رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هدف این دانشگاه از راهاندازی سرای نوآوری ایجاد محیط کار واقعی با چرخه اقتصادی درست است.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه شورای راهبردی شبکه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور عنایتالله ملکیتبار، مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی، مجید مشکینی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری، داریوش جاوید، معاون توسعه و مدیریت منابع و دیگر اعضا بهصورت حضوری و ویدئوکنفرانس برگزار شد.
دکتر طهرانچی در این نشست با تأکید بر توجه دانشگاه آزاد اسلامی به کارآمدی دورههای تحصیلی، گفت: سیاست دانشگاه تشکیل دانشکدههای مأموریتمحور است. در این مدل گروههای علمی به کیفیت آموزش و محیط کار توجه میکنند و فقط به دنبال تحصیلی کیفی نیستند، دانشگاه باید به محیط کار متصل باشد.
وی با بیان اینکه در محیط کار به جای مقاله، دستاورد مهم است و فرد باید کارآمد باشد، ادامه داد: محیط کار باید محیط جامعی باشد که در یک طرف آن دانشگاه و در طرف دیگر صنعت باشد. مدل ما برای ایجاد کارآمدی دانشجویان مراحل تئوری و نظری، کارآمادگی، کارآموزی و کارورزی است. اگر این سیر بهدرستی انجام شود دانشجویان کارآمد خواهند بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به وضعیت رشته کشاورزی، اظهار کرد: کشاورزی و گلخانه از بخشهای پردرآمد کشور است، اما واقعیت این است که مردم احساس نمیکنند که علم کشاورزی به این حوزه منتقل شده و باعث رونق آن شده است به همین دلیل این رشته را سودمند و مؤثر نمیبینند. به همین دلیل باید محیط کار را به دانشگاه متصل کنیم.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: هدف دانشگاه آزاد اسلامی از اینکه محیطهای کار متصل به دانشگاه را با عنوان سرای نوآوری راهاندازی کرده، این نیست که کشاورزی کند و درآمدزایی داشته باشد، بلکه میخواهد محیط کار واقعی با چرخه اقتصادی درست ایجاد کند تا دانشجو کارآموزی و کارورزی خود را در آنجا بگذراند و زمانیکه به محیط کار میرود، میزان نمره کار آمادگی او از نظر محیط کار، بالا برود و فرد کارآمدی باشد. از این طریق مردم مطمئن میشوند که دانشگاه و رشته کشاورزی میتواند در سودمندی این صنعت مؤثر باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با ابراز نگرانی از آینده تخصصی ایران و متخصصان کارآمد، خاطرنشان کرد: اگر راهاندازی سرای نوآوری و تلاشهای دانشگاه در محیط واقعی سبب افزایش دانشجو در آن رشته نشود، یعنی موفق نبودیم، بنابراین هر ریال سرمایهگذاری در دانشگاه باید موجب رشد آموزش و کارآمدی دانشجویان شود.