عوامل موثر بر نوسان قیمت دلار کانادا
قیمت دلار کانادا با کارتخوان بر اساس نرخ دلار آمریکا مشخص شده و به صورت روزانه و لحظه ای از صرافی های معتبر قابل استعلام است. مسافران کشور کانادا باید ابتدا ویزای این کشور را دریافت کنند و در نتیجه می توانند 500 یورو ارز مسافرتی دولتی گرفته و آن را به ارز دلخواه خود مانند دلار کانادا تبدیل نمایند. دلار کانادا واحد پول رسمی و رایج کشور کانادا است که ارزشی کمتر از دلار آمریکا دارد. این ارز به دلیل گستردگی جغرافیایی کشور کانادا و همسایه بودن آن با کشور آمریکا جزو ارز هایی محسوب می شود که می توان گفت حجم مبادلات خوبی در عرصه تجارت جهانی دارد. واحد کوچک تر پول کانادا، پنی نامیده می شود.

با توجه به تاثیرگذاری نرخ ارز های مختلف مانند دلار کانادا در عرصه مبادلات بین المللی و همچنین تعیین قیمت کالا ها و خدمات، اطلاع از قیمت این ارز اهمیت زیادی دارد. از طرفی زمانی اطلاع از جزئیات قیمتی دلار کانادا افزایش می یابد که افراد، متقاضی سفر به این کشور با مقاصد توریستی و تحصیلی و غیره باشند. در این مقاله به بررسی قیمت دولتی امروز دلار کانادا پرداخته خواهد شد و قیمت دلار کانادا با کارتخوان تورنتو در بازار آزاد توضیح داده می شودو در انتها عوامل موثر بر قیمت دلار کانادا تشریح شده تا خوانندگان ضمن آشنایی بیشتر با این ارز بین المللی اطلاعاتی نیز در خصوص انواع نرخ آن کسب نمایند.
قیمت دولتی امروز دلار کانادا
امروزه دلار آمریکا به عنوان مرجع مبادلات جهانی در نظر گرفته شده و اکثر معاملات در سطح بین المللی با این واحد پولی انجام می شود. بنابراین طبیعی است که نوسانات نرخ این ارز تاثیر گسترده ای بر قیمت جهانی کالا ها و خدمات داشته باشد. همچنین باید در نظر داشت که کشوری مانند کشور کانادا که هم مرز و هم پیمان کشور آمریکا محسوب می شود طبیعتا در تعیین نرخ ارز داخلی خود تاثیر پذیری بیشتری از قیمت دلار آمریکا خواهد داشت.
گرچه دلار آمریکا ارز غالب در مبادلات با سطح جهانی است و حتی قیمت سایر ارز های بین المللی بر اساس نرخ آن تعیین می شود اما باید توجه داشت که در اکثر سفر ها با مقاصد مختلف به کشور هایی غیر از کشور آمریکا، استفاده از این ارز کاربرد نداشته و افراد باید ارز رایج کشور مقصد را تهیه نمایند. به عنوان مثال افرادی که برای مقاصد تحصیلی و گردشگری و درمانی و تجاری به کشور کانادا سفر می کنند باید برای تامین هزینه های خود، دلار کانادا تهیه نمایند.
کشور کانادا جاذبه های طبیعی زیادی دارد و همچنین همه ساله مجامع علمی و تخصصی مختلف در این کشور برگزار شده و این کشور مبدا ورود برخی کالا های خاص به سایر کشور ها محسوب می شود. در نتیجه دولت جهت تامین بخشی از نیاز های مسافران کشور کانادا و سایر کشور ها طرحی به عنوان ارز مسافرتی را بنیان نهاده است که میزان پرداخت آن به مسافران کشور های نیازمند اخذ ویزا 500 یورو و برای سفر به کشور های بدون نیاز به ویزا 300 یورو در هر سال در نظر گرفته شده است.
برای ورود به مرز کشور کانادا از مبدا ایران نیاز به اخذ ویزا است. در نتیجه مسافران این کشور می توانند تا سقف 500 یورو ارز مسافرتی منوط به افتتاح حساب ارزی دریافت نمایند. تا پیش از این پرداخت ارز مسافرتی در مبادی خروج و در قالب دلار و یورو انجام می شد اما در حال حاضر این ارز از طریق حساب ارزی به مسافران تعلق می گیرد و هر فرد تنها یک بار در سال برای خروج از کشور مجاز به دریافت ارز مسافرتی خواهد بود.
پس از دریافت ارز مسافرتی در قالب یورو، مسافران می توانند به صرافی های معتبر مراجعه کرده و آن را به ارز دلخواه خود مانند دلار کانادا تبدیل نمایند. طرح ارز سهمیه ای نیز مانند طرح ارز مسافرتی سالانه یک بار قابل استفاده از طریق افتتاح حساب ارزی خواهد بود. همچنین افرادی که خواستار استعلام قیمت دولتی امروز دلار کانادا هستند می توانند به صرافی های مجاز و معتبر در سطح کشور مراجعه کرده و از این نرخ آگاهی پیدا کنند. دریافت دلار در صرافی تورنتو با کارتخوان نیز امکانپذیر می باشد.
6 عامل مؤثر بر نرخ ارز
همانطور که پیشتر گفته شد، نرخ ارز نقش مهمی در تجارت و بازرگانی بینالمللی ایفا میکند و بر قیمت کالاها و خدمات تأثیر میگذارد و درنهایت بر رشد اقتصاد جهانی تأثیر میگذارد. نوسانات نرخ ارز میتواند تأثیرات قابلتوجهی بر مشاغل و افراد داشته باشد و درک عوامل مؤثر بر آنها را مهم میکند. عوامل متعددی نرخ ارز را تعیین میکنند. بسیاری از این عوامل به روابط تجاری بین دو کشور مربوط میشود. به یاد داشته باشید، نرخ ارز نسبی است و بهعنوان مقایسه ارزهای دو کشور بیان میشود.
در این مقاله به شش عامل اصلی تعیینکننده نرخ ارز بین دو کشور اشاره میکنیم. توجه داشته باشید که این عوامل هیچ ترتیب خاصی ندارند؛ مانند بسیاری از جنبههای اقتصاد، اهمیت نسبی این عوامل موضوع بحثهای زیادی است.
تورم
تورم (inflation) به نرخی اطلاق میشود که قیمت کالاها و خدمات در طول زمان افزایش مییابد. اگر کشوری تورم بالایی را تجربه کند، ارزش پول آن ممکن است نسبت به سایر ارزها کاهش یابد، زیرا مصرفکنندگان ممکن است ترجیح دهند ارزهایی را که ازنظر ارزش پایدارتر هستند، نگهدارند.
در نیمه آخر قرن بیستم، کشورهایی با تورم پایین شامل ژاپن، آلمان و سوئیس بودند، درحالیکه ایالاتمتحده و کانادا بعداً به تورم پاییندست یافتند.
نرخ بهره
نرخ بهره (Interest rate)، تورم و نرخ ارز همگی بهشدت همبستگی دارند. با دستکاری نرخ بهره، بانکهای مرکزی بر تورم و نرخ ارز تأثیر میگذارند و تغییر نرخهای بهره بر تورم و ارزش پول تأثیر میگذارد. نرخهای بهره بالاتر عموماً سرمایهگذاران خارجی را جذب میکند که میتواند تقاضا برای پول یک کشور را افزایش دهد و باعث افزایش ارزش آن شود.
بااینحال، اگر تورم در کشور بسیار بیشتر از کشورهای دیگر باشد، یا اگر عوامل اضافی به کاهش ارزش پول کمک کنند، تأثیر نرخهای بهره بالاتر کاهش مییابد. رابطه معکوس برای کاهش نرخ بهره وجود دارد یعنی نرخهای بهره پایینتر تمایل به کاهش نرخ ارز دارند.
