نماد سایت patc

فلاتر یا پایتون؟ امسال کدام را انتخاب کنیم

قرار گرفتن در عصر تکنولوژی و شکل گرفتن روتین زندگی بر اساس استفاده از گوشی‌های هوشمند باعث شده تا برنامه نویسی اپلیکیشن‌های موبایلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شود. واضح است که طراحی و توسعه اپلیکیشن‌های موبایلی به چندین زبان برنامه نویسی ممکن است. بین تمامی راه‌های موجود خیلی از برنامه نویسان این سوال برایشان پیش می‌آید که کدام زبان برنامه نویسی بهتر است؟ فلاتر یا پایتون؟ فلاتر یا جاوا؟ در این مقاله دو راه پر طرفدار در سال جاری را انتخاب و  ضمن معرفی با یک دیگر مقایسه کرده ایم.

معرفی فلاتر

فلاتر یک فریمورک متن باز(Open source) است که توسط گوگل طراحی و منتشر شده است. این فریمورک برای توسعه برنامه‌ها در پلتفرم‌های ، آی ‌او اس، ویندوز، وب، آندروید ، ویندوز، مک، لینوکس، گوگل فیوشا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چهارچوب بر اساس زبان برنامه نویسی دارت(Dart) طراحی شده که خود دارت، زبانی شی گرا و چند منظوره می‌باشد.

ویژگی‌های فلاتر

در زیر به بررسی ویژگی‌های فریمورک فلاتر پرداخته شده است.

مزایای استفاده از فلاتر

در این بخش مزایای فریمورک فلاتر بررسی شده‌اند.

معایب استفاده از فلاتر

در این قسمت، نکات منفی فلاتر مورد بحث قرارگرفته است.

معرفی زبان برنامه نویسی پایتون

زبان برنامه نویسی پایتون زبانی، تفسیری و شی گرا است که از سال 1991 انتشار یافته است. ساختار پایتون به نحوی است که امکان نوشتن کد بدون ابهام در هر اندازه‌ای را به کاربر می‌دهد. این زبان دارای کتابخانه‌های بسیار زیادی است که به کاربر اجازه ساخت برنامه‌های متفاوت با امکانات مجزا را می‌دهد. از پایتون می‌توان در ساخت و توسعه اپلیکیشن، داده کاوی، هوش مصنوعی و وب استفاده کرد.

ویژگی‌های زبان پایتون

در این قسمت، ویژگی‌های پایتون بررسی شده‌اند.

مزایای استفاده از پایتون

مزایای پایتون به شرح زیر است:

معایب استفاده از پایتون

در بازار کار فلاتر جایگاه بهتری دارد یا پایتون

مهم‌ترین نکته در انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی شناخت بازار کار و فرصت‌های شغلی است. پایتون در بحث بازار کار به دلیل ویژگی‌های خاص خود، دارای جایگاه خاصی است. بیشتر تمرکز بازار کار پایتون بر روی دو شاخه داده‌کاوی  و دیتا آنالیز می‌باشد و سایر شاخه‌ها نظیر امنیت و هوش مصنوعی در جایگاه‌های بعدی قراردارند. از لحاظ درآمد، بسته به سطح فرد مطابق جدول زیر است.

  سطح جونیور سطح میان رده سطح سنیور
در تهران 12.5 میلیون تومان 19 میلیون تومان 32 میلیون تومان
در سایر شهرهای بزرگ 9 میلیون تومان 12.5 میلیون تومان 20 میلیون تومان

از سوی دیگر بازار کار  فلاتر به عنوان یک فریمورک نو ظهور، در سه دسته مجزای برنامه نویسی اندروید، ای او اس و وب شکل گرفته‌است. درآمد یک فلاتر کار به سطح وی مطابق جدول زیر است.

  سطح جونیور سطح میان رده سطح سنیور
در تهران 11 میلیون تومان 17.5 میلیون تومان 30 میلیون تومان
در سایر شهرهای بزرگ 7 میلیون تومان 10 میلیون تومان 18 میلیون تومان

فلاتر بهتر است یا پایتون؟

برای پاسخ دادن به این سوال ربط مستقیم با جایگاه و هدف شما دارد. به عنوان مثال اگر هدف شما صرفا برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل می‌باشد، اگر شما یک استارتاپ هستید و نیاز به طراحی و اجرای سریع یک سمپل از کار برای ارائه دارید، قطعا فلاتر انتخاب بهتر و کم هزینه‌تری می‌باشد اما اگر به فکر نوشتن یک اپلیکیشن ویژه و با قابلیت‌های بالا هستید، پایتون انتخاب بهتری است.

به طور کلی می‌توان انتخاب را بر اساس حجم کار مد نظر قرار داد، اگر کاری کوچک، کم هزینه و سریع نیاز دارید به سمت فلاتر بروید و اگر پروژه‌ای بزرگ و پیچیده‌ دارید بهتر است از پایتون استفاده نمایید.

فلاتر یا پایتون رو چطور بیاموزیم؟

اما چگونه فلاتر یا پایتون را یاد بگیریم؟ به منظور یادگیری فلاتر و یا پایتون  می توانید از منابع آموزشی مختلفی استفاده کنید. یکی از بهترین منابع آموزشی در زمینه یادگیری فلاتر و پایتون، دوره آموزش فلاتر  و دوره آموزش مسترکدر پایتون در دانشجویار است. این دو دوره آموزشی پروژه محور بوده تا شما را با ساخت اپلیکیشن‌های جذاب آشنا کند.

برای مشاهده سرفصل های دوره آموزش فلاتر دانشجویار روی لینک کلیک کنید:

 در این دوره، به طور جامع و کامل به جلوه‌های مختلف فلاتر پرداخته می‌شود. شما با زبان برنامه‌نویسی دارت، استیت منیجمنت (State Management) با استفاده از الگوی Bloc، کار با دوربین، میکروفون و GPS موبایل، انیمیشن‌ها، همچنین کار با دیتابیس‌ها در پروژه‌ها و ریسپانسیو (Responsive) کردن اپلیکیشن‌ها و سایر موارد آشنا خواهید شد.

خروج از نسخه موبایل