مگر الان کم دشمن داریم که می‌خواهیم دشمنان دیگری را هم به این لیست اضافه کنیم؟

بررسی پیشنهاد مرندی برای حمله به قطر در گفت‌وگو با یک کارشناس روابط بین المل؛

آفتاب‌‌نیوز :

محمد مرندی مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای در دولت ابراهیم رئیسی بوده و گفته می شود تحلیل‌های وی در میان مسئولین ارشد نظام گوش شنوا دارد. محمدمرندی، در واکنش به برخی ادعاهای رسانه‌های عبری نوشته بود: اگر به تاسیسات هسته ای ایران‌حمله شود قطر را با خاک یکسان می‌کنیم.

حشمت الله فلاحت پیشه رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به این گفته مرندی در توییتی نوشت: واین بار تهدید حمله به قطر. سالهاست جریانی خطرناک، فرصت‌های تنش‌زدایی و رفع تحریم ایران را می‌سوزاند و همزمان به دنبال انتحاری کردن سیاست خارجی کشور است.

حسین سلاح ورزی رئیس پیشین اتاق بازگانی ایران نیز در واکنش به این گفته مرندی طی توییتی نوشت: آن آقازاده مبدع نظریه ” زمستان سخت اروپا” در توییت جدیدی گفته است: در صورت حمله آمریکا، قطر را با خاک یکسان می کنیم. با همان جدیت و اعتبار نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی.

ادعای وال استریت ژورنال

روزنامه  آمریکای وال استریت ژورنال مدعی شد که دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، در حال بررسی گزینه های مختلف جهت پیشگیری از آنچه این روزنامه « دستیابی ایران به سلاح هسته ای» خواند، از جمله حمله پیشگیرانه به تاسیسات هسته ای ایران است.

البته این روزنامه همچنین مدعی شده بود که ترامپ علاقه ای ندارد که  جنگ مستقیمی میان ایران و آمریکا در بگیرد.

هرچند پیش از این روزنامه تایمز اسرائیل اذعان کرده بود، که با توجه به این مسئله که صنعت هسته ای ایران نه بر اساس نیروگاه های ثابت بزرگ، بلکه بر اساس سانتیریفیوژهای قابل حمل کوچک طراحی شده، حمله هوایی تنها می تواند صنعت هسته ای ایران را در دستیابی به اهدافش برای حداکثر یک سال به تاخیر بیاندازد و یک راهکار دائمی محسوب نمی شود.

 بر اساس گزارش رسانه های غربی، آمریکا از تغییر دکترین هسته ای ایران واهمه دارد.

چرا اینگونه اظهارات تند؟

فریدون مجلسی کارشناس روابط بین الملل در اینباره به آفتاب‌نیوز گفت: ایران ۱ درصد مساحت جهان و قریب ۱ درصد جمعیت گیتی، قریب ۵ تا ۷ درصد منابع طبیعی دنیا و یکی از بهترین منابع انسانی دنیا را در اختیار دارد، علی‌رغم این داشته‌ها، در حالی که باید بیش از ۲ تا ۳ درصد اقتصاد جهان را در اختیار می‌داشتیم، کل اقتصاد ما کمتر از ۲۵ دهم درصد جهان است. مولفه‌های ایجاد قدرت باید متکی به اقتصاد و پشتیبانی مستمر باشد، نه آنکه مانند سوریه یک روز بگویم خوب! امکانات ما تمام شد و عقب بکشیم، اینگونه اظهار نظر‌های تند و سهم خواهی از سبد قدرت جهانی بیش از توان اقتصادی، تنها خواب و خیال است. دیگر سنی از آقای مرندی گذشته و ایشان متخصص روابط بین الملل و مسائل سیاسی نیست و  مانند این است که برای یک بیمار سرطانی تجویز کنند که یک پتک بکوبند روی سر همسایه بیمار.

به قطر حمله کنیم باید با ناتو بجنگیم

مجلسی گفت: بله می‌شود در مقابل حمله به تاسیسات ما به قطر حمله کرد. توجه کنید که کلیدی‌ترین زیرساخت‌های حیاتی مانند مانند پالایشگاه‌ها و تاسیسات پارس جنوبی در حاشیه خلیج فارس قرار دارد. حمله به زیرساخت‌های قطر نه تنها یک اجتماع در میان جهان عرب علیه ایران تشکیل می‌دهد که آرزوی اسرائیل هم همین است، بلکه مانند کویت یک اجتماع جهانی نیز علیه ایران شکل می‌دهد و ما باید پس از آن با آمریکا و ناتو و کشور‌های اروپایی وارد جنگ شویم که منابع حیاتی انرژی جهان را در خطر دیده‌اند و برای حفظ آن به احتمال زیاد وارد جنگ با ما می‌شوند.

مجلسی اظهار کرد: ما باید مشکلاتمان را در ظرف خردورزی و بر پایه تعقل چاره کنیم نه اینکه هر روز یک کشور و یک جای را تهدید به حمله کنیم، یک روز بگوییم تنگه هرمز را می‌بندیم و روز دیگر کشور مهمی مانند قطر را با این حجم نفوذ بین‌المللی و منابع انرژی تهدید به حمله کنیم. مضاف بر اینکه کشور‌های مانند قطر تا کنون روابط مسالمت‌جویانه‌ای با ما داشته‌اند، مگر همین الان کم دشمن داریم که می‌خواهیم دشمنان دیگری را هم به این لیست اضافه کنیم، اگر یک فرد ارشد قطری ایران را تهدید به حمله می‌کرد، خود ما چه حس و حالی پیدا می‌کردیم؟ بعد فکر می‌کنید افکار عمومی جهان عرب و ناسیونالیسم عربی بعد از خواندن چنین خبر‌های چه فکری در باره ما و ایران خواهند کرد؟

دکمه بازگشت به بالا