نماد سایت patc

بلودان در برج های خنک کننده فایبرگلاس مدار باز

بلودان برج خنک کننده، مقدار آبی است که از آب کولینگ تاور تخلیه و با آب تازه جایگزین می‌ کنیم تا میزان سختی آب را کاهش دهیم. پکینگ برج خنک کننده یک دستگاه تبخیری است و همواره به دلیل تبخیر آب، مقدار سختی و غلظت املاح آب در حال افزایش است. در صورتی که میزان املاح موجود در آب از نقطه اشباع عبور کند رسوب شروع به تشکیل شدن خواهند کرد و اگر این میزان املاح و ناخالصی بالاتر از نقطه اشباع باشد رسوبات به سرعت به شکل ذرات بسیار سخت در می‌ آیند و به تمامی اجزاء آسیب وارد می‌ کنند. به همین دلیل برای جلوگیری از افزایش بیش از حد سختی، مقداری از آب در حال گردش در برج خنک کننده کولینگ تاور تخلیه شده و آب جدید جایگزین می‌ شود که به این عمل بلودان یا زیر آب می‌ گویند.

تنظیم بلودان و جریان تخلیه در برج خنک کننده چه اهمیتی دارد؟

همانطور که می دانیم یک برج خنک کننده با مکانیزم تبخیری موجب خنک کاری سیال آب می گردد. در یک چرخه کاری در کولینگ واتر املاح موجود در آب پس از تبخیر همواره رو به افزایش خواهد بود. بلودان در واقع راهکاری برای کاهش و یا ثابت نگه داشتن میزان املاح آب (TDS) در یک برج خنک کننده بحساب می آید. برای جلوگیری از این موضوع جریان تخلیه یا اصطلاحاً blow down محاسبه میشود. بنابراین این امر موجب گرفتگی و رسوب شدید در مدار نمی‌گردد.

بسیاری از انواع برجهای خنک کننده در شرایط صنعتی و به منظور خنک نمودن دستگاه های متفاوت بکار برده می شود. از این جهت کیفیت آب چرخشی از میزان مطلوب و استاندارد برخوردار نخواهد بود. عدم در دسترس بودن آب تمیز و نرم در صنایع مختلف امر اجتناب ناپذیر بوده و بخار همین موضوع باید میزان املاح در برج خنک کننده کنترل گردد.

روش های کاهش بلودان در برج خنک کننده چیست؟

استفاده از پیشرفته ترین نسل المیناتور جهت کاهش drift loss و در نتیجه کاهش آب مصرفی (قطره گیر لانه زنبوری)

بکارگیری از آب RO در صورت امکان جهت تامین آب جبرانی نرم و با میزان املاح کم

بهره گیری از آب در گردش با پکیج های تزریق مواد شیمیایی جهت کنترل میزان املاح آب گردشی

استفاده از سیستم بلودان اتوماتیک جهت تخلیه هوشمند و در زمان مناسب

بکارگیری از پکینگ های مجذوب کننده رسوب همانند نت اسپلش، تیوب اسپلش، توربو اسپلش و گرید اسپلش

بهره وری از بدنه فایبرگلاس در بدنه به جهت عدم افزایندگی زنگ زدگی (مثل برجهای فلزی)

استفاده از اتصالات پیچ و مهره استیل در ساختار دستگاه به منظور کنترل خوردگی قطعات فلزی و تاثیر منفی آن بر آب

انواع تنظیم بلودان در برج خنک کننده

1-بلودان اتوماتیک: این روش بهترین گزینه برای معین کردن جریان تخلیه زیرآب (بلودان) می باشد. در این روش از TDS متر مستغرق نصب شده در حوضچه کولینگ تاور جهت اندازه گیر املاح می توان بهره جست. جهت فرمان تخلیه هم از شیرهای برقی با سایز مناسب نصب شده در مسیر D یا درین نیز میتوان استفاده نمود. فرمان شیر برقی مستقیماً از TDS متر به تابلو برق و از آنجا به ولو منتقل می گردد.

2-بلودان دستی: این روش مرسوم ترین نوع در خالی نمودن جریان زیرآب از برج خنک کن به حساب می آید. در این مدل بلودان باید دقت نمود که جریان تخلیه نه به حدی باشد که مصرف آب افزایش یافته و نه به اندازه ای باشد که رسوبات در کف تشتک (basin) ته نشین نماید. جهت این موضوع میتوان از شیر تایمری یا اپراتور روزانه بهره وری کرد.

سایز فلنچ جریان بلودان در کولینگ تاور

اندازه کانکشن خروجی جریان زیرآب و تخلیه وابسته به میزان املاح اولیه در برج دارد. بسیاری از آب های مورد کاربرد در برج خنک کننده از نوع صنعتی و با کیفیت چاه می باشند. کیفیت نامطلوب آب باعث افزایش نرخ میزان حجم آب بلودان خواهد داشت. از طرفی دیگر میزان دبی آب در گردش در یک برج خنک کننده نیز عامل اصلی در تعیین سایز فلنچ بلودان دارد. در برجهای خنک کننده کوچک (ظرفیت پایین تر از 100 تن تبرید) سایز فلنچ بلودان1 اینچ می‌باشد. در برجهای خنک کن بزرگ نیز این کانکشن با سایز 2 اینچ و حتی 3 اینچ بکار می رود.

