patc/خوزستان یک فعال فرهنگی با اشاره به بیستوپنجمین سال فعالیت موتور جستجوگر گوگل، گفت: ربع قرن عادت و وابستگی ما به این مجرای مجازی چنان سپری شد که بهجای انجام پژوهش اینترنتی به صراحت میگوییم؛ این موضوع را گوگل کن!
رضا کیانی در گفتوگو با patc با بیان آنکه موتور جستجوگر گوگل شاخصترین مرجع اطلاعاتی ساکنان آشیان مجازی وارد بیستوپنجمین سال فعالیت خود شد، اظهار کرد: برای تحلیل واقعبینانه نقش گوگل در پیشبرد برنامههای متنوع زندگی کافی است تنها یک روز خود را دور از آن تصور کنیم. چه جایگزینی برای دستیابی به پرسشهای مختلف خرد و کلان در فضای فکری ما وجود دارد؟
او با بیان اینکه عطش دانستن همیشه توام با سرشت اجتماعی و حقیقتجوی انسان بوده است افزود: اتفاقا در قلمرو گذشت زمان و به موازات پیچیدهتر شدن جهان و افزایش دستاوردهای مثبت و منفی انسان ضرورت کنکاش، اطلاعیابی و اطلاعرسانی نیز بیشتر میشود.
این فعال فرهنگی یادآور شد: در دورانی برای یافتن پاسخ پرسشها و یا طرح ایدههای نو نگاه مردم به مواضع فیلسوفان و حکیمان و صاحبان قلم، سخندانان و سخنوران معطوف بود و در برهههایی از تاریخ در کنار تعامل عالمانه با نخبهگان، گرایش به خواندن و کاووش، فضای فکری و مطالعاتی را متحول کرد.
وی اضافه کرد: سپس با عبور از پیچوتابهای مختلف و رسیدن به عصر کنونی، با پیشرفت مقتضیات سختافزاری و نرمافزاری و هم چنین تکثر منابع علم و معرفت هر کس به نوعی خود را صاحب نظر و دانای کل میپندارد چنانکه گویی اقتدار مرجعیت فکری نخبگان در این شرایط شکننده شده است. هم چنین با افزایش دامنه صاحبنظران (از هر قشری و مقطع سنی) انتخاب پاسخ دقیق به پرسشهای مختلف و رسیدن به جمعبندی نیز بسیار دشوار است.
کیانی معتقد است: بیتردید یکی از اهرمهای مهم تحولات مذکور فرصت شگفتانگیز فضای مجازی و در دل آن اطلس اطلاعاتی پویایی نظیر گوگل را میتوان قلمداد کرد.
او با تاکید بر اینکه هر کسی بهتر میتواند نسبت خود را با این منبع اطلاعاتی تبیین کند افزود: شایسته است عاری از هر گونه مطلقنگری و با رویکرد واقعبینانه ارزشها و آسیبهای مراجعه به گوگل را مورد تحلیل قرار دهیم.
این فعال فرهنگی متذکر شد: گوگل مسیر رسیدن به اطلاعات (فیلم، عکس، نوشته، نقشه و…) را برای همگان آسان کرد اما مهمترین نقطه نگرانکننده در این وادی انفعال حس پژوهش، کتابخوانی و پرسشگری کارآمد (یکسان شدن اطلاعات) است.
کیانی ادامه داد: برای اثبات این مدعا اندکی به محتوی برخی اخبار، مطالب، مصاحبهها و حتی سخنرانیها توجه کنیم. چرا گاهی کوچکترین تمایز و تنوع در مطالب دیده نمیشود؟ پاسخ روشن است چون منبع تغذیه فکری همه گوگل است! دریغ از حداقل زحمت برای بررسی سایر منابع و انجام مطالعات عمیق و کارآمد میدانی.
رضا کیانی در patc:
هر هنرمند تئاتر میتواند یک فعال محیط زیست باشد
ادبیات کودک و نوجوان باید در آثار ادبی کشور پررنگ باشند
انتهای پیام