برترین های کار و کسبعمومی

بهترین کود برای رشد سریع درخت بادام

درخت بادام از پر بازده ترین و اقتصادی ترین درختانی است که توسط باغداران عزیز مورد پرورش قرار میگیرد؛ ارزش صادراتی بادام به کشورهای مختلف جهان، طولانی بودن عمر باردهی درخت بادام، جای دادن مواد معدنی، ویتامین و داشتن ارزش غذایی بالا، بر میزان مصرف این محصول مغزی افزوده است و اگر در فکر بهترین کود برای رشد سریع درخت بادام نباشیم احتمال دارد برای مدتی پاسخگوی نیاز مردم نباشد. لذا ما در این مقاله از سایتدر نظر داریم مطالب مهمی پیرامون موضوع بهترین کود برای رشد سریع درختان بادام خدمت شما عزیزان ارائه دهیم تا به کمک راهکار های صحیح به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.

مقدار استفاده از بهترین کود برای رشد سریع درخت بادام

پیش از آشنایی با بهترین کود برای رشد سریع درخت بادام، لازم به ذکر است اکثر باغ هایی که درخت بادام در آنها پرورش داده میشود، خاک های آهکی، سنگلاخی، دارای درصد مواد آلی پایین و به عبارتی فقیر دارند. شرایط حاکم بر باغات بادام ایجاب میکند پیش از وخیم شدن اوضاع و کاهش بهره وری نه تنها در پی بهترین کود برای رشد سریع درخت بادام باشیم، بلکه در کنار استفاده کودهای شیمیایی همراه با کودهای آلی، در پی اصلاح و غنی سازی خاک برای آینده نیز باشیم.

اکنون سوالی که در ذهن شما رژه میرود این است که بهترین کود برای رشد سریع درخت بادام چیست؟ چه کود یا کودهایی بر عملکرد درخت بادام، کیفیت محصول و آماده سازی و غنای خاک کمک می نماید؟

یکی از نکاتی که پیرامون این موضوع بایستی خدمت شما عزیزان ذکر کنم این است که نیاز هر باغ نسبت به بهترین کود برای درخت بادام متفاوت است لذا حتما از خاک باغ و برگ درختان بادام نمونه برداری انجام دهید تا از میزان آهکی بودن خاک، شوری زمین، عناصر موجود در برگ و خاک باغ بادام و در کل وضعیت عمومی درختان بادام تان را بسنجید تا در نهایت طبق یک برنامه تغذیه ای صحیح، از بهترین کود برای رشد سریع درختان بادام نتیجه بگیرید‌.

اهمیت کوددهی در رشد سریع درخت بادام

اگر میخواهید سالانه درختان بادام پرباری داشته باشید، توصیه میکنم برای شروع قدرتمند و سریع رشد ریشه در زمستان این کار را به پاییز موکول کنید تا شاهد رشد سریع درختان بادام خود شوید. پس از ذکر نکته کاشت در زمان صحیح، نوبت به کوددهی هوشمندانه میرسد.

بادام به عنوان میوه مغزی به عناصر مختلفی نیاز بالایی دارد تا تبدیل به یک آجیل مغزی عالی شود ابتدا برای درختان بادام بسیار ایده آل است پیش از کاشت، کودهای فسفره، پتاسه و ازت چالکود شود اما چرا؟

کاربرد کود فسفره در رشد سریع درخت بادام

فسفر در خاک بسیار کند حرکت کرده و از طرفی با توجه به مصرف نادرست کودهای شیمیایی و آبشویی عناصر ضروری درخت، نمیتوان به فسفر انتقال یافته به نهال اکتفا نمود لذا بایستی در باغ های در حال احداث، حتما در چالکود از کودهای ۱۰.۵۲.۱۰ یا سوپر فسفات تریپل، کودهای دارای ریز مغذی و اسید هیومیک برای تامین فسفر کافی درخت استفاده نمود تا نیاز به فسفر نهال بادام تا سن باردهی برطرف گردد.

