جزییات بیمه رایگان کودکان کار / تمدید خودکار بیمه پنج دهک اول

مدیرکل بیمه سلامت استان تهران از بیمه رایگان کودکان کار و خانواده هایشان خبر داد.
به گزارش patc دکتر محمد غلام نژاد در نشست خبری «هفته سلامت» که امروز ۲ اردیبهشت برگزار شد اظهار کرد: هفته سلامت از اول اردیبهشت ماه آغاز شده و تا هفت اردیبهشت ماه ادامه دارد. سلامت یک مولفه چند وجهی است و تمام مولفه های موثر بر سلامت می بایست در کانون توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج از اقدامات ارزشمند بیمه سلامت است گفت: پیش از ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج فقط پنج بیماری تحت پوشش قرار داشتند که با ایجاد این صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج ۱۳۰ بیماری تحت پوشش خدمات این صندوق قرار گرفته اند. ۶۹ بسته خدمتی در بخش بستری و سرپایی برای بیماران تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج ارائه می شود.
وی گفت: ۱۳۷هزار بیمار در صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج استان تهران نشان دار شده اند.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران درباره پوشش های دارویی بیمه سلامت تصریح کرد: پوشش دارویی بیمه سلامت بسیار خوب است به نحوی که بسیاری از داروهای شیمی درمانی رادیوتراپی و متابولیک تحت پوشش قرار می گیرند. همچنین پرداخت های بیمه شدگان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح نیز از طریق صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه برخی موارد مربوط به بیماری ها به صورت خارج از ضوابط مورد بررسی قرار می گیرد گفت: بیش از ۵ هزار پرونده در کمیته های خارج از ضوابط صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران مورد بررسی قرار گرفته است.
غلام نژاد درباره میزان پرداختی های صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج طی سال گذشته اظهار کرد: ۳هزار و ۴۰۰ میلیون تومان برای صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت کرده ایم و میزان مبلغ پرداخت شده برای پرونده های خارج از ضوابط نیز ۱۲۶ میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در کانون توجه قرار گرفته است توضیح داد: اداره کل بیمه سلامت استان تهران در زمینه قانون جوانی جمعیت با مجموعه های مختلفی مانند پژوهشگاه رویان قرارداد همکاری منعقد کرده است. ۱۰ هزار و ۸۴۷ بیمار برای دریافت خدمات درمان ناباروری نشاندار شده اند که تعداد آنها معادل ۴۷۰۰ زوج است. بسیاری از خدمات پاراکلینیکی و دارویی برای درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار نداشتند که در حال حاضر تحت پوشش قرار گرفته اند. بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای خدمات درمان ناباروری در سال گذشته هزینه کرده ایم.
غلام نژاد با بیان اینکه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت استان تهران قرار دارند گفت: ۲ میلیون و 20هزار نفر از این تعداد جزو دهک یک و پنج هستند. افرادی که جزو دهک های یک تا پنج هستند به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند. بیمه رایگان پنج دهک نخست جامعه به صورت خودکار تمدید می شود. همچنین افراد دهک های ۶ تا ۹ در پرداخت حق بیمه هایشان از تخفیف برخوردار می شوند؛ به عبارت دیگر این گروه از جامعه ۲۰ تا ۵۰ درصد حق بیمه را پرداخت می کنند. به طور مثال دهک ۶ جامعه فقط ۲۰ درصد حق بیمه خود را پرداخت می کنند. سهم بیمه برای هر نفر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران با بیان اینکه در ارتباط با بیمه کودکان کار با شهرداری تهران تفاهمنامه امضا کرده ایم گفت: ۳۸۰۰ کودک کار که تعداد آنها با خانواده هایشان به حدود ۸۰۰۰ نفر می رسد به صورت رایگان بیمه شده اند. همچنین اتباع خارجی که در کشور حضور دارند به ۲ گروه «آسیب پذیر» و «غیرآسیب پذیر» دسته بندی می شوند. کمیساریای عالی پناهندگان حق بیمه افراد آسیب پذیر را پرداخت می کند و افراد غیر آسیب پذیر با پرداخت مبلغ ۵میلیون و ۱۰۰هزار تومان تحت پوشش بیمه قرار می گیرند. انتظار برای برخورداری از خدمات برای اتباع ۲ هفته پس از پرداخت حق بیمه است.
