طعم شیرین توت فرنگی در مزارع مازندران؛ برداشت نوبرانه ها آغاز شد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری آنلاین گروه استان ها: برداشت نوبرانه های توت فرنگی و هلو و شلیل در باغات و مزارع مازندران از روزهای گذشته شروع شد. میوه های شیرین و خوشمزه که همانند عسل شیرین است.

طعم شیرین توت فرنگی در مزارع مازندران؛ برداشت نوبرانه ها آغاز شد

۱۷۰۰ هکتار از باغات استان مازندران به کشت توت فرنگی اختصاص دارد و پیش بینی می شود ۱۷ هزار تن محصول از این مزارع برداشت شود که در این زمینه استان مازندران دومین استان تولید کننده این محصول در کشور است.

طی سال های اخیر روش کشت توت فرنگی از سنتی به صنعتی در حال تغییر بوده و برای کشاورزان ارزش اقتصادی بالایی را در پی داشته است. فصل برداشت توت فرنگی در مازندران چهار تا پنج ماه از سال طول می کشد و کشاورزان دغدغه فروش در زمان برداشت را دارند.

تولید سالانه ۳۰۰۰ تن توت فرنگی در جویبار

سالانه سه هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار تولید می شود و این محصول در باغات با قیمت های ناچیزی از کشاورزان خریداری و به قیمت کیلویی بیش از ۱۰۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می شود.

استان مازندران رتبه دوم سطح زیرکشت این محصول را به خود اختصاص داده است و شهرستان جویبار نیز در تولید این محصول رتبه دوم استان را کسب کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی جویبار با اشاره به اینکه این شهرستان پس از شهرستان بابلسر دومین قطب تولید توت فرنگی در استان است گفت: پیش بینی می شود امسال ۳ هزار و ۲۲۰ تن توت فرنگی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.

پیش بینی می شود امسال ۳ هزار و ۲۲۰ تن توت فرنگی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود

رحیمی با بیان اینکه ۵۱۸ بهره بردار جویباری در زمینه کشت و کار توت فرنگی فعالیت دارند افزود: توت فرنگی از اولین میوه هایی است که در بهار به بازار عرضه می شود و تا اواسط خرداد برداشت آن ادامه دارد.

رحیمی تصریح کرد: کشاورزان جویباری به روش سنتی و با استفاده از نایلون کشی نسبت به پیش رس کردن این محصول اقدام می کنند به طوری که زمان برداشت آن زودترآغاز می شود تا هزینه های مازاد آن با عرضه محصول نوبرانه قابل جبران باشد.

به گفته کشاورزان خوشبختانه قیمت توت فرنگی در آغاز فصل برداشت مناسب بوده اما هزینه کشت تا زمان برداشت این محصول نیز بسیار بالا است. از سوی دیگر نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی سبب می شود تا کشاورزان نتوانند مدت زیادی این محصول را نگهداری کنند و به ناچار باید با سرعت آن را روانه بازار مصرف کنند.

معمولاً از یک بوته توت فرنگی می توان تا سه بار در دوره زمانی دو ماهه یعنی قبل از شروع تابستان محصول برداشت کرد. آفتابی نبودن هوا سبب می شود تا کشاورزان نتوانند بیشتر از یک یا دو بار میوه برداشت کنند. از طرفی دیگر هم برداشت لاجرم در هوای ابری به عرضه محصول کم کیفیت به بازار می انجامد که هم به زیان کشاورزان است و مصرف کننده متضرر و بی اعتماد می شود.

کارشناسان باغبانی درجه حرارت مطلوب هوا در شبانه روز برای گیاه توت فرنگی را ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی بالای ۴۰ درصد می دانند وضعیتی که در صورت کشت نهال در خاک شنی یا رسی شنی با زهکش مناسب سبب می شود تا کیفیت و کمیت تولید یکجا افزایش یابد.

طعم شیرین توت فرنگی در مزارع مازندران؛ برداشت نوبرانه ها آغاز شد

اشتغال ۴۰۰۰ هزار کشاورز در تولید توت فرنگی

معاون باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه میزان تولید توت فرنگی امسال ۲۰ هزار تن پیش بینی می شود اظهار کرد: در حال حاضر بیش از چهار هزار نفر به تولید این محصول می پردازند.

حسین مولایی در گفت وگو با خبرنگار آنلاین با اشاره به ورود و عرضه نوبرانه محصول توت فرنگی در بازار گفت: طی سال های اخیر روند کشتی محصول از سنتی به مدرن تغییر کرده است.

وی گفت: بهره گیری از ارقام زودرس و اصلاح بذور در افزایش میزان تولید نقش مؤثری داشته است.

وی ادامه داد: همه توت فرنگی های تولید در مازندران بر اساس آزمایش هایی که از سوی دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل صورت می گرد سالم و عاری از سموم هستند.

علاوه بر توت فرنگی شلیل های گلخانه ای نیز روانه بازار شده است. خسارت های ناشی از سرمازدگی در زمین های باغی طی چهار سال اخیر بسیاری از کشاورزان مازندرانی به سمت کشت گلخانه ای شلیل زودرس روی آورده اند.

این روش مزایایی همچون کنترل آفات مدیریت علف های هرز صرفه جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد محصول را نسبت به کشت در فضای باز به همراه دارد.

شلیل زودرس گلخانه ای حدود یک ماه زودتر از شلیل باغی به بازار عرضه می شود و همین ویژگی باعث می شود کشاورزان بتوانند با توجه به تقاضای بالای نوبرانه ها سود بیشتری کسب کنند.

طبق پیش بینی ها شلیل زودرس در ۳۰ هکتار از گلخانه های مازندران کشت شده و انتظار می رود ۳۰۰ تن محصول از این گلخانه ها برداشت شود.

بهار فصل محصولات شیرین و نوبرانه های باغی و سیاه ریشه است و آرام آرام در بازار عرضه می شود. مازندران سالانه ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی تولید می کند.

دکمه بازگشت به بالا