نحوه محاسبه بلودان در برج خنک کننده

گام اول:

محاسبه میزان تبخیر آب یا evaporate loos طی فرمول evaporate loss= 0.00085* M * (T1-T2)

در فرمول بالا M همان دبی آب در گردش برج خنک کننده و T2 و T1 نیز به ترتیب دمای خروج و ورود می باشند. البته در لینک زیر نیز میتوانید از روشهای دیگر به صورت مفصل و دقیق اقدام به محاسبه آب تبخیری برج خنک کن نمایید.

گام دوم:

محاسبه دریفت یا پرتاب قطرات آب به بیرون (drift loss) که بر اساس دو روش زیر قابل محاسبه است.

معادل 0.02 درصد آب در گردش (با در نظر گرفتن قطره گیر لانه زنبوری)

معادل 0.05 درصد آب در گردش (با در نظر گرفتن قطره گیر تیغه ای یا کرکره ای)

گام سوم :

تعیین coc یا سیکل تغلیظ که  در صفحه مرتبط با نحوه محاسبه سیکل تغلیظ در برج خنک کننده مفصل توضیح داده شده است.

گام چهارم:

محاسبه نهایی بلودان برج خنک کننده طی فرمول Blowdown = [Evaporative loss – (COC – 1) x Drift loss] / (COC – 1)

باید دقت نمایید در این فرمول مقادیر را بر اساس واحد یکتا (مثلاً متر مکعب در ساعت) وارد نمایید.  این فرمول از طرفی دیگر نیازمند مقادیری همانند پارامتر سیکل تغلیظ (COC) بوده است.

پکینگ گرید اسپلش

پکینگ گرید اسپلش (grid splash packing) یکی دیگری از انواع پکینگ برج خنک کننده یا کولینگ تاور به شمار می آید که به آن پکینگ شبکه ای نیز می گویند. پکینگ گرید اسپلش کاربرد بسیار زیادی در انواع برج خنک کننده پتروشیمی دارد و در شرایط خنک کاری آب های کثیف مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل پکینگ مدیا در برج خنک کننده به دلیل تشکیل شدن از ساختار صفحات مشبک تحت نام پکینگ شبکه ای نیز نامگذاری می گردد.

مشخصات پکینگ گرید اسپلش

انواع مدل های پکینگ: HP600 / FC7034

متریال پکینگ گرید اسپلش: پلی پروپیلن با درصدی ترکیب پلی اتیلن سنگین

ابعاد پکینگ گرید اسپلش مدل HP600: به صورت شبکه با ابعاد 60 در 60 سانتی متر

ابعاد پکینگ گرید اسپلش FC7034 : به صورت شبکه با ابعاد 70 در 70 به صورت ماژولار

قابلیت نصب به صورت ماژولار توسط اسپایدر (spider) به صورت چهارتایی

قابلیت اسیدشویی : دارد و رسوب زدایی آسانی به نسبت سایر پکینگ های اسپلش دارد.

بازه تحمل دمایی: 10 الی 95 درجه سانتی گراد به صورت دائم و تا 120 درجه سانتی گراد به صورت موقت

سطح ویژه نامی پکینگ گرید اسپلش:  15 الی 130 متر مربع در هر متر مکعب

پکینگ گرید اسپلش برج خنک کننده چیست؟

پکینگ گرید اسپلش یا در اصطلاح پکینگ اسپلش شبکه ای (grid splash paking) از انواع پکینگ اسپلش می‌باشد. پکینگ گرید اسپلش ریشه ایتالیایی دارد و به صورت مستطیل شکل به تولید می‌رسد. سطح این مدل پکینگ به نحوی طراحی گردیده است که فرصتی برای رسوب گذاری و ته نشین شدن آلاینده ها و املاح آب را نمی‌دهد. این مدل پکینگ به دلیل ساختار ضد رسوبی که دارد عمدتاً در برج های خنک کننده بتنی و فایبرگلاس نیروگاهی مورد کاربرد قرار می گیرد.

ویژگی ضد رسوب بودن پکینگ یا در اصطلاح Anti-Scale بودن پکینگ گرید اسپلش سبب شده تا از آن در خنک کاری آب های کثیف و چرب استفاده فراوانی به عمل آید. ضریب رسوب بسیار کم پکینگ گرید اسپلش برخلاف پکینگ های فیلمی سبب شده تا جایگزین مناسبی با بازدهی بهتری به جای پکینگ های فیلمی یا آبشاری باشد. در مدل فیلمی این محصول ما شاهد ته نشین شدن شدید مواد هستیم و به همین دلیل این نوع فیلینگ  پکینگ عمر مفید پایین تری نسبت به پکینگ اسپلش شبکه ای دارد.

خروج از نسخه موبایل