حسین میرزایی در گفتوگو با خبرنگار آنلاین با اشاره به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور، اظهار داشت: ما یک تعهدات بین المللی داریم، باید حداقل ۲۵ درصد از مساحت کشورها، پوشش جنگلی باشد.
سهم لرستان کاشت ۳۰ میلیون نهال است
وی با بیان اینکه بعضی از کشورها حتی بالای ۵۰ درصد مساحت آنها جنگل است، عنوان کرد: به طور مثال کشوری مانند روسیه حدود ۸۰۰ میلیون هکتار جنگل دارد، یعنی از مجموع چهار میلیارد هکتار جنگلی که در دنیا وجود دارد، ۸۰۰ میلیون هکتار آن در کشور روسیه وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، بیان داشت: برخی از کشورهای اروپایی بالغ بر ۴۵ درصد مساحت آنها جنگل است.
میرزایی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در این راستا هدف اصلی از اجرای طرح درختکاری، افزایش پوشش جنگلها است، افزود: همچنین مقابله با اثرات مخرب ریزگردها، بیابان زایی و… از دیگر اهداف اجرای این طرح به شمار میآید.
وی با اشاره به اینکه در کنار این موضوع، قطعاً مسئله اقتصاد هم مورد نظر است، ادامه داد: گونههایی که کاشته میشوند، گونههای چند منظوره است، یعنی هم جنبه اقتصادی و هم جنبههای زیست محیطی در آن مدنظر است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، همچنین همبستگی اجتماعی را یکی دیگر از اهداف این طرح برشمرد و گفت: سهم لرستان از کاشت یک میلیارد درخت، ۳۰ میلیون درخت است که باید طی چهار سال کاشته شوند.
میرزایی، بیان داشت: باید سالانه ۷.۵ میلیون نهال را تولید و بکاریم.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه رویکرد ما در این رابطه مشارکت مردم است، عنوان کرد: خوشبختانه مردم در این راستا استقبال خیلی خوبی داشتهاند.
الان زمان مناسبی برای کاشت نهال است؟
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه در سال اول اجرای این طرح، ۵۰ درصد تعهد خود را عملیاتی کردیم، افزود: در حال حاضر بالغ بر ۱۳ میلیون نهال در استان تولید کردهایم.
میرزایی، ادامه داد: تلاش ما باید این باشد که نهالی که در استان تولید میشود، توسط خود مردم هم کاشت شود، الان بخشی از نهالی که در استان تولید میشود به استانهای همجوار و زاگرسی ارسال میشود.
وی، افزود: میطلبد که در این راستا متولیان و مسئولان در بحث پرداخت تسهیلات در این رابطه به ما کمک کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در عرصههای منابع طبیعی الان بهترین زمان برای کاشت نهال است، گفت: ما باید از نزولات جوی حداکثر استفاده را داشته باشیم.
میرزایی، بیان داشت: ما به دنبال ایجاد سامانههای آبگیر و ایجاد چالههایی هستیم تا از بارندگیها استفاده کنیم، باید حتماً الان بذر را بکاریم. بهترین زمان از آذرماه به بعد است.
چرخه انتهای درختان بلوط است
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه درخت بلوط «دانه زاد» است، دانههای آن ریخته میشود و وقتی وارد جنگل میشوی باید انواع سن نهال بلوط را داشته باشیم، از نونهال گرفته تا جوان و تنومند، تصریح کرد: اما به دلیل دخالت انسانی شاهد این امر نیستیم و اکوسیستم به هم ریخته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه الان چرخه انتهای درختان بلوط است، چون ما این تعادل را به هم زدهایم، گفت: جنگل با نگاه تخصصی جنگل باید مدیریت و حفظ شود.