اهمیت کود اسید هیومیک برای رشد سریع درخت بادام

از آنجایی که درختان بادام فسفر موردنیاز خود را از خاک میگیرند، در شرایطی که آزمون خاک و برگ کمبود این عنصر را نشان داده باشد، بهترین گزینه استفاده از هیومیک اسید میباشد. این ماده ارگانیک و مطمئن، افزون بر تامین مواد آلی خاک، به جذب عناصر غذایی توسط درخت بادام کمک کرده و با افزایش دسترسی ریشه درخت به فسفر، آن را گسترش میدهد. با وجود هیومیک اسید از تعادل عناصر غذایی در درخت، به ویژه در صورت استفاده نادرست از کودهای شیمیایی مطمئن خواهید شد زیرا از تاثیرات منفی بر خاک و درخت جلوگیری کرده و اصلاح می نماید.

کاربرد کود سولوپتاس در رشد سریع درخت بادام

درخت بادام علاوه بر فسفر، به عنصر پتاسیم نیز برای رشد سریع نیاز دارد. پتاسیم در پر شدن مغز بادام و بهبود کیفیت آن و طعم عالی آن تاثیر گذار بوده و با توجه به اینکه هر تن بادام برداشت شده میزان۱۳-۱۵ کیلوگرم پتاسیم را از دسترس خاک خارج میکند، حتما بایستی نسبت به تامین آن اقدام نمود.

معمولا به ازای سن درخت، مقدار کود پتاسه بایستی مصرف گردد هم چنین این کود بهتر است به همراه کود فسفره در فصل پاییز استفاده شود.

نکته: ضرورت استفاده از کود سولفات پتاسیم به جای کلرور پتاسیم این است که درختان هسته دار مانند بادام نسبت به کلر حساس بوده و بهتر است کود سولوپتاس جایگزین کلرور پتاسیم گردد تا بعدا باغ و درختان دچار مشکل نشوند.

بهترین کود حیوانی برای درخت بادام |جدول کوددهی درخت بادام

کاربرد کود ازته برای رشد سریع درخت بادام

کودهای ازته برای رشد رویشی و تولید شاخ و برگها در ابتدای فصل رشد اهمیت دارند و با توجه به اینکه سریع جذب شده و تنها با یک بار استفاده نمیتوان نیاز درخت به این عنصر را تامین نمود، در سه نوبت از کود ازته استفاده می گردد: پاییز، فروردین و اردیبهشت

در حالت کلی برای هر درخت بادام توصیه میشود از ۵۰ گرم سولفات آمونیوم و یا ۲۰ گرم اوره استفاده شود. بهتر است بدانید نیاز درختان بادام به پتاسیم، بالاتر از نیتروژن است.

ضرورت کود آهن در رشد سریع درخت بادام

درختان بادام کمتر دچار کمبود آهن میشوند اما باغاتی وجود دارند که کمبود آهن مشکل اصلی آنها به شمار می رود. برای تامین این عنصر از کود سولفات آهن یا کود کلات آهن به میزان یک کیلوگرم برای درخت بالغ بارور می توان استفاده نمود.

از چه روش کوددهی برای رشد سریع درخت بادام استفاده کنیم؟

برطرف نمودن نیاز درختان بادام نسبت به عناصر را میتوان از طریق محلول پاشی کود، چالکود کردن یا استفاده در آب آبیاری برطرف نمود. با در نظر گرفتن آهکی بودن خاک باغات بادام و هم چنین آهکی بودن آب آبیاری به دلیل وجود بیکربنات زیاد، استفاده از روش چالکود و محلول پاشی ارجحیت دارد. البته استفاده از روش آبیاری در صورت موثر واقع خواهد شد.

کود میکرو کمپلکس مایع بهترین کود برای رشد سریع درخت بادام

درختان بادام در کنار نیاز به تامین عناصر پر مصرف، به عناصر ریز مغذی نظیر: روی، بور، منگنز، منیزیم، مولیبدین و … دارند که این عناصر با وجود کم مصرف بودن بسیار پر اهمیت هستند. کود میکروکمپلکس مایع به طور کامل نیاز درخت بادام نسبت به ریز مغذی ها را تامین می نماید و درختان بادام را از اثرات مخرب کمبود کودهای کم مصرف در امان نگه میدارد.

برای بالا رفتن عملکرد و کیفیت محصول بادام درختی جهت داشتن بادامی سالم و شاداب، باید عناصر غذایی کافی در زمان مناسب به درخت بادام تزریق کنیم.

برنامه ریزی صحیح و درست برای کوددهی بادام درختی داشته‌باشیم. قبل از کود دهی برای آنالیز خاک حتماً خاک مورد کشت را آزمایش کرده و میزان ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌های موجود در آن را بررسی کنیم.

