علمی و پزشکیبرترین های کار و کسب

نحوه استفاده از دستگاه بسته بندی لباس بیمارستانی چگونه است؟

خط تولید البسه بیمارستانی

معرفی البسه بیمارستانی

البسه و پک های یکبار مصرف بیمارستانی ، محصولاتی هستند که دارای فواید زیادی می باشند. این فواید عبارتند از :

سادگی و راحت بودن ، جلوگیری از سرایت آلودگی ها و بیماری ها در محیط های بهداشتی و بیمارستانی .

از آن جایی که در تولید این البسه از منسوجات بدون بافت استفاده می کنند به همین دلیل این لباس ها یک بار مصرف بوده و در مدت کوتاه قابل استفاده هستند . البسه بیمارستانی در شرایط پاکیزه حاکم بر کارگاه های صنعتی محصولات بهداشتی، تولید و استریل می شوند. هدف از خط تولید دستگاه بسته بندی لباس بیمارستان پوششی سالم و عاری از آلودگی برای بیماران، کادر پزشکی و خدماتی بیمارستان ها می باشد. این لباس ها بعد از هر بار استفاده باید تعویض شوند و پوشش سالم و استریل جایگزین آن ها شود.

انواع البسه بیمارستانی

البسه بیمارستانی دارای تنوع بسیار است. به همین دلیل کسانی که قصد راه اندازی خط تولید البسه بیمارستانی را دارند باید این تنوع محصولات را در نظر بگیرند .البسه بیمارستانی شامل انواع لباس های چند تکه مورد استفاده در مراکز درمانی و تشخیص پزشکی مانند پوشش کامل پزشکان، جراحان و کادر اتاق عمل و بیماران می شود، هم چنین این پوشش را روپوش های پزشکی ، شلوار و گان بیمار، پیراهن ، کاور کفش ، کلاه و پک های استریل جراحی، ملحفه ، زیر انداز و روبالشی یکبار مصرف است .

فرآیند خط تولید و سرمایه گذاری

فرآیند خط تولید البسه بیمارستانی با توجه به سرمایه گذاری جهت فراهم آوردن امکان تولید انبوه وتنوع محصولات با استفاده از دستگاه های پیشرفته و اتوماتیک متفاوت است . فرآیند خط تولید و پک های یکبار مصرف به شرح زیر است :

·         طراحی

طراحان در کارخانه تمامی محصولات را  بر اساس سایز و نوع آن طراحی و تولید می کنند .

·         برش پارچه

پارچه هایی که خریداری شده اند بر روی میز کار پهن می شوند و بر اساس طراحی ها و الگوها ، برش داده می شوند . برش های پارچه اغلب توسط دستگاه های برقی صورت می گیرد. برش‌های ایجاد شده تجمعی روی رول شیت‌های پارچه به گونه‌ای است که کمترین ضایعات مواد اولیه را داشته باشد .

·         لبه دوزی و دوخت

تکه پارچه هایی که در مرحله قبل برش خورده اند ، لبه دوزی می شوند و برای اتصال به سایر قطعات آماده می گردند . چرخ کاران راستا یا لبه دوز به صورت زنجیروار ، تکه های گان ، روپوش ، شلوار و محصولاتی از این دست را از تکه دوزی تا تبدیل به محصول کامل را بر عهده دارند . اگر محصولی نیاز به کش دوزی هم داشته باشد هم در این مرحله انجام می شود تا محصول کامل شود .

·         آماده سازی و دوخت التراسونیک

از آن جایی که البسه در مکانی حساس به کار می روند و رعایت حداکثر استاندارد برای جلوگیری از نفوذ عفونت در این البسه اهمیت دارد به همین دلیل باید خط تولید البسه بیمارستانی، یک تکه و بدون درز باشد . برای اتصال تکه پارچه ها به یکدیگر از دوخت التراسونیک که نوعی جوش یکپارچه قطعات به یکدیگر است، استفاده می شود . در روش التراسونیک عملیات دوخت بدون نخ و سوزن و توسط تکنولوژی التراسونیک در شرایط ایجاد حرارت ناشی از امواج مافوق صوت و اعمال فشار همزمان شرایط اتصال و دوخت مستحکم الیاف تکه پارچه‌های بدون بافت به همدیگر با کیفیت  مناسب و سرعت بالا به وجود می‌آید .

