بررسی ۱۰ الگوی موفق ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه

دانشگاه |صنعت

مدیر دفتر روابط صنعتی وزارت علوم از اقدامات این دفتر برای انتخاب بهترین مدل برای ارتباط دانشگاه ها با صنعت و جامعه گفت: از 77 مدل موفق، 10 طرح موفق امروز معرفی شد.

به گزارش patc دکتر محمد سعید سیف در وبینار امروز تجارب و الگوهای موفقیت دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی برای توسعه مشارکت با جامعه و صنعت، با اشاره به روند انتخاب الگوی موفق وزارت علوم برای ارتباط صنعتی دانشگاه و جامعه، افزود: مدل های جدید و راهبردهای همکاری با صنعت برای کشف و قدردانی از ایده‌ها و مدل‌های جدید برای توسعه و پیشبرد ارتباط بین دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و مؤسسات آموزشی و پژوهشی با جامعه و صنعت، که بیش از 100 ایده دریافت کردند و توسط کمیته داوری بررسی شدند.

وی افزود: پس از غربالگری، بازیگران شاخص این رشته انتخاب و 77 الگو برای چاپ در کتاب «الگوهای ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت» انتخاب شدند.

سیف ادامه داد: در این همایش 10 مدل موفق در این زمینه به نمایش گذاشته می شود.

الگوی موفق به شرح زیر است:

برنامه خدمات صنعت دانشگاه علم و صنعت

دکتر نورالله کثیری مدیر روابط صنعتی دانشگاه علم و صنعت گفت: در سال 95 مدل های مختلفی به منظور توسعه ارتباط بین دانشگاه و بخش صنعت مطرح شد.

وی عدم وجود زبان مشترک بین دانشگاه ها و صنعت، ضعف توانمندی اساتید برای بازی در صنعت، لزوم معرفی توانمندی های دانشگاه ها و لزوم حضور تخصصی دانشگاه ها در نمایشگاه را برشمرد. در پروژه، خدمات خود را برای همکاری با صنعت تعریف کرده ایم و برای تشویق محققان برای مشارکت در این همکاری، مشوق هایی مانند 30 امتیاز در سال را در نظر گرفته ایم.

روش های ارتباط دانشگاه حکیم سبزواری با دانشگاه

دکتر عباس احسانی سرشت، مدیر روابط صنعتی دانشگاه حکیم سبزواری، نبود زبان مشترک بین اساتید و بخش صنعت را یکی از چالش های دانشگاه برای توسعه ارتباط با جامعه و صنعت برشمرد. این دانشگاه در صنعت در رتبه 120 قرار دارد، در حالی که ایران یکی از کشورهای برتر برای آموزش نیروی انسانی در فناوری و مهندسی است.

وی ادامه داد: یک کارگزاری با حضور بخش خصوصی برای توسعه ارتباط با صنعت ایجاد کرده ایم و این کارگروه نیاز صنعت را در منطقه ارزیابی و به دانشگاه ها اعلام می کند.

احسانی سرشت ایجاد بانک اطلاعاتی پروژه های اولویت دار، راه اندازی سامانه پیامکی اطلاع رسانی، ارسال پروژه های متناسب با هر رشته به اساتید و راه اندازی تکنیک های بازاریابی را از نتایج این رویکرد عنوان کرد.

پیوند دانشگاه شیراز با صنعت پروژه «مهجا».

سید فخرالدین افضلی مدیر فناوری و کاربردهای دانشگاه شیراز از اجرای طرح «برنامه مشارکت برای همکاری جامعه و صنعت» با عنوان «مهجه» خبر داد که با هدف ارتقای سطح همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت انجام می شود. اسناد بالادستی تهیه شده و تحقیقات در محوطه دانشگاه اعمال شده است، که هم افزایی مالی بین منابع داخلی و خارج از دانشگاه ایجاد کرده است، و به عنوان بخشی از طرح جامع برای شناسایی یک قرارداد جداگانه برای تامین 100% خارج از دانشگاه برای نشان دادن قابلیت دوام به جامعه به عنوان یکی از اهداف آن

وی ادامه داد: یک برنامه کاربردی مشارکتی که با مشارکت جامعه برای کاربرد پژوهش در دانشگاه تدوین شده است که تا سقف 50 درصد از اعضای هیئت علمی دانشگاه در قالب بودجه سالانه، اولیه یا فارغ التحصیل تامین می شود.

سامانه توانمندی تولیدی و خدماتی دانشکده ها و دانشگاه ها

دکتر حسین جاوید، کارشناس دفتر روابط صنعتی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه در مواجهه با صنعت با سه دسته پروژه «مگا پروژه»، «پروژه خرد» و «توسعه دانش فنی» مواجه هستیم، گفت: “. این پروژه ها مجموعه ای از چهار راه حل را ارائه می دهند.

وی سامانه اطلاعات طرح ها و فرصت های پژوهشی (آرتو)، تهیه مخازن پروژه های پژوهشی و فناوری، ظرفیت تولیدی و سیستم های خدماتی دانشگاه و بازاریابی را به عنوان راهکاری برای توسعه روابط دانشگاه با صنعت برشمرد.

جاوید خاطرنشان کرد: با اجرای این راهکارها 88 طرح همکاری صنعتی مطرح شد که 65 طرح مورد بررسی قرار گرفت و از این تعداد 20 طرح به عنوان طرح های کلیدی انتخاب شدند.

به گفته وی، این پروژه همچنین موفق به معرفی 12 محصول قابل عرضه در بازار، 12 دانش فنی، 4 خدمات تخصصی، 4 پروژه تحقیقاتی و 12 خدمات فنی و مشاوره شده است.

بنیاد حامیان به دانشگاه کردستان در صنعت کمک می کند

دکتر امیر رشیدی مدیر روابط صنعتی دانشگاه کردستان راه حل ارتباط با صنعت دانشگاه را راه اندازی بنیاد حامیان دانست و گفت: با راه اندازی این بنیاد به دنبال تبدیل دانشگاه به کردستان هستیم. منطقه. دانشگاه.”

وی گفت: این بنیاد دارای اعضای خیریه است بنابراین علاوه بر امکانات دانشگاه می توانیم از همکاری خیرین نیز بهره مند شویم.

رشیدی خاطرنشان می کند: در این فرم تاکنون 26 پروژه بین المللی را توانسته ایم اجرا کنیم.

به گزارش patc، طرح اعتباربخشی سطح فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پروژه دانشگاه امیر کبیر و پروژه پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی از دیگر تجربیات موفق ارتباط دانشگاه و جامعه و صنعت است که در این همایش مجازی ارائه شده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا