برنج طارم سنگی عمدتا با نامهای برنج طارم عطری، برنج طارم استخوانی، برنج سنگ طارم و برنج سنگ طارم هاشمی شناخته میشود. این برنج بسیار خوش عطر و طعم میباشد. و مورد تایید بیشتر سرآشپزهای رستورانهای لوکس میباشد. یکی از گونه های پر طرفدار اما کم پیدا برنج طارم برنج طارم سنگی میباشد که امروزه به سختی میتوان آن را تهیه نمود. برنج های طارم دارای کیفیت های بسیار متفاوتی می باشند.
اما برنج طارم سنگی را می توان یکی از بهترین برنج های گونه طارم معرفی نمود زیرا این برنج دارای عطر و طعم بسیار مناسبی بوده و همیشه مشتریان خود را راضی نگه داشته است. برای تهیه این برنج باکیفیت باید شما فروشگاه ها و مغازه های بسیاری را پرس و جو کنید تا بتوانید این برنج کمیاب را تهیه نمایید. برنج طارم در استان مازندارن بیشتر از سایر استان ها یافت میشود و تهیه آن در این استان آسان تر می باشد.
برنج طارم سنگی محلی دارای خاصیت عطری بالا و طعم بسیار مطبوع و خوشی را داراست .این شرایط تاثیر بسزایی در قیمت برنج طارم سنگی دارد. محصولی از شالیزار های پرمحصول شمال ایران که تمرکز بیشتر در شرق مازندران دارد می باشد. رنگ برنج طارم سنگی محلی را می توان سفید کدر تا حدی متمایل به رنگ نباتی عنوان کرد. از نظر شکل ظاهری ریزقلم تر از طارم هاشمی و طارم دم سیاه می باشد.
برنج طارم سنگی یکی از پرکاربردترین برنج های داخلی که به دلیل کیفیت بالا در پخت موارد استفاده زیادی هم در منازل برای استفاده خانگی و هم در رستوران ها و تالار ها که به ذائقه مشتری اهمیت می دهند، دارد.
شرایط کشت برنج طارم سنگی
طول دانه خام این محصول ۷ میلی متر و بعد از پخت ۸.۴ میلی متر است همچنین درصد امیلوز در برنج طارم سنگی ۲۵.۹ می باشد. خاصیت عطری قوی از دیگر ویژگی های این محصول است. برنج طارم سنگی اصطلاحا با نام های طارم عطری ، طارم استخوانی ، سنگ طارم و طارم محلی نامیده می شود.
خاستگاه اصلی طارم سنگی یا طارم محلی فریدونکنار می باشد، که از قدیمی ترین و با کیفیت ترین های این منطقه به شمار می رود. بدون شک می توان گفت محبوب ترین برنج در بین ایرانی ها طارم سنگی می باشد.
فاکتورهای محیطی نظیر آب ، خاک و رطوبت هوا در این منطقه باعث شده ایده آل ترین نقطه برای رشد این برنج باشد. به همین دلیل لذیذترین طارم سنگی در این منطقه و حومه آن دیده می شود.
به جرات می توان گفت طارم سنگی خوش طعم ترین برنج شمال است و از این نظر در اولویت برنج های ایرانی قرار دارد و همواره محصول شماره یک و پر استفاده در رستوران ها، تالار ها و منازل می باشد.
این برنج به نسبت سایر اقلام برنج سالمتری می باشد و دلیل آن مقاوم بودن در برابر آفات مختلف است که سم کمتری را دریافت می کند. سنگ طارم برای رشد نیاز به زمین کشاورزی با کیفیت و خاک حاصلخیز دارد تا با جذب مواد مغذی بتواند محصولی ایده آل و با کیفیت به دست آورد.
خاستگاه سنگ طارم شرق مازندران می باشد و این برنج اکثرا در فریدون کنار ، بابل ، بابلسر ، جویبار کشت می شود.
