتر این فضای سختگیرانه و غیرمنفصانه این دستگاهها کاهش داده شوند.
قمشی ادامه داد: آنچه ما را نگران میکند این است که اکنون کسانی بیشترین تاثیر در انتصابات را دارند که زمان انتخابات در کنار رقیب اصلی شما خیمه زده بودند؛ ما نگران اختلاف در برنامههایتان هستیم.
قمشی با اشاره به ظرفیتهای زیاد خوزستان گفت: سال ۱۳۳۷، آمریکاییها مطالعهای در رابطه با خوزستان انجام دادند و گفتند این استان ویژگیهایی دارد که شاید در جهان تنها به اندازه انگشتان یک دست چنین جایی این موقعیتها را داشته باشد. خوزستان میتواند نه تنها همه کشور بلکه خاورمیانه را تغذیه کند.
وی افزود: آمایش سرزمینی باید درست در کشور انجام شود تا جایگاه خوزستان مشخص شود. خوزستان نباید مانند استانهایی مانند قزوین دیده شود بلکه باید در خوزستان بر اساس آمایش سرزمین عمل شود. ما به عنوان انقلابیون، بعد از انقلاب اسلامی همه صنایع آببر را در کویر گذاشتیم و آبی که به سمت خوزستان میآمد را به کویر هدایت میکنیم. باید مزیتهای انقلاب را که برای آن فریاد زدیم دوباره به استان خوزستان برگردانیم.
انتهای پیام