برترین های کار و کسبعمومی

درمان شیره سیاه درخت گردو

علت سیاه شدن تنه درخت گردو و شیره سیاه آن چیست؟

درختان گردو در شرایط آب و هوایی مختلف با توجه به نوع و مرغوبیت خاک منطقه، رشد می کنند اما باغبانان باید به آفت ها و بیماری هایی که گریبانگر درختان گردو می شوند، توجه زیادی داشته باشند تا بتوانند علاوه بر محصول درخت گردو که برای سلامتی بسیار مفید است، از سیاه شدن تنه درخت گردو جلوگیری به عمل آوردند و در نهایت از چوب آن در صنایع چوب سازی استفاده کنند.

شیره سیاه درخت گردو یک بیماری قارچی است و پیشنهاد ارغوان نهال برای شما استفاده از سم قارچکش برای از بین بردن این بیماری است. در واقع شیره سیاه درخت گردو ، آب سیاه گردو یا همان ریشه سیاه گردو یک بیماری فیتوفتورایی ( قارچی ) است که اگر درمان نشود گردو را شدیدآ ضعیف کرده و بعد از مدتی درخت را می خشکاند. بهترین درمان پیشگیری است.  بدین نحو که هر ساله از مقادیر کود سم هایی که هم خاصیت کودی و هم خاصیت سم را دارند استفاده کنیم.  فسفیت پتاسیم یک نوع از کود هایی است که خاصیت قارچ کشی دارد و برای پیشگیری و درمان شیره سیاه درخت گردو استفاده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست قیمت نهال گردو با کارشناسان نهالستان ارغوان نهال تماس بگیرید.

بهترین قارچ کش گردو |بیماری تنه درخت گردو

بیماری های مختلف درخت گردو کدام اند؟

درختان گردو گرفتار آفات و بیماری های مختلفی می شوند، گاهی این بیماری ها به ظاهر درخت آسیب وارد کرده و یا گاهی باعث کاهش محصول می شوند اما سلامتی درخت را به خطر نمی اندازند. در این قسمت چند نمونه آفات و بیماری های درخت گردو را بررسی می نماییم.

  • بیماری باکتریوز که از آفات درختان گردو می باشد، به برگ ها، جوانه ها و میوه درخت آسیب وارد نموده و لکه های قهوه ای روی آنها ایجاد می کند؛ همچنین از طریق ترک و زخم های درخت، به داخل نفوذ می کند و گاهی سیاه شدن تنه درخت گردو را در بر دارد، باغبان می توانند با استفاده از سم اکسی کلرور مس و بردو، از این بیماری جلوگیری کنند.
  • ویروس های مختلفی نیز وجود دارند که قدرت درخت را تضعیف می کنند و برگ ها را زرد کرده و مسبب ریزش آن ها می شوند. این ویروس ها از طریق گرده و پیوند تکثیر می شوند اما می توان با بریدن درختان ویروس دار و استفاده از پیوند زدن قسمت های سالم، آنها را درمان کرد و از پیشرفت بیشتر بیماری، جلوگیری نمود.
  • میکوز ها قارچ هایی هستند که روی برگ ها و میوه ها به وجود می آیند؛ در اثر این بیماری، لکه های خاکستری روی برگ ها ایجاد می شوند و کلیه برگ را از تحت الشعاع قرار می دهند؛ گاهی سیاه شدن تنه درخت گردو، در نتیجه این بیماری قابل مشاهده است. پیشگیری و کنترل این قارچ ها از طریق سوزاندن و مدفون کردن برگ های آسیب دیده و درمان با تاپسین ۵۰۰، ممکن می باشد.
  • آفات کرم سیب، در زمستان، تخم های خود را در قسمت های مختلف درخت گردو رها می کنند و در موقع باردهی به هسته مرکزی گردو نفوذ کرده و آن را از بین می برد، اما با سم پاشی امولسیون ۲درصد و گوزاتیون به نسبت ۱ به ۵ می توان آن را از بین برد.

بیماری سیاه شدن تنه درخت گردو چه علائمی دارد؟

درختان گردو هم مانند درختان دیگر و موجودات زنده، مخصوصا زمانی که در حال باردهی هستند نیازمند ویتامین ها و مواد مغذی می باشند و اگر با کمبود مواد مغذی مواجه شوند، گرفتار آفات و بیماری های گوناگون می گردند. این کمبود مواد غذایی در درخت گردو به صورت زخم در تنه و تراوش شیرابه ای تیره رنگ نمایان می شود و با گذر زمان، سیاه شدن تنه درخت گردو اتفاق می افتد. گیاه شناسان  این بیماری را شانکر باکتریایی درختان میوه و باغداران زنج در تنه درخت می گویند.