·         تولیدات اتوماتیک

برخی از خط تولید البسه بیمارستانی مانند کلاه، کاور آستین، کاور کفش را می توان بدون دخالت دست و با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک انجام داد . تمامی مراحل تولید این البسه اعم از آماده سازی، برش و دوخت تا مرحله ی بسته بندی توسط دستگاه صورت می گیرد.

·         بسته بندی

جهت بسته بندی نهایی محصولات تولید شده که شامل شلوار، پیراهن، کلاه، کفش، گان جراحی، روتختی، روبالشی و پک‌های جراحی می شود، از دستگاه دوخـت با قابلیت انعطاف پذیری بسته بندی انواع محصولات تولید یکبار مصرف و مجهز به سیستم نمایش و دارای مرکز کنترل الکترونیکی  PLC استفاده می‌شود.

·         استریل کردن

از دستگاه استریل حاوی گاز اتیلن اکساید به دلیل قابلیت نفور بخار حاصل از آن در پک‌های تولیدی جهت استریل کردن محصولات تولیدی استفاده می شود . تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی خط تولید البسه بیمارستانی تجهیزات و ماشی آلاتی که برای راه اندازی خط تولید البسه  بیمارستانی مورد استفاده قرار می گیرد شامل موارد زیر است :

  • چرخ‌های دوخت و دوز صنعتی لبه و راستا دوز
  • دستگاه طاقه بازکن و قیچی برش عمودی
  • دستگاه‌های تولید اتوماتیک محصولات
  • دستگاه و اتاقک استرلیزاسیون
  • سیستم مانیتورینگ
  • کنترل کیفیت خط تولید
  • دستگاه‌های دوخت و پرداخت التراسونیک نقطه‌ای و خطی
  • دستگاه بسته‌بندی دارای حافظه و کنترل دیجیتال
  • پارچه اسپان باند و اس ام اس

استاندارد های لازم جهت راه اندازی خط تولید البسه بیمارستانی و مشکلات خط تولید البسه بیمارستانی

  • البسه بیمارستانی و یکبار مصرف باید به گونه ای باشند که گرمای بدن را به خوبی منتقل کنند و به این صورت نباشد که فرد در حین کار احساس گرمای مضاعف داشته باشد .
  • یکی از استاندارد های لازم که در خط تولید البسه بیمارستانی باید رعایت شود بحث تنفس است به این معنی که رطوبت حاصل از تعریق در حین کار نباید در زیر لباس تجمع کند درواقع لباس باید به گونه ای باشد که هوا در داخل آن در گردش باشد .
  • در خط تولید البسه بیمارستانی باید از مواد اولیه ای استفاده کرد که سمی ومحرک پوست نباشد .
  • در تولید برخی لباس های یکبار مصرف مانند لباس های جراحی باید مراقب بود که فاقد اشتعال باشند زیرا اتاق عمل جراحی مملو از اکسیژن است و با کوچکترین جرقه ای امکان آتش گرفتن لباس وجود دارد .
  • لباسی که به صورت استاندارد تولید می گردد حتما طی آزمون های مختلفی وارد بازار می شود و تا تست های مختلف روی پارچه لباس صورت نگیرد قابلیت این را ندارد که بدست مشتری برسد.

بنابر دلایل فوق می توان گفت راه اندازی خط تولید البسه بیمارستانی تا حدی پر دردسر است زیرا نیاز به رعایت استاندارد های خاص و ویژه دارد اگر به دنبال کسب و کاری هستید که بدون دردسر شما را به موفقیت نزدیک کند می توانید با سرمایه گذاری در خطوط تولیدی پیروز پک، موفقیت را از آن خود کنید.

دستگاه بسته بندی لباس بیمارستانی

لباس بیمارستانی در اصل به تمامی لباس هایی که در محیط های بیمارستانی، محیط درمانگاه ها، مطب ها، اتاق عمل، آزمایشگاه ها و مراکز نگهداری سالمندان مورد استفاده قرار می گیرد اطلاق می شود. البسه یکبار مصرف بیمارستانی برحسب کاربرد شامل: بلوز، شلوار، کلاه، ماسک، کفش و گان جراحی می باشد. بزرگترین مزیت استفاده از لباس های یکبار مصرف بیمارستانی، سرعت بالای تولید آن در مقایسه با دوخت لباس پارچه ای می باشد.