غلام نژاد درباره اجرای طرح دارورسان نیز به patc گفت: اجرای طرح دارورسان برای بیماران مبتلا به MS را در دستور کار قرار دادیم اما این طرح چندان پیشرفت نکرد. ۲۹۶ بیمار MS را برای طرح دارورسان تحت پوشش قرار دادیم که این افراد شش بار در سال گذشته دارو دریافت کردند. بررسی ها بیانگر این است که ۱۴۷۰ ارسال در سال گذشته به ثبت رسیده است. برخی داروخانه ها با هدف جذب مشتری همچنان نسبت به ارسال دارو به صورت خودجوش اقدام می کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران درباره پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد نیز به patc توضیح داد: وضعیت پرداخت های بیمه سلامت نسبت به سایر بیمه ها بهتر است. مطالبات تمام بیمارستان ها تا پایان شهریور ماه سال گذشته و داروخانه ها تا پایان آذر ماه سال ۱۴۰۳ پرداخت شده است. مجموع پرداختی های سال گذشته اداره کل بیمه سلامت استان تهران ۶هزار میلیارد تومان بوده است.
وی درباره جزییات پرداخت ها توضیح داد: سهم داروخانه ها یک هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان است. میزان پرداختی بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشکی ۳هزار و ۹۲۱ میلیارد پزشکان ۲۳ میلیارد پاراکلینیک ۱۵۴ میلیارد تومان درمانگاه ها ۲۷۱ میلیارد و بیمارستان های خصوصی نیز ۵۴۰ میلیارد تومان پرداخت کرده ایم.
غلام نژاد درباره پرداخت هزینه های شیر خشک توضیح داد: اگرچه گفته شده که هزینه های حذف ارز ترجیحی را بیمه ها می بایست پرداخت کنند اما منابع این موضوع در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار دارد. وعده در اختیار قرار گرفتن منابع پرداخت حذف ارز ترجیحی به بیمه ها داده شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران درباره تشکیل معاونت پیشگیری در بیمه سلامت گفت: ایجاد معاونت پیشگیری در بیمه سلامت یک طرح نو به حساب می آید و هدف از آن پیشگیری از بیماری ها است. بیمه سلامت با وزارت ورزش به منظور افزایش ورزش همگانی در راستای بند ۳ از اصل ۳ قانون اساسی تفاهم نامه همکاری امضا کرده است. این تفاهمنامه مناطق محروم و کم برخوردار را با هدف کاهش ۲۰ درصدی کم تحرکی و کاهش ۲۵ درصدی دیابت و فشار خون در کانون توجه قرار داده است.
وی درباره برنامه های اداره کل بیمه سلامت استان تهران در سال جاری گفت: توسعه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و همچنین توسعه سامانه تاییدیه نسخ بر خط از اهداف سازمان در سال جاری به حساب می آید.
غلام نژاد درباره برنامه پزشکی خانواده گفت: برنامه پزشکی خانواده در راستای عدالت در سلامت در کشور اجرا می شود و مورد توجه دولت قرار گرفته است. دولت برای اجرای برنامه پزشکی خانواده اهتمام تمام دارد. اداره کل سلامت استان تهران از دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران خواسته است مناطق مد نظر خود را برای اجرای برنامه پزشکی خانواده معرفی کنند. دانشگاه علوم پزشکی تهران اسلامشهر را معرفی کرده است. برنامه پزشکی خانواده از هدررفت منابع و ایجاد هزینه های اضافه جلوگیری می کند.
غلام نژاد درباره سامانه «اشارک» نیز اظهار کرد: ناشنوایان در کشور حضور دارند و از خدمات کاشت حلزون به صورت رایگان برخوردار می شوند. سامانه اشارک برای افراد کم شنوا و ناشنوا طراحی شده و این افراد با مراجعه به این سامانه می توانند سوالات خود در ارتباط با مسائل بیمه ای را مطرح کنند. این سامانه با زبان اشاره است.
انتهای پیام