اقتصادیبرترین های کار و کسب

پروفیل چیست؟ + قیمت روز پروفیل و قوطی

پروفیل چیست؟ + قیمت پروفیل

پروفیل(Profile)  به طور کلی به مجموعه‌ای از آهن آلات اطلاق می‌شود که شامل کلیه محصولات فولادی اعم از نبشی، ناودانی، تیرآهن و … است، اما امروزه به شکل خاصی از مقاطع فولادی را که دارای ابعاد و ویژگی‌های منحصر به‌فردی است، پروفیل یا قوطی گفته می‌شود.

قیمت پروفیل |قیمت پروفیل در و پنجره

فرایند تولید پروفیل

تولید محصولات فولادی معمولا خارج از این دو روش نیست، یا به صورت نورد گرم تولید می‌شوند یا به صورت نورد سرد؛ در ادامه به تشریح نحوه تولید پروفیل با روش‌های مذکور پرداخته خواهد شد. گفتنی است تولید انواع لوله‌های فولادی نیز در شرایطی مشابه قوطی و پروفیل انجام می‌شود.

تولید پروفیل با نورد گرم یا غیرمستقیم

در فرایند نورد گرم همانطور که مطلع هستید محصول شمش که مواد اولیه تولید محسوب می‌شود، طی عملیات نوردکاری به لوله و درنهایت به پروفیل تبدیل می‌شود. لوله‌هایی که با این روش به دست می‌آید پس از جوش خوردن با عبور از دستگاه‌هایی که لوله را از همه طرف تحت فشار می‌گذارند، تغییر شکل می‌دهد و در نهایت پس از برشکاری در ابعاد مشخص، بسته‌بندی می‌شود.

تولید پروفیل با نورد سرد یا مستقیم

مواد اولیه تولید پروفیل با نورد سرد معمولا ورق کلاف است که باید کیفیت بالایی نیز داشته باشد؛ تبدیل ورق به انواع پروفیل مراحل طولانی را طی می‌کند.

نخستین مرحله قرار گرفتن ورق در دستگاه برش است که این دستگاه کارکردهای مختلفی مانند قسمت ذخیره کلاف، کلاف‌گیر، ضربه‌گیر، میز حمل‌کننده، سیستم بازکننده طوقه کلاف، کنترل‌کننده کناره ورق برای تنظیم بهتر، صاف‌کننده ورق، گیوتین، قرقره‌های هدایتگر ورق، غلتک‌های تغذیه ورق، بخش برش، غلتک‌های جداکننده ورق بریده شده، نگهدارنده نوارها و نوارجمع‌کن، دارد.

در ابتدا ورق کلاف شده در دستگاه برش قرار گرفته و پس از باز شدن رول، با غلتک‌هایی صاف و مسطح می‌شود، رول بازشده پس از کمی حرارت‌دهی و نرم شدن، با گیوتین برش می‌خورد.

پس از برش ورق‌ها، در بخش شافت از هم جداسازی شده و به قسمت نوار جمع‌کن می‌رسند. در این بخش دو سر ورق به حالت مورد نظر تغییر شکل داده می‌شود. پس از این مرحله نوارهای شکل گرفته شده، به هم جوش خورده و پس از برش نیز بسته‌بندی می‌شوند.

توصیه‌های کاهش قیمت روز پروفیل

قیمت روز پروفیل که به طور مداوم در کشور ما رو به افزایش است موانع و محدودیت‌هایی را برای خرید این محصول ایجاد می‌کند، از همین رو مشتریان و خریداران پروفیل به دنبال راه‌حلی برای کاهش هزینه‌های خرید پروفیل یا محصول مورد نیاز خود هستند؛ به همین دلیل در ادامه به چند توصیه برای کاهش این هزینه‌ها اشاره می‌شود.