مزایای دستگاه بسته بندی لباس بیمارستانی

مزایای دستگاه بسته بندی گان جراحی انواع گان جراحی و شان جراحی ساخت ایران به کشورهای مختلف دنیا صادر می شود و جهت انجام عمل های جراحی سرپایی و یا عمل های جراحی ویژه مثل عمل قلب باز و… از این البسه های استریل شده و یکبار مصرف استفاده می شود لذا بهتر است جهت جلوگیری از ورود هر نوع آلودگی به این لباس های بیمارستانی، بسته بندی گردند. پک های جراحی باید حتما به صورت استریل و کاملا بهداشتی باشند.

فروش دستگاه بسته بندی شان جراحی

این محصول اغلب به صورت عمده و در بسته بندی های کاملا بهداشتی عرضه می شوند اما در سبک جدیدتر آن می توانید این لباس ها را در بسته بندی های تک عددی انجام دهید که هم ظاهری شکیل تر دارند و هم بهداشتی تر می باشند که جهت آن کافیست دستگاه بسته بندی شان جراحی ماشین سازی پیروز پک را خریداری کنید.

قیمت دستگاه بسته بندی لباس یکبار مصرف بیمارستانی

با توجه به کیفیت بالای این ماشین آلات و استفاده از مواد اولیه درجه یک قیمت بسیار مقرون به صرفه ای دارد. جهت تولید این لباس ها به ماشین آلات مختص این کار نیاز می باشد که یکی از این ماشین آلات، دستگاه بسته بندی  می باشد که به عنوان ماشین آلات مرحله آخر جهت بسته بندی نهایی محصول مورد استفاده قرار می گیرد و ویژگی های زیادی از قبیل: دارای انعطاف پذیری لازم جهت هر نوع بسته بندی، دارای حافظه جهت ذخیره نمودن تمامی پارامترهای چند محصول بسته بندی، دارای صفحه نمایش لمسی جهت تنظیم و کنترل دستگاه، دارای PLC و… می باشد.

معرفی و بررسی انواع لباس یکبارمصرف پزشکی و بیمارستانی

شان یا لباس یک بار مصرف بیمارستانی چیست؟

امروزه کاربرد لباس یکبار مصرف بیمارستانی به عنوان دستاوردی مهم در پیشگیری از انتقال عفونت های مختلف نقش مهمی دارد. از دیگر مزایای این نوع لباس ها کاهش هزینه های شستشو، مواد شوینده، نیروی انسانی و…است. در اتاق عمل عموما از لباس‌های یکبار مصرف استریل مانند گان جراحی و شان استریل استفاده می‌شود. شان لباس مخصوص بیماری است که می‌خواهد تحت عمل جراحی قرار بگیرد اما گان لباس مخصوص پزشک و پرسنل اتاق عمل است. در این مطلب انواع شان و گان و ویژگی های آن ارائه خواهد شد.

رنگ شان یا لباس یکبار مصرف بیمارستانی

دلیل انتخاب رنگ سبز و آبی برای لباس های یک بار مصرف بیمارستانی این است که نگاه کردن به این دو رنگ باعث تقویت دید جراح نسبت به اشیای قرمز از جمله رد خون بر روی لباس می شود؛ به عبارتی نگاه کردن جزئی به لباس سبزرنگ یا آبی، چشم ها را نسبت به تغییرات رنگ قرمز حساس تر می کند. جنس شان یا گان از نوع پنبه است. از ویژگی های مهم این لباس ها می توان به قابلیت چند باره استریل آن‌ها اشاره کرد.

انواع شان

  • شان ساده: استفاده جهت پوشاندن میزهای لوازم جراحی وتخت های اتاق عمل و قسمت‌هایی از بدن بیمار
  • شان مایو: برای پوشاندن میز مایویی یا سینی مایو (مانند رو بالشی)
  • شان مخصوص پا: استفاده درعمل‌های جراحی دستگاه تناسلی یا ادراری و مقعدی
  • شان بزرگ سوراخدار: پوشاندن تمام بدن به جز محل جراحی که باز است

طرز استفاده از شان

هنگام پوشاندن روی میز یا روی بیمار به وسیله شان استریل باید دقت داشت که لبه شان روی دست جراح یا پرستار را بپوشاند به طوری که فقط سطح زیر شان با بیمار و یا میز تماس داشته باشد.هنگام پهن کردن شان‌ها دست ها باید نه انقدر بالا گرفته شود که با چراغ سیالیتیک تماس پیدا کند و نه انقدر پایین آورده شود که با وسایل غیراستریل آلوده گردد.بخشی از شان که از سطح میز پایین تر است همیشه آلوده محسوب می‌شود و شان استریلی که پاره یا کثیف باشد قابل استفاده نیست.

