نشست بخش خصوصی ایران و افغانستان با حضور عراقچی؛ آغاز دورانی جدید در روابط دو کشور

نشست بخش خصوصی ایران و افغانستان با حضور عراقچی؛ آغاز دورانی جدید در روابط دو کشور

عراقچی در نشست بخش خصوصی ایران و افغانستان بر برادری و همسایگی دو کشور تأکید کرد و با اشاره به اهمیت امنیت و آرامش در افغانستان، خواستار تبدیل چالش‌های موجود به فرصت‌های همکاری شد.

به گزارش خبرگزاری آنا، نشست بخش خصوصی ایران و افغانستان با حضور سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان برگزار شد.

عراقچی در این نشست با اشاره به روابط نزدیک دو کشور گفت: ایران و افغانستان همسایه، هم‌زبان و برادر یکدیگر هستند.

وی ادامه داد: ما ملت افغانستان را برادر خود می‌دانیم و در سال‌های اخیر شریک شادی‌ها و غم‌های آن‌ها بوده‌ایم.

وزیر امور خارجه بیان کرد: ایران همواره در کنار برادران خود در افغانستان بوده و در مواجهه با مشکلات، به آن‌ها کمک کرده است.

عراقچی افزود: امروز اینجا هستم تا دوران جدیدی از روابط میان ایران و افغانستان را آغاز کنیم.

او به تحولات اخیر در افغانستان پرداخت و گفت: در سه و نیم سال گذشته، تغییرات زیادی در افغانستان به وقوع پیوسته و حکومت جدیدی مستقر شده است. ما از نزدیک این تغییرات را دنبال کرده و خوشحالیم که امروز امنیت خوبی در افغانستان برقرار است.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: صلح و آرامش در افغانستان برای ما حائز اهمیت است، چرا که این آرامش تاثیرات مثبتی در ایران خواهد گذاشت.

عراقچی به چالش‌ها و موضوعات مشترکی که باید به آن‌ها پرداخته شود اشاره کرد و گفت: درک مشترکی بین ما وجود دارد و حسن نیت و اراده لازم برای دنبال کردن منافع مشترک و مواجهه با چالش‌ها فراهم شده است.

او همچنین به موضوع همکاری‌های اقتصادی و تجاری اشاره کرد و گفت: هر دو طرف بر این نکته تاکید دارند که زمینه همکاری اقتصادی بین ایران و افغانستان بیشتر از گذشته است. ظرفیت‌های بیشتری وجود دارد و این به خاطر امنیتی است که در افغانستان برقرار است.

عراقچی افزود: امنیت برای تجار بسیار مهم است. در چند سال اخیر شاهد این موضوع بوده‌ایم، اما باید اطمینان بیشتری به تجار و سرمایه‌گذاران داده شود و امروز در این زمینه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه به تجارت بین ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: ما برای واردات از افغانستان هیچ مشکلی نداریم. بررسی موضوع تعرفه‌های تجاری ضروری است، اما پیشنهاد دیگری نیز وجود دارد و آن صادرات مجدد است.

وی در پایان به دو موضوع مهم مهاجرین و آب اشاره کرد و گفت: ما آمادگی داریم که این موضوعات را از موارد مورد مناقشه به محور همکاری تبدیل کنیم. این کار امکان‌پذیر است.

دکمه بازگشت به بالا