  • تحقیق در بازار: بهتر است قبل از خرید پروفیل، تحقیقاتی در بازار انجام دهید تا با توجه به نوع پروفیل مورد نیاز و با کیفیت مناسب، به دنبال فروشندگانی بگردید که قیمت روز پروفیل را مناسب و معقول اعلام می‌کنند.
  • انتخاب مواد با کیفیت: انتخاب پروفیل با کیفیت مناسب و مطابق با استانداردهای لازم، می تواند به کاهش هزینه‌های کلی در بلندمدت کمک کند، زیرا پروفیل‌های باکیفیت بالا دوام و عمر بیشتری دارند و به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند.
  • خرید به‌صورت عمده: خرید به صورت عمده و تناژ بالا از فروشندگان معتبر و قابل اعتماد، قیمت روز پروفیل را کاهش دهد، زیرا برخی از تأمین‌کنندگان فروش به صورت شاخه‌ای و تناژ پایین را با قیمت بالاتری عرضه می‌کنند.
  • استفاده از تخفیف‌ها و پیشنهادات ویژه: برخی از فروشندگانو تأمین‌کنندگان به دنبال جذب مشتریان جدید هستند و برای این منظور در بازه‌های زمانی خاصی ممکن است تخفیف‌ها و پیشنهادات ویژه ارائه دهند که فرصت خوبی برای خرید پروفیل یا هر محصول دیگری به شمار می‌رود.
  • مقایسه قیمت: قبل از خرید، قیمت‌های پروفیل‌های مختلف را در بنگاه‌ها یا کارخانه‌ها مقایسه کنید و سپس با خیال راحت پایین‌ترین قیمت روز پروفیل را با بهترین کیفیت انتخاب کنید.
  • خرید از فروشنده‌های معتبر: انتخاب فروشنده‌های قابل اعتماد و معتبر، کمک می‌کند تا از کیفیت پروفیل اطمینان حاصل کنید و در نتیجه، به جای خرید پروفیل با قیمت پایین و کیفیت پایین، پروفیل با کیفیت بالا و قیمت مناسب‌تری را تهیه می‌کنید.

انواع پروفیل

پروفیل در اشکال و انواع مختلفی تولید می‌شود که با توجه به ویژگی‌های هر یک در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. به عبارتی پروفیل را می‌توان از نظر جنس و شکل و کاربرد آن تقسیم‌بندی کرد.

انواع پروفیل از نظر شکل ظاهر

همانطور که اشاره شد یکی از انواع دسته‌بندی پروفیل‌ها براساس شکل ظاهری محصول صورت می‌گیرد که این نوع تقسیم‌بندی حاصل نحوه تولید پروفیل است که آن را به پروفیل باز و پروفیل بسته دسته‌بندی می‌کند.

پروفیل باز

این نوع پروفیل‌ها که دارای سطح مقطع باز هستند در اصطلاح به پروفیل باز شناخته می‌شوند، به عبارتی دو لبه مقطعی که دارای شکاف باشد و به هم جوش نخورده باشد پروفیل باز به شمار می‌رود که به عنوان نمونه می‌توان به تیرآهن، نبشی، پروفیل Z، میلگرد، ناودانی، تسمه و … اشاره کرد.

پروفیل بسته

پروفیل بسته که در مقابل پروفیل باز قرار دارد دارای سطح مقطع بسته است و به عبارتی دو لبه پروفیل به هم جوش می‌خورد یا ایجاد حفره در محصول، بدون جوش‌خوردگی، محصول را به پروفیل بسته تبدیل می‌کند.  به دلیل اینکه این نوع پروفیل‌ها توخالی هستند، وزن سبک‌تری نیز دارند. از انواع مختلف پروفیل بسته می‌توان به قوطی، لنگه دری، لوله و … اشاره کرد. اما پروفیل را در دسته‌‌های دیگری جای می‌دهند که براساس جنس و کاربرد محصول و… است، هر پروفیل بسته و بازی ممکن است کاربردها، جنس و کیفیت متفاوتی داشته باشند اما در ادامه برای روشن‌تر شدن مطلب به صورت مختصر به این دسته‌بندی‌ها اشاره می‌کنیم.

انواع پروفیل براساس جنس

همانطور که در مطالب بالا اشاره شد پروفیل‌ها به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شوند که طی این فرایندها محصول نهایی کیفیت متفاوتی پیدا می‌کند که به تناسب آن کارایی محصول نیز متنوع می‌شود، برهمین اساس می‌توان گفت پروفیل به طور کلی به دوسته پروفیل صنعتی و ساختمانی تقسیم می‌شود که هرکدام از این دسته‌بندی‌ها ممکن است جنس مختلفی داشته باشند.

پروفیل آلومینیومی

این نوع پروفیل به دلیل عناصر موجود در ترکیب سازنده خود، دارای مقاومت بالایی است که این محصول را برای استفاده در محیط‌های مرطوب مناسب می‌سازد، همچنین رنگ روشن، وزن سبک، مقاومت بالا و شکل‌پذیر پروفیل آلومینیوم، این محصول را برای استفاده در ساخت دروپنجره و امور ساختمانی مناسب می‌سازد.

پروفیل گالوانیزه

طی عملیات گالوانیزاسیون، عنصری از روی بر روی محصول فولادی کشیده می‌شود که به واسطه آن پروفیل مقاوم و ضدزنگ می‌شود.

پروفیل کامپوزیتی

عنصر سازنده پروفیل کامپوزیتی ترکیبی است. در تولید این نوع محصول می‌توان با انتخاب نوع الیاف، عملیات سطحی و رزین مناسب، پروفیلی با مقاومت بالا در برابر حرارت و مواد شیمیایی تولید کرد که کاربردهای متنوعی نیز دارد. این پروفیل سبک است و در برابر خوردگی و ارتعاشات مقاومت بالایی دارد، علاوه‌براین خرید آن نیز مقرون به‌صرفه است.

پروفیل استیل

وجود کروم در عنصر سازنده پروفیل به تولید محصولی با جنس استیل منجر می‌شود که دارای خاصیت ضدزنگ بودن و مقاوم در برابر خوردگی و حرارت است، علاوه‌بر این دارای سطحی صاف و زیبا است که بیشتر برای استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان و امور دکوراتیو کاربرد دارد.

پروفیل مبلی

این نوع پروفیل به دلیل خاصیت رنگ‌پذیری، آبکاری، فرم‌پذیری و… برای استفاده در مواردی مانند ساخت میز و مبل کاربرد فراوان دارد. این پروفیل مبلی که از ورق روغنی ساخته شده ضخامتی کمتر از 1/5 میلیمتر دارد.

ویژگی و کاربرد پروفیل

همانطور که می‌دانیم پروفیل انواع مختلفی دارد که هر کدام نیز دارای ویژگی و کاربرد منحصر به خود است. سبک و سنگین بودن پروفیل، صنعتی و ساختمانی بودن، تولید با فرایند نورد سرد یا گرم، جنس پروفیل تولیدشده از جمله مواردی است که موجب تفاوت ویژگی‌ها و کاربردهای هر یک نسبت به دیگری می‌شود.

به عنوان مثال پروفیل ساختمانی بیشتر در ساخت در و پنجره، نرده و … کاربرد دارد، پروفیل صنعتی در صنعت خودروسازی، پزشکی، نظامی، ساخت میز و صندلی و …استفاده می‌شود. پروفیل‎های بسته بیشتر در نرده، راه‌پله، خودروسازی، اسکلت فلزی سازه و … به کار می‌رود. از پروفیل باز در ساخت سوله، سالن ورزشی، پارکینگ عمومی، انبارها، کشتی‌سازی و … استفاده می‌شود.

تأثیر قیمت قوطی در صنایع دیگر

پروفیل قوطی یکی از پرکاربردترین مقاطع فلزی است که دامنه استفاده گسترده‌ای دارد از همین رو تغییر قیمت قوطی‌ها می‌تواند تأثیرات متعددی در صنایع دیگر داشته باشد. در ادامه تأثیر قیمت قوطی در چند صنتع مختلف کشور بررسی می‌شود.