علت به وجود آمدن شانکر باکتریایی در درخت گردو چیست؟

دلیل به وجود آمدن بیماری شانکرباکتریایی را می توان ضعف درخت، تغذیه نامناسب، عدم تامین کود های تقویتی مانند ازت، فسفر، پتاس  و… بیان کرد. این عوامل سبب می شود شکاف در تنه درخت ایجاد گردد و بر اثر یک واکنش دفاعی، پس از آسیب، تنه درخت به ترشح اقدام کند و از این طریق، از ورود بیماری ها به اعماق درخت جلوگیری کند اما اگر زود درمان نشود، باعث سرازیر شدن شیره و سیاه شدن تنه درخت گردو خواهد شد. گاهی بر اثر برخورد تنه درخت با بیل یا ترکتور زخم ایجاد می شود و بعد از گذشت زمان و برطرف نشدن زخم، شیره از درخت سرازیر می شود و درخت گردو در قسمت تنه، سیاه می گردد. برای درمان شیره درخت گردو، باید از فسفیت پتاسیم که خاصیت قارچ کشی دارد و همچنین  ریزمغذی های مناسب، استفاده کرد.

بیماری شانکر باکتریایی چگونه است؟

لکه سیاه که در ابتدا بر روی برگ ها، در اثر آلودگی با قارچ های آسکومیست به وجود می آیند، بعد از مدتی دانه های سیاه رنگی بر لکه های قبلی به وجود می آورند و باعث سیاه شدن تنه درخت گردو می شوند. درمان و پیشگیری این بیماری که تنه را سیاه می کند، با استفاده از هرس بخش های آلوده و سوزاندن برگ ها و شاخه های بیمار، استفاده از کود های ازته در فصل رشد، ممکن است و همچنین در صورت بروز شدت سیاه شدن تنه درخت گردو، باید از قارچ کش های بنومیلیا زینب و کاپتان دو مرتبه در فصل پاییز و بهار استفاده کرد.

با چه راهکارهایی می توان از سیاه شدن تنه درخت گردو جلوگیری کرد؟

همانگونه که متوجه شدیم، تغذیه نامناسب درخت گردو سبب بیماری و ترشح شیره و در نتیجه سیاه شدن تنه درخت گردو می شود. دراینجا به راه کارهایی که می توان از سیاه شدن درخت گردو پیشگیری کرد می پردازیم:

  • زمانی که درخت در حال غذا سازی و پرکردن میوه می باشد، باید از مواد غذایی و مغذی که نیاز دارد، استفاده کرد، تا باردهی و سلامتی تنه درخت را تأمین کند.
  • استفاده از کود فسیمکس که باعث فعال شدن سیستم ایمنی درخت گردو می شود، تا از صمغ تنه درخت پیشگیری شود، راه کاری موثر است.
  • استفاده از محلول بردوفیکس که از بیماری باکتریایی و قارچی پیشگیری می کند، توصیه می شود. اگر این محلول را بعد از جدا کردن سیاه شدن تنه درخت گردو و خارج شدن صمغ به درخت برسانیم، اثر ویژه ای دارد.
  • میخ کوبیدن، علاوه بر افزایش آهن به درخت گردو، از سیاه شدن تنه درخت هم تا حدی پیشگیری می کند؛ کمبود آهن جهت تامین مواد مورد نیاز درختان گردو، سبب می شود مغز درخت گردو سیاه شده و تنه نیز تغییر رنگ دهد.

سخن پایانی

درخت گردو در اقسا نقاط جهان به عنوان درختی تجاری شناخته می شود؛ ارزش و فواید این درخت در میوه مفید و سرشار از مواد مغذی آن خلاصه نشده و استفاده از برگ و چوب آن در جهت صنایع گوناگون، رایج است؛ تمام این ها اهمیت آگاهی از چگونگی رشد و پرورش درخت گردو، به صورت صحیح را ضروری می سازند؛ رشد و پرورش صحیح درخت گردو، نیازمند رعایت نکاتی از جمله شناخت، پیشگیری و درمان بیماری های گیاهی می باشد و بنابراین نهالستان ارغوان نهال در این مقاله، به سیاه شدن تنه درخت گردو که به عنوان یکی از بیماری های رایج گیاهی شناخته شده، پرداخت.

منبع :

abuauf.com

 home.co.za

دکمه بازگشت به بالا