پنس شان ( شان گیر)

از این پنس برای ثابت کردن شان های اطراف محل جراحی-نگه داری تیوب ساکشن و سیم الکتروکوتری استفاده می‌شود.هنگام استفاده از این وسیله تا اتمام جراحی و پانسمان بیمار نباید آن را باز نمود زیرا انتهای این پنس ها در شان ها فرورفته و سبب سوراخ شدن شان میگردد.باید دقت شود که این پنس به پوست بیمار بسته نشود و یا سبب آسیب سایر وسایل نگردد.

نوع یکبارمصرف این پنس ها نیز وجود دارد که استفاده از آن‌ها احتمال آلودگی را کاهش می‌دهد و موجب سوراخ شدن یا پارگی شان‌ها نمی‌شود.

ویژگی های یک گان مناسب

  • هزینه مناسب
  • قابلیت حفاظت
  • راحتی
  • تبادل هوایی مناسب
  • عدم استفاده از منسوجات سنتی طبی گران قیمت
  • عدم نیاز به محل اختصاصی بخشS.R
  • ضد حساسیت
  • قابلیت عدم عبور مایعات
  • قابلیت عبور هوا
  • عدم نیاز به پرسنلی که برای امر استریلیزاسیون مورد نیاز هستند
  • عدم نیازبه سرمایه گذاری در دستگاه‌های استریلیزاسیون برای لباس های پارچه ای و فرایند شستشو
  • عدم نیاز به استفاده از برق، آب، شوینده و مواد شیمیایی که در فرآیند شستشو و استریل به کار می رود

ابعاد و اندزه لباس یکبار مصرف بیمارستانی

انواع لباس یکبار مصرف بیمارستانی برای بزرگسالان و کودکان در ابعاد و اندازه های مختلفی تهیه می گردد و در تولید لباس یکبار مصرف برای بزرگسالان از پارچه های ۳۸ گرمی استاندارد استفاده می شود. تفاوت ابعاد کلیه لباس های تولیدی یکبار مصرف برای بزرگسالان در قد لباس یا ارتفاع لباس است.

لباس مخصوصMRI یکبار مصرف تا کمر بیمار است. ست بیمار یا گان کلاه و شلوار بیمار به صورت فری سایز یا سایز آزاد تولید می شود .گان بیمار تا بالای زانو بیمار و دارای قدی حدود ۱۱۵ تا ۱۲۰ سانتی متر است.پشت گان بیمار باز بوده و قابلیت تنظیم با بند را برای اندازه های مختلف بیماران دارد.

روش های برسی کیفیت لباس یکبار مصرف بیمارستانی

روش های بررسی کیفیت لباس یک‌بار مصرف بیمارستان بر اساس قیمت های ارائه شده و نوع پارچه هایی که در تولید لباس یک‌بار مصرف مورد استفاده قرار می گیرد مورد ارزیابی است؛ همچنین استریل بودن یا نبودن لباس های یکبار مصرف با توجه به جنس و دستگاه های مورد استفاده در تولید آن مشخص می شود.

 استریل بودن لباس های یکبار مصرف بیمارستانی

 در تولیدی لباس بیمارستانی استریل علاوه بر مواد مرغوب و دستگاه های گران قیمت استریل سازی، نیاز به مجوز های سختگیرانه سازمان های بهداشتی است. در بسته بندی این لباس ها هم دقت بیشتری به عمل می آید. در برخی بخش های محیط های ایزوله غیر بیمارستانی نظیر صنایع شیمیایی و هسته ای از لباس یک‌بار مصرف صنعتی استفاده می شود که از وزن بالاتر و ضخامت بیشتری برخوردار هستند. این لباس ها قیمت بالاتری نسبت به لباس های یکبار مصرف بیمارستان دارند.

بسته بندی شان یا لباس یکبار مصرف بیمارستانی

بسته بندی لباس های یک بار مصرف بیمارستانی نیز با بسته بندی لباس های معمولی قدیمی متفاوت است. در لباس های قدیمی، بیشتر پروسه بسته بندی لباس با دست انجام می شد اما در روش های جدید برای لباس های یکبار مصرف از دستگاه های تمام مکانیزه که دست در آن نقشی ندارد استفاده می شود. این کار در اتاق های استریل که کلین روم نام دارند انجام می شود. این تفاوت بسته بندی باعث شده مدت زمان دوام لباس های بیمارستانی از حدود دو هفته به ۲ تا ۳ سال افزایش یابد.

محتوای این مطلب پنهان
دکمه بازگشت به بالا