عناصر غذایی که باعث حاصلخیزی خاک شده و در تغذیه و کوددهی درخت بادام مفید است را بشناسیم. کوددهی برای این است که شاخه‌های بیشتر و کیفیت محصول بادام بالاتر رود.

در این مقاله ما به بررسی کود‌های لازم برای باروری بهتره درخت بادام می‌پردازیم. چنانچه به دنبال اطلاعاتی در مورد کود دهی بادام درختی هستید این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.

شناخت بادام درختی

بادام درختی ۳الی ۴ سال اول میوه نمی‌دهد. این درخت به دو نوع کوددهی احتیاج دارد. یک نوع قبل از کاشت نهال به منظور تقویت خاک مورد کشت بوده و نوع دوم کودهی زمانی است که درخت کاهش باردهی و مشکلات دیگری در آن به وجود آمده‌باشد، یا درخت شما دچار کمبودی است که باید به وسیله کود آن را جبران کنید.

شما می‌توانید از دو را متوجه کمبود مواد غذایی در درخت شوید. راه اول از طریق تشخیص علائم ظاهری درخت بوده و راه دوم نیز بر اساس آزمایش خاک یا برگ است که معمولاً در خرداد یا تیر ماه انجام می‌شود.

البته بسته به نوع خاک، کوددهی نیز متفاوت خواهد بود. بعضی از خاکها بسیاری از عناصر کمیاب را در خود داشته و در نتیجه کود کمتری نیاز دارند. بعضی از خاک‌ها فقیر بوده و حتماً باید با کودهای آلی و کودهای شیمیایی آنها را تقویت کنیم.

میزان کوددهی هم نسبت به سن، حجم درخت بادام و فصل کود دهی متفاوت خواهد بود. از آنجا که بادام درخت گسترده‌ای است معمولاً در تمامی دوران زندگی خود به کود نیاز دارد.

نتیجه کمبود پتاسیم در خاک

پتاسیم عملکرد بادام را افزایش داده و چنانچه پتاسیم در خاک بادام درختی کم باشد، باعث کوچک شدن برگها خواهد شد. همچنین با کمبود پتاسیم رشد شاخه‌های درخت کم شده و حاشیه برگها به سمت بالا خواهد رفت. در این صورت اندازه محصول بادام درختی نیز کوچک خواهد شد.

نتیجه کمبود فسفر در خاک

هر نوع خاک به فسفر احتیاج دارد، زیرا فسفر ماده‌ای است که در خاک حرکت می‌کند. اگر فسفر در خاک کم باشد اندازه برگ کاهش پیدا کرده و طول شاخه و برگ کوتاه خواهد شد.

نتیجه کمبود روی و بور بر بادام

عناصر بور و روی بر شکل میوه موثر بوده و کیفیت گیاه در زمان جوانه زنی را افزایش می‌دهد. چنانچه در زمان مناسب به بادام کود تزریق نشود موجب کوچک شدن میوه‌ها شده و شکوفه‌های گیاه را به زمین می‌اندازد.

کوددهی روی و بور معمولا قبل از پاییز و پس از برداشت محصول، در هنگام شروع فصل رشد، قبل از جوانه زنی انجام می‌شود.

 نتیجه کمبود کود نیتروژن در خاک

معمولاً کود نیتروژن را در سه مرحله در ماه‌های: بهمن، اسفند و اوایل فروردین به خاک اضافه می‌کنند. چنانچه نیتروژن در خاک کم باشد درختان دارای برگ‌های رنگ پریده و کوچک شده و شاخه‌های کوچک درخت خشک می‌شوند.

نیتروژن باعث رشد بهتر درخت خواهد شد و گرده افشانی درخت به وسیله نیتروژن افزایش یافته و محصول تولید شده با کیفیت تر است.

استفاده از کود گوگرد در بادام درختی

از آنجا که بیشتر زمین‌های ماphبالایی داشته و آهکی هستند، در نتیجه استفاده از گوگرد برای آنها ضرورت بسیاری دارد.

گوگرد بر فعل و انفعالات شیمیایی خاک تاثیر گذاشته وphخاک را نیز کاهش می‌دهد.

به طور کلی می‌توان گفت که گوگرد می‌تواند باعث افزایش باردهی، کنترل بیماریهای آفات، اصلاح شوری و قلیایی و آهکی خاک شود. همچنین مقاومت درخت بادام و تولید پروتئین را افزایش می‌دهد.

از آنجا که گوگرد قابلیت انحلال خوبی در آب دارد می‌توان از روش محلول پاشی در مصرف آن استفاده کرد.

تاثیر اسید هیومیک بر درخت بادام درختی

شما با برنامه غذایی منظم و تزریق کودهای مناسب می‌توانید بعد از چند سال بالا‌ترین میزان برداشت محصول منطقه را داشته‌باشید.

اگر می‌خواهید درخت بادام شما افزایش عملکرد و باردهی عالی داشته‌باشد از اسیدهیومیک استفاده کنید. اسید هیومیک می‌تواند در همان سال اول باردهی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد باروری درخت شما را افزایش دهد.

تاثیر ریز مغذی‌ها بر بادام درختی

بادام درختی به عناصر ماکرو بیشتر احتیاج دارد تا به عناصر میکرو. اما کمبود ریزمغذی‌ها می‌تواند تاثیرات منفی بر درخت بادام داشته‌باشد. ریز مغذی‌ها همچون ویتامین‌ها در بدن انسان هستند که باید حتماً وجود داشته‌باشند. در ادامه به چند تن از این ریز مغذی‌ها و تاثیرات آن اشاره می‌کنیم.

کمبود مس در بادام درختی

اگر رشد درخت شما کم بوده، پوست بادام خشک، مغز بادام چروکیده و برگها پلاسیدگی و ریزش دارند، می‌توانیم بگوییم که درخت با کمبود مس روبرو شده‌است.

کمبود کلسیم بر بادام درختی

کمبود کلسیم، کیفیت و ماندگاری محصول را کم کرده و مقاومت ریشه در برابر سرمازدگی نیز کاهش میابد. همچنین خشکیدگی برگها، نامنظم و پاره پاره شدن حاشیه برگها و تغییر شکل آنها به صورت فنجانی می‌تواند از علائم کمبود کلسیم در بادام درختی باشد.

آهن

درخت بادام به آهن زیادی احتیاج ندارد، اما اگر دچار کمبود شود برگ‌ها زرد شده و تنها رگه‌های سبز در آن باقی می‌ماند. می‌توانیم از روش چالکود برای کمبود آهن استفاده کنیم.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی عناصر و مواد مغذی مورد نیاز بادام درختی پرداختیم. به این نتیجه رسیدیم که بادام درختی به خاطر گسترده بودن رشدش به انواع ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌ها برای تولید بادام مرغوب و بازارپسند احتیاج دارد.

اما تهیه تمامی این کودها برای باغداران محترم مقرون به صرفه نیست، اگر شما بتوانید کودی کامل تهیه کرده و تمامی مواد مورد نیاز درخت خود را تامین کنید، از لحاظ اقتصادی بسیار برای شما به صرفه می‌باشد.

ما برای شما یک پیشنهاد ویژه داریم؛ شما می‌توانید با تهیه کود کامل شوک ۱۰ ایکس آمریکایی تمامی ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌های مورد نیاز گیاه خود را

کود دهی درخت بادام

کشور ایران جزو کشورهایی است که بادام را برای تجارت و صادرات به کشورهای غربی، اروپایی و خاورمیانه تولید می کند. محصول بادام درختی ایرانی کاملاً با ارزش بوده و با توجه به کیفیت آن، دارای قیمت بسیار مناسبی است.

ایران جزو تولید کنندگان برتر بادام درختی در کل جهان است و توانسته جایگاه پنجم را در این زمینه کسب کند.

متاسفانه مشکل اساسی در کاشت و تجارت بادام  ایرانی وجود دارد.

وقتی صحبت از صادرات بادام به کشورهای اطراف مخصوصاً کشورهای اروپایی می شود، باید نسبت به بسته بندی و دستچین بودن آن دقت خیلی زیادی کرد.

صادرات هر کیلوگرم بادام حدود 15 دلار ارز آوری دارد که این امر بیانگر اهمیت اقتصادی ،ارز آوری، ضرورت سرمایه گذاری ،برنامه ریزی برای توسعه سطح زیر کشت و مهمتر از آن افزایش عملکرد در واحد سطح  و افزایش تولید آن است.