  • صنعت نفت و گاز: در این صنعت، قوطی‌ها برای حمل و نگهداری محصولات نفتی و گازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. افزایش قیمت قوطی‌ ممکن است به افزایش هزینه‌های حمل و نقل و بسته‌بندی محصولات نفتی و گازی منجر شود. این می‌تواند تأثیری بر هزینه تولید و سودآوری شرکت‌های این صنعت داشته باشد.
  • صنعت مواد غذایی: قوطی‌ها به عنوان روشی برای بسته‌بندی مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، ماهی و محصولات کنسروی استفاده می‌شوند. افزایش قیمت قوطی‌ می‌تواند به افزایش هزینه بسته‌بندی مواد غذایی و در نتیجه افزایش قیمت نهایی محصولات منجر شود. این امر ممکن است بر روی میزان تقاضا، رقابتی بودن و سودآوری شرکت‌های مواد غذایی تأثیر داشته باشد.
  • صنعت آبمیوه و نوشیدنی‌ها: برخی از نوشیدنی‌ها و آبمیوه‌ها در قوطی بسته‌بندی می‌شوند. افزایش قیمت قوطی‌ می‌تواند به افزایش هزینه تولید و بسته‌بندی نوشیدنی‌ها منجر شود و بر قیمت نهایی و سودآوری شرکت‌های تولیدکننده تأثیر بگذارد.
  • صنعت الکترونیک: در برخی محصولات الکترونیکی، قوطی‌ها به عنوان بسته‌بندی استفاده می‌شوند. افزایش قیمت قوطی‌ ممکن است به افزایش هزینه تولید و بسته‌بندی محصولات الکترونیکی منجر شود که در نهایت ممکن است بر رقابت‌پذیری شرکت‌های الکترونیکی و قیمت نهایی محصولات مؤثر باشد.
  • صنعت حمل و نقل: قوطی‌ها برای بسته‌بندی و حمل محصولات در صنعت حمل و نقل هم استفاده می‌شوند از همین رو تغییر قیمت قوطی‌ بر هزینه‌ حمل و نقل نیز اثرگذار خواهد بود.

عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل

علاوه‌بر وزن محصول، جنس پروفیل، نحوه تولید، برند و کارخانه تولیدکننده، ابعاد و ضخامت که عوامل درونی محسوب می‌شوند، برخی عوامل بیرونی نیز وجود دارد که قیمت پروفیل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از جمله این موارد می‌توان به نرخ دلار، نرخ مواد اولیه، میزان عرضه و تقاضا، هزینه حمل و نقل، نیاز صنایع وابسته، بورس کالا، قیمت‌هتی جهانی و … اشاره کرد.

قیمت پروفیل قوطی

پروفیل قوطی، نوعی پروفیل فلزی است که شکل آن شبیه به قوطی بوده و برای استفاده در صنایع ساختمانی، تولید کالاهای فلزی، ساخت تجهیزات الکترونیکی و … به کار می‌رود. این نوع پروفیل به دلیل ساختار قوطی‌ شکلی که دارد، مقاومت بالایی در برابر فشار، خمش و سایش دارد. همچنین به دلیل شکل ظاهری، سختی و استحکام بالایی دارد و می‌تواند در برابر ضربه‌ها و تحمل وزن‌های سنگین مقاومت کند. پروفیل قوطی به صورت کلی از جنس فولاد و یا آلومینیوم تولید می‌شود.

قوطی پروفیل عمدتا به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می‌شود به همین ترتیب قیمت پروفیل قوطی سبک با قیمت قوطی پروفیل سنگین متفاوت است به عبارتی وزن محصول یکی از عوامل مؤثر بر قیمت این محصول است. از دیگر عواملی که قیمت پروفیل قوطی را تحت تأثیر قرار می‌دهد می‌توان به ضخامت پروفیل، روش تولید، برند محصول، استاندارد تولید، عرضه و تقاضا، نرخ ارز، معاملات بورس کالا، قیمت مواد اولیه و … اشاره کرد.

دکمه بازگشت به بالا