ویژگی دانه برنج طارم سنگی
این برنج فواید بسیار زیادی برای بدن انسان دارد که ازجملهی آنها میتوان به تامین انرژی سریع و فوری، فعالیت خوب دستگاه گوارش، تثبیت سطح قند خون و فراهمکردن منابع لازم ویتامینB1 برای بدن اشاره کرد. ارزش غذایی بسیار بالا باعث فروش بیشتر این محصول در بازار ایران گردیده است. در ۱۰۰ گرم از این برنج، ۶.۵ گرم پروتئین، ۸۶.۸ گرم کربوهیدرات، ۶ میلیگرم سدیم و ۴ میلیگرم کلسیم وجود دارد.
قیمت برنج طارم سنگی
این برنج جزو برنجهای اعلا بهشمار میآید و بههمین دلیل نسبت به برنجهای دیگر قیمت بالاتری دارد. این برنج در برابر آفتهای برنج مقاوم است. ویژگی بارز این برنج ساقهی باریک آن است. ساقهی باریک این برنج مانع حضور کرم ساقهخوار درون خود میشود. همین دلیلی است تا کشاورز سم کمتری را برای دفع آفت استفاده کند. ساقهی باریک این برنج سبب میشود که کرم ساقهخوار نتواند بهراحتی در آن ساکن شود. علت قیمت بالای این برنج پخت آسان و عطر و بوی بینظیر آن است. برخلاف برنجهای خارجی که فقط قد میکشند و عطر و بویی ندارند، این برنج از عطر و بوی منحصربهفردی برخوردار است.
تهیه برنج طارم سنگی
برای خرید و تهیه این برنج باکیفیت و یا حتی کسب اطلاعات بیشتر در مورد کیفیت و نحوه پخت آن و حتی قیمت های روز انواع برنج ها میتوانید با مشاورین ما در ارتباط باشید تا یکی از بهترین برنج ها را در کشور به راحتی تهیه نمایید. از این رو با راه های ارتباطی که در اختیار مشتریان قرار دارد میتوانی استفاده نمایید و راه مناسبی برای خرید انواع برنج های خود پیدا کنید. با ما در ارتباط باشید.
خواص برنج طارم سنگی :
- تثبیت سطح قند خون
- سرشار از ویتامین b1 ، ویتامین D، کلسیم، فیبر و آهن
- تامین انرژی مورد نیاز بدن
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- پیشگیری از استرس و اضطراب
- تقویت عملکرد سیستم ایمنی
- تقویت پوست و مو
- بهبود عملکرد قلب
نکاتی در پخت برنج طارم سنگی
به هنگام شست و شوی برنج آن را کمتر چنگ بزنید. اینکار موجب سریع شکستن دانه های برنج می شود.
اگر می خواهید برنجتان خوب قد بکشد از برنج های کهنه تر (بیش از ۶ ماه از زمان برداشت) استفاده کنید و آن را یک شب خیس کنید.
اگر به روش آبکشی برنج را می پزید جهت ری بیشتر می توانید یک قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو به آب برنج درحال جوش اضافه کنید.
برنج طارم سنگی بسیار سریع تر از انواع دیگر برنج نرم می شود بنابراین به محض ظاهر شدن دانه های برنج روی آب آن را آبکش کنید.
نیم دانه و سرلاشه برنج طارم سنگی
از لحاظ کیفی هیچ فرقی با گونه ی ممتاز برنج ندارن، فقط سایزشون کوچیکتره. یعنی فقط از نظر ظاهری متفاوتن که باعث شده قیمتشون هم نسبت به برنج ممتاز کم تر و مناسب تر بشه. پخت هر دسری که توش برنج داره، مثل شله زرد با نیم دانه های برنج های اعلایی مثل سنگ طارم، فوق العاده نرم، یک دست و خوشمزه میشه. از نیم دانه و سرلاشه توی غذاهایی مثل کوفته، دلمه، سوپ، شیربرنج و آش استفاده میشه. مزایای استفاده از نیم دانه اینه که پخت رو نرم و یک دست میکنه و باعث میشه غذای لذیذتر و پر خواصتری رو نوش جان کنین. درضمن هضم نیم دانه بخاطر جثهی کوچیکترش، خیلی راحت تر صورت میگیره.