استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن

خدمات بیمه بدنه، از سوی شرکت‌های بیمه‌گر برای بیمه‌گزاران فراهم شده است تا امکان جبران خساراتی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست، وجود داشته باشد. با این حال، بسیاری از افراد به‌طور دقیق، موارد استفاده از بیمه بدنه و پوشش‌های آن را نمی‌دانند. برعکس بیمه شخص ثالث، امکان استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن نیز وجود دارد. اگر قصد دارید، نحوه استفاده از این بیمه در تصادفاتی که شما مقصر نیستید را بدانید، این مقاله را مطالعه کنید تا اطلاعات لازم برای استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن را از یاد نبرید.

استعلام بیمه شخص ثالث |استعلام بیمه شخص ثالث با پلاک

استفاده از بیمه بدنه و شخص ثالث به‌طور همزمان

از بیمه بدنه در دو مورد می‌توان استفاده کرد. هنگامی که بلایای طبیعی باعث خسارت به خودرو شود یا ایجاد آسیب در تصادفات. تصور کنید، در یک تصادف، راننده مقصر، بیمه شخص ثالث ندارد. با‌ وجود اجباری بودن بیمه شخص ثالث، برخی از افراد برای تمدید قرار‌داد بیمه خودروی خود غفلت می‌کنند. در‌این‌صورت شما می‌توانید از برای جبران خسارات ناشی از تصادف استفاده کنید. به‌طورکلی، استفاده از بیمه بدنه، در سه مورد زیر امکان‌پذیر است.

  • راننده در تصادف به هر میزان و درصدی مقصر باشد.
  • خودروی زیان دیده نامتعارف بوده یا بیش از ۴۰۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد.
  • سقف تعهدات بیمه شخص ثالث، به‌اندازه خسارت وارد‌ شده به فرد زیان‌دیده نباشد.

شرکت بیمه شخص ثالث، برای جبران خسارت‌های ناشی از تصادف، سقف تعهدات تعیین کرده است. حال اگر خسارت وارد‌ شده به خودروی شما در یک تصادف، بیش از حد تعهدات شرکت بیمه‌گر باشد، امکان استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن وجود دارد.

مراحل استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث

برای استفاده از بیمه بدنه، کارشناس شرکت بیمه از خودروی زیان‌ دیده بازدید می‌کند و مدارک مرتبط با بیمه شخص ثالث به‌همراه میزان زیان بر‌آورده‌ شده به شرکت بیمه ارسال می‌شود تا از محل بیمه بدنه، خسارت به‌طور‌کامل پرداخت شود. ولی بهتر است با تمدید به‌موقع و پیش از اتمام انقضای قرارداد بیمه، جلوی خسارات بیشتر را بگیرید. زیرا اگر در تصادف، بیمه شخص ثالث نداشته باشید، حتی اگر مقصر نباشید، جریمه سنگینی در انتظار شما خواهد بود.

استفاده از بیمه بدنه، در صورت فرار کردن راننده مقصر

هنگامی که راننده خاطی، از صحنه تصادف فرار کند، امکان استفاده از بیمه شخص ثالث او و جبران خسارات وارد شده به خودرو وجود نخواهد داشت. در این مورد، فرد زیان‌دیده می‌تواند با ارائه مدارک لازم و بررسی کارشناس شرکت بیمه، خسارات وارد ‌شده را جبران کند. شرکت بیمه نیز می‌تواند پس از پیدا شدن راننده مقصر، این خسارت را بپردازد. در نتیجه، با استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن راننده یا فرار کردن راننده خاطی، بخشی از خسارت‌های ایجاد شده را پوشش دهید. به‌طور‌کلی، آینده‌نگری برای جلوگیری از خسارات و جریمه‌های بالا، مانند پرداخت سریع و آنلاین، تمدید و استعلام بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه، از امور واجب برای هر مالکی برشمرده می‌شود.

