اطلاعات مکانی دقیق؛ کلید مقابله با فساد

به گفته مسئولان اجرای پروژه جی نف یکی از پروژه های راهبردی کشور شناخته می شود چون مدیریت سرزمین می تواند به انسداد مسیرهای فسادزا و ایجاد شفافیت و ارائه خدمات بهتر به مردم منجر شود و بخشی از اجرای این پروژه به وزارت ارتباطات و شرکت ملی پست سپرده شده است.
به گزارش patc اجرای پروژه جی نف به عنوان پروژه ای راهبردی برای کشور یکی از اولویت های دولت شناخته می شود. برای شناخت بهتر این پروژه باید گفت در دنیا برای مکان محور و ژئوکد کردن راه های متعددی وجود دارد اما یکی از محبوب ترین و پرکاربردی ترین آنها جی نف است که در چند کشور پیاده سازی شده و یکی از این کشورها استرالیاست. به دلیل تغییرات دائمی زمین به روزرسانی مستمر اطلاعات ضروری و نیاز است سایر دستگاه ها نیز پای کار باشند.
در ساختار حکمرانی مبتنی بر داده دو پایگاه اطلاعاتی کلان وجود دارد که پایه و اساس کاربری سایر کلان داده ها بر این دو استوار است. نخستین کلان داده شناسایی افراد و دومین شناسایی مکان اقامت است که این اطلاعات برگرفته از نظام کد ملی و کدپستی است.
طبق گفته مسئولان همگرایی دستگاه های مختلف برای اجرای پروژه جی نف از اهمیت زیادی برخوردار است و به دلیل اینکه دستگاه های مختلف کارهای موازی در طراحی نقشه کار انجام داده اند به تطبیق این نقشه ها نیاز است.
با وجود اهمیت و تأکید مسئولان بر تسریع اجرای پروژه جی نف اما بررسی ها از پیشرفت کند آن خبر می دهد. در ماه های گذشته گفته شده بود چالش های فنی در حوزه جی نف چندان جدی نیستند بلکه مشکل اصلی در این خصوص نگرش ها و موانع نهادی است که باعث می شود داده ها به راحتی بین دستگاه ها به اشتراک گذاشته نشود. این موضوع نیازمند تغییر نگرش و همکاری همه جانبه دستگاه های مرتبط است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اواخر سال گذشته گفته بود وجود قوانین موازی و هم پوشانی بین دستگاه ها از دلایل عمده کند بودن پیشرفت این طرح است و اگرچه اجرای کامل این طرح چالش هایی دارد اما با همکاری همه بخش ها می توان مسیر موفقیت را هموار کرد. بنابراین هدف اصلی باید دستیابی به سیستمی باشد که با اتصال کد ملی به موقعیت مکانی ارائه خدمات دقیق تر به شهروندان و کسب وکارها را فراهم کند.
در این راستا وی در جلسه کنترل پروژه طرح های ارتباطی استان آذربایجان شرقی درباره این پروژه گفته است اجرای پروژه «جی نف» را نیز از اولویت های شخص رییس جمهور و به عنوان یکی از پروژه های راهبردی کشور شناخته می شود چون مدیریت سرزمین می تواند منجر به انسداد مسیرهای فسادزا و ایجاد شفافیت و ارائه خدمات بهتر به مردم شود و بخشی از اجرای این پروژه به وزارت ارتباطات و شرکت ملی پست سپرده شده است.
از آنجایی که این طرح و به ثمر رسیدن آن یکی از تأکیدهای رئیس جمهور محسوب می شود در هفتاد و پنجمین جلسه هیئت دولت وی با اشاره به اهمیت طرح هایی مانند جی نف این اقدامات را از جمله برنامه های راهبردی دولت در مسیر تحقق حکمرانی هوشمند و ابزارهایی مؤثر در مقابله با فساد رانت و قاچاق عنوان و بر ضرورت تسریع در گردآوری داده های لازم و اجرای عملیاتی این طرح ها تأکید کرد.
جی نف از مهمترین ارکان تحقق دولت الکترونیک است که داده های این پایگاه اطلاعاتی باید هرچه سریعتر با همکاری و همراهی سایر دستگاه ها به ویژه شهرداری ها و دهیاری ها و با حمایت استانداران در سطح شهرها و روستاها کامل شود بنابراین ورود فعال تر و جدی تر استانداران به مدیریت پروژه های استانی کارها شتاب بهتری می گیرد و بسیاری از مشکلات موجود در هماهنگی های بین دستگاهی مرتفع می شود.
شایان ذکر است مجموعه داده های مکانی GNAF اجازه می دهند تا سازمان های دولتی برای توسعه جمعیتی اجتماعی و اقتصادی ابزار تحلیلی دقیق تری دراختیار داشته باشند که این مهم از سرشماری های آماری تا توسعه حمل و نقل و توسعه منطقه ای را شامل می شود.
انتهای پیام