کسری حسابجاری
حسابجاری (Current Account Deficits) معیاری برای سنجش تراز تجاری یک کشور شامل واردات، صادرات و درآمد سرمایهگذاری است. مازاد حسابجاری (زمانی که یک کشور بیشتر از وارداتش صادر میکند) میتواند تقاضا برای ارز یک کشور را افزایش دهد و باعث افزایش آن شود، درحالیکه کسری (زمانی که کشوری بیش از صادراتش وارد میکند) میتواند باعث کاهش ارزش پول آن کشور شود.
کسری در حسابجاری نشان میدهد که این کشور بیشتر از درآمد خود برای تجارت خارجی هزینه میکند و برای جبران کسری از منابع خارجی سرمایه میگیرد. بهعبارتدیگر، کشور بیش ازآنچه که از طریق فروش صادرات دریافت میکند، نیاز به ارز خارجی دارد و بیشتر ازآنچه خارجیها برای محصولاتش میخواهند، ارز خود را تأمین میکند. مازاد تقاضا برای ارز، نرخ ارز کشور را کاهش میدهد تا زمانی که کالاها و خدمات داخلی بهاندازه کافی برای خارجیها ارزان باشد و داراییهای خارجی برای تولید فروش برای منافع داخلی گرانتر از آن باشد.
عملکرد اقتصادی قوی
سرمایهگذاران خارجی ناگزیر به دنبال کشورهایی باثبات با عملکرد اقتصادی قوی هستند تا سرمایه خود را در آن سرمایهگذاری کنند. کشورهایی که دارای دولتهای باثبات و سیاستهای قابل پیشبینی هستند، عموماً برای سرمایهگذاران خارجی جذابتر به نظر میرسند که میتواند تقاضا برای پول آنها را افزایش دهد و ارزش آن را افزایش دهد.
بهعنوانمثال، آشفتگی سیاسی میتواند باعث از بین رفتن اعتماد به یک ارز و انتقال سرمایه به ارزهای کشورهای باثباتتر شود.
رشد اقتصادی
رشد اقتصادی (Economic growth) به افزایش تولید کالاها و خدمات یک کشور در طول زمان اشاره دارد. این افزایش معمولاً با تولید ناخالص داخلی (GDP) اندازهگیری میشود که ارزش کل کالاها و خدمات تولیدشده در داخل مرزهای یک کشور در یک دوره معین، معمولاً یک سال است.
رشد اقتصادی یک کشور میتواند بر نرخ ارز آن نیز تأثیر بگذارد. یک اقتصاد قوی با سطوح رشد بالا میتواند تقاضا برای پول یک کشور را افزایش دهد، درحالیکه یک اقتصاد ضعیف با سطوح پایین رشد میتواند باعث کاهش تقاضا و کاهش ارزش پول آن کشور شود.
رویدادهای ژئوپلیتیکی
رویدادهای ژئوپلیتیکی (Geopolitical events) مانند جنگ، بلایای طبیعی و آشفتگی سیاسی میتوانند تأثیر قابلتوجهی بر نرخ ارز داشته باشند. این رویدادها میتواند باعث ایجاد عدم اطمینان و بیثباتی شود که میتواند تقاضا برای پول یک کشور را کاهش دهد و باعث کاهش ارزش آن شود.
بهعنوانمثال، اگر کشوری یک بحران سیاسی مهم را تجربه کند، سرمایهگذاران ممکن است در مورد چشمانداز اقتصادی کشور نامطمئن شوند و ممکن است سرمایهگذاریهای خود را پس بگیرند و باعث کاهش ارزش پول کشور شود. به همین ترتیب، اگر یک بلای طبیعی یا رویداد دیگری، زنجیره تولید یا تأمین یک کشور را مختل کند، میتواند بر تراز تجاری آن کشور تأثیر بگذارد و بر نرخ ارز تأثیر بگذارد.
رویدادهای ژئوپلیتیکی همچنین میتواند باعث شود که سرمایهگذاران به دنبال ارزهای امن مانند دلار آمریکا یا ین ژاپن باشند که نسبت به سایر ارزها پایدارتر و ریسک کمتری دارند. این افزایش تقاضا برای ارزهای امن میتواند باعث افزایش نرخ ارز آنها نسبت به سایر ارزها شود.