مدارک لازم برای استفاده از بیمه بدنه؛ استفاده از بیمه بدنه بدون کروکی ممکن است؟

بعد از تصادف، باید با کارشناس بیمه تماس بگیرید یا با حضور پلیس از او درخواست نوشتن گزارش برای شرکت بیمه کنید. سپس، طی ۵ روز پس از وقوع حادثه به یکی از شعب پرداخت خسارت شرکت بیمه‌گر بروید و اقدام به تشکیل پرونده کنید. مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده بیمه، به شرح زیر است:

  • مدارک شناسایی راننده متخلف
  • مدارک شناسایی خودرو
  • گزارش نیروی انتظامی
  • ارائه بیمه
  • کروکی حادثه درصورت وجود
  • نظر کارشناس بیمه
  • ارائه فاکتور تخمینی کارشناس بیمه برای خسارات
  • فاکتور مربوط به تعمیر، حمل و نگهداری خودرو

مراحل دریافت بیمه بدنه برای رفع خسارات به خودرو آسیب‌دیده

مهم‌ترین اقدام، پس از وقوع حادثه، تماس با مامورین نیروی راهنمایی و رانندگی است. آن‌ها با حضور در محل حادثه و تهیه کروکی و گزارش‌های لازم، اولین مرحله برای دریافت خسارت از بیمه را آغاز می‌کنند. بعد از تشکیل پرونده، همانطور که قبل‌تر هم گفته شد، شما باید شرح پرونده، گزارش‌ها و کروکی را دریافت کنید. طی ۵ روز به شرکت بیمه بروید و تشکیل پرونده دهید. پس از دریافت رسید و فاکتور از شرکت بیمه، می‌توانید در زمان تعیین‌شده خسارت‌ها را از شرکت بیمه دریافت کنید.  البته بیشتر هنگامی که راننده مقصر تصادف باشد از بیمه بدنه خود استفاده می کند تا زیان های مالی خود را جبران نماید. در این محتوا می خواهیم بررسی کنیم که «آیا در صورت مقصر نبودن نیز می توان از خدمات بیمه بدنه استفاده کرد؟» اگر می خواهید پاسخ این سوال را دریافت کنید، ما را تا پایان محتوا همراهی کنید.

حتما تا به حال این سوال بارها ذهن شما را به خود مشغول کرده است، « آیا در صورت مقصر نبودن در حادثه نیز می توانیم از خدمات بیمه بدنه خود برای جبران خسارت استفاده کنیم؟» باید بگوییم که جواب این سوال «بله» است. اما باید شرایطی را نیز مد نظر قرار دارد. در ادامه این شرایط را بررسی خواهیم کرد.

مبحث اول در صورتی است که راننده متخلف به هر دلیل بیمه شخص ثالث نداشته باشد. همانطور که می دانید، بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری است. بیمه شخص ثالث تمامی خسارات مالی و جانی شخص ثالث را تا سقف مورد نظر جبران خواهد کرد. اما در صورتی که راننده متخلف بیمه شخص ثالث نداشته باشد یا تاریخ اعتبار بیمه منقضی شده باشد، فرد آسیب دیده می تواند برای جبران خسارات مالی خود از بیمه بدنه استفاده نماید.

مبحث دوم زمانی اتفاق می افتد که خسارات وارد شده به فرد زیان دیده، بیش از سقف مجاز پوشش مالی بیمه شخص ثالث باشد. در این صورت بیمه گزار می توان برای جبران کامل خسارات مالی خود، از بیمه بدنه استفاده نماید.

استفاده از بیمه بدنه در صورت فرار کردن راننده مقصر

یکی دیگر از مواردی که ممکن به وفور شاهد آن باشیم، فرار کردن راننده متخلف از صحنه تصادف است. در صورتی که راننده متخلف از صحنه تصادف فرار کند نمی توان از بیمه شخص ثالث او، برای جبران خسارات مالی فرد زیان دیده استفاده کرد. در این صورت فرد آسیب دیده می تواند از بیمه بدنه خودرو خود برای جبران خسارات وارد به خودرو استفاده نماید. البته شرکت بیمه می تواند پس از پیدا شدن فرد متخلف اقدامات لازم را انجام داده و مبلغ خسارات را طی اقساطی از راننده متخلف اخذ نماید.

مدارک لازم برای دریافت خسارت

برای دریافت خسارت بیمه بدنه شما نیازمند شواهد و مدارکی هستید که آسیب دیدن خودرو شما در صحنه تصادف را آشکار کند. شما باید طی 5 روز پس از وقوع حادثه به یکی از شعبات پرداخت خسارت مراجعه کرده و اقدام به تشکیل پرونده نمایید. سپس خودرو شما مورد بررسی کارشناسان قرار می گیرد و مرحل پرداخت خسارت انجام خواهد شد. اما مدارک لازم برای ارائه به شعبات دریافت خسارت، شامل موارد زیر می باشند:

  • ارائه مدارک شناسایی راننده متخلف
  • ارائه مدارک شناسایی خودرو
  • گزارش نیروی انتظامی در صورت وقوع تصادف
  • ارائه بیمه نامه
  • ارائه کروکی حادثه در صورت وجود
  • ارائه نظر کارشناس بیمه
  • ارائه فاکتور تخمینی توسط کارشناس
  • فاکتورهای مربوط به تعمیر، حمل و نگهداری خودرو

با ارائه این مدارک می توان مراحل دریافت خسارت از بیمه بدنه را تکمیل کرد. شرکت بیمه پس از بررسی مدارک و صحت سنجی آنها، خسارات مربوط به شما را پرداخت خواهد کرد.

مراحل دریافت خسارت از بیمه بدنه

برای دریافت خسارت از بیمه بدنه باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  1. پس از وقوع حادثه با مامورین راهنمایی و رانندگی تماس گرفته و وقوع حادثه را گزارش کنید. ماموران کروکی های لازم و صورت جلسه مربوطه را تنظیم کرده و آن را در اختیار مقامات انتظامی قرار می دهند.
  2. باید گزارش مقامات انتظامی، شرح تصادف، کروکی و… را دریافت نمایید.
  3. طی پنج روز پس از وقوع حادثه باید به یکی از شعبات دریافت خسارت مراجعه کرده و با ارائه مدارکی که پیش تر در مورد آنها توضیح دادیم، اقدام به تکمیل پرونده نمایید.
  4. پس از تشکیل پرونده، شرکت بیمه کارشناسان خود را برای بررسی صحت و سقم اظهارات شما و برآورد هزینه تعمیر خودرو می فرستد. کارشناسان با بررسی خودرو مقدار تخمینی خسارات وارد شده به خودرو را برآورد کرده و گزارش خود را در اختیار شرکت بیمه قرار می دهند.
  5. شرکت بیمه با بررسی نظریه کارشناس و مدارک مربوطه، پس از اثبات صحت ادعای شما، برگه ای به عنوان رسید دریافت خسارت به شما ارائه می دهد.
  6. شما می توانید پس از موعد مقرر، با ارائه رسید دریافت خسارت بیمه بدنه، خسارت خود را دریافت نمایید.

با گذراندن این مراحل می توانید به راحتی خسارت خود را از شرکت های بیمه دریافت نمایید.

بهترین بیمه بدنه کدام است؟

بهترین بیمه بدنه، بیمه ای است که شامل پوشش های اضافی مناسبی باشد تا در صورت وقوع حوادثی دیگر نیز خودرو شما تحت پوشش بیمه قرار گیرد. همچنین مبلغی که به عنوان حق بیمه پرداخت می کنید نیز در معیار سنجش بهترین بیمه بدنه نقش خواهد داشت. بدیهی است، بیمه ای برای بیمه گزار بهترین خواهد بود که علاوه بر ارائه خدمات مناسب، از قیمت مناسبی نیز برخوردار باشد. بنابراین بهتر است از بیمه ای استفاده کنید که شرایط تخفیفی خوبی داشته باشد. در صورت رعایت دو شرط مطرح شده می توانید بهترین بیمه بدنه را برای خود تهیه نمایید.

برای مشاوره و دریافت اطلاعاتی در مورد بهترین بیمه برای خودرو خود، می توانید با مشاوره رایگان شرکت بیمه با ما ارتباط برقرار کنید. مشاورین ما در مجموعه بیمه با ما، تنها در ازای دریافت مشخصات خودرو شما، بدون پرداخت هیچ هزینه ای، به شما کمک می کنناستفاده همزمان از بیمه بدنه و ثالث در صورتی ممکن است که سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث پاسخگوی خسارات وارده در تصادف نباشد. در این شرایط اشخاص می‌توانند از بیمه بدنه خود نیز استفاده کنند. در ادامه به جزئیات کامل مراحل و نحوه استفاده از بیمه بدنه و ثالث خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مراحل استفاده همزمان از بیمه بدنه و ثالث

پس از وقوع حادثه، هر دو خودرو توسط کارشناس راهنمایی و رانندگی بررسی شده و خسارت وارده تخمین زده می‌شود. اگر مبلغ تعیین شده بیشتر از سقف تعهدات بیمه شخص ثالث فرد مقصر باشد، شخص زیان دیده می‌تواند از بیمه بدنه ماشین خود استفاده کند. البته در صورتی‌ که ماشین آسیب دیده متعارف (ماشین‌هایی با مبلغ کمتر از ۳۲۰ میلیون تومان) باشد، فرد مقصر ملزم به پرداخت خسارت از بیمه بدنه خود است. پس از تشخیص مقصر و تعیین مبلغ، نوبت به تشکیل پرونده و طی کردن مراحل مربوطه می‌رسد.

اهمیت داشتن بیمه بدنه و شخص ثالث در حوادث رانندگی مشخص می‌شود. اگر هنوز بیمه ماشین خود را تمدید نکرده‌اید، هرچه سریع‌تر اقدام کنید. در‌ صورتی ‌که اطلاعات دقیقی از تاریخ اتمام بیمه ندارید نیز می‌توانید با مراجعه به صفحه ، در کوتاه‌ترین زمان ممکن اطلاعات لازم را به‌دست آورید.

چه زمانی می‌توان از بیمه بدنه استفاده کرد؟

برای به‌کارگیری بیمه بدنه در ابتدا باید با موارد استفاده از آن در تصادفات آشنا شوید.

  • اگر خودروی زیان‌دیده در دسته خودروهای نامتعارف قرار گیرد.
  • چنانچه بیمه‌گذار مقصر تصادف باشد.
  • اگر بیمه‌گذار مقصر تصادف نباشد و مقصر از محل حادثه متواری شده باشد.
  • در صورتی‌ که سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث مقصر حادثه برای پرداخت خسارت کافی نباشد، بخشی از خسارت توسط بیمه بدنه پرداخت می‌شود. در این موارد کارشناس بیمه بدنه حتما باید خودروی زیان‌ دیده را بررسی کند.

همان‌طور که مشخص است،‌ بیمه شخص ثالث و بدنه در تصادفات رانندگی می‌توانند مکمل یکدیگر باشد. از این­رو بهتر است هرچه سریع‌تر اقدام به و بدنه برای وسیله نقلیه خود کنید تا در صورت بروز هرگونه تصادف، مجبور به پرداخت خسارت نباشید.

استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن

اگر در تصادف رانندگی که مقصر آن شما نبوده‌اید، دچار خسارت شوید، این خسارت با توجه به نظر کارشناس از بیمه ثالث فرد مقصر پرداخت می‌شود. در صورتی که سقف پوشش مالی درج شده در بیمه ثالث آن شخص کمتر از مبلغ خسارت باشد و خودروی شما در دسته ماشین‌های نامتعارف (ماشین‌های با مبلغ بیش از ۳۲۰ میلیون تومان) قرار گیرد، باقی‌مانده خسارت از بیمه بدنه شخص زیان‌دیده دریافت خواهد شد.

تعداد دفعات استفاده از بیمه شخص ثالث و بدنه برای هر بیمه‌گذار، ۴ بار در طول سال است. در صورت استفاده بیشتر از این دفعات،‌ بیمه‌نامه منقضی شده و شخص بیمه‌گذار موظف به خرید بیمه جدید است. و بدنه برای هر ماشین متفات است و باتوجه به فاکتورهای متعددی محاسبه می‌شود. برای استفاده از بیمه ماشین و گرفتن خسارت، باید مدارک مورد نیاز را به‌همراه داشته باشید.

دکمه بازگشت به بالا