کشاورزان عزیز عقب ماندن از قافله کشاورزی نوین و استفاده نکردن از بادام های اصلاح شده و روش های درست مدیریت تغذیه درخت  باعث می شود میزان درآمد شما بدون تغییر باقی بماند.

در واقع کشاورزان کشور ما از پتانسیل باغداری و کاشت بادام نهایت استفاده را نمی برند در حالی که می‌ توانند میزان تولید خود را دو تا سه برابر افزایش دهند و بادام های تولیدی باغشان نیز کیفیت و ظاهر بهتری داشته باشد.

در این مقاله به اهمیت کود دهی مناسب و معرفی کودهای با کیفیت می پردازیم به امید داشتن ایرانی که کشاورزی صنعتی و مدرن را روز به روز تجربه کند و با ایجاد  امنیت غذایی برای خود و همسایگان پیشرو باشد.

متاسفانه اکثر خاک‌های تحت کشت بادام در کشورمان در اراضی آهکی، سنگلاخی؛ فقیر و شنی هستند.

و این دسته از خاک ها در تامین نیازهای تغذیه گیاه ناتوان اند. مصرف نامتعادل کودهای شیمیایی در زمین‌ها و توجه بیشتر کشاورزان به مصرف ازت و فسفر باعث به وجود آمدن مشکلات تغذیه ای در این محصول بسیار مهم صادراتی شده است.

کاهش عملکرد درختان؛ ریزش میوه؛ کیفیت پایین مغز و همچنین آلودگی باغات بادام و ابتلا به آفات و بیماری‌ها از عواملی هستند که جایگاه این محصول مهم را به خطر انداخته اند. یکی از راهکار‌های حل این مشکل؛ رعایت نکات تغذیه است.

کود دهی درخت بادام

برای برنامه ریزی برای کود دهی درخت بادام نیاز به آزمایش خاک بوده تا با شناخت کمبود ها در خاک باغ و با توجه به مرحله ی رشدی و نیاز درخت برای یک دوره 3 تا 5 ساله برنامه ریزی کودی داشته باشیم .

قطعا مشاوره با کارشناسان خبره میتواند کمک شایانی به شما بکند.

تنها خرید کود گران قیمت ملاک نیست و آنچه مهم است تقویت درخت در طی دوره رشد با مطالعه دقیق و علمی و کشف نیازها صورت پذیر است.

کوددهی زمستانه

در فصل زمستان 1 ماه پیش از تورم جوانه‌ها براساس آنالیز خاک باید یک چالکود در خاک ایجاد کنید. کوددهی در این فصل باید در لابلای کودهای دامی در منطقه ریشه انجام شود.

کود دامی به میزان ۳۰-۱۵ تن در هکتار در هر سال یکبار بصورت چالکود در خلال پاییز و زمستان در اختیار باغ قرار میگیرد.

    تورم جوانه‌ها تا شروع باز شدن گلها

مرحله دوم در زمان تورم جوانه تا شروع باز شدن گلها میباشد. در این زمان از ازت و فسفر به منظور رشد و توسعه ریشه به صورت کود آبیاری استفاده کنید.

با توجه به اینکه متوسط تشکیل میوه در درخت بادام کمتر از 30 درصد است. یعنی اگر 100 شکوفه روی درخت وجود داشته باشد. تنها 30 عدد از این شکوفه‌ها تبدیل به میوه خواهند شد. برای افزایش این مقدار باید از استفاده نمایید.

محلول پاشی برای افزایش تشکیل میوه و کاهش ریزش گلها بسیار موثر است.

توجه کنید که این محلول پاشی باید در مرحله نوک سبز شدن جوانه‌ها انجام شود. تا زمانیکه ما شاهد نوک صورتی شدن جوانه‌های گل خواهیم بود.

در مورد بیشتر بدانیم

ریزش کامل گلبرگ‌ها تا تشکیل میوه

مرحله بعد تغذیه مربوط به ریزش کامل گلبرگ‌ها تا تشکیل میوه‌ها است. در این زمان میتوانید از به صورت کود آبیاری استفاده کنید.

این کود همچنین حاوی مواد  محرک رشد است که  در این مرحله به شما توصیه میکنیم. این مرحله و مرحله بعد دوره حساس و پر اهمیت کودی است و تغذیه صحیح در این مرحله درخت را برای افزایش عملکرد  و سنگین شدن وزن میوه بادام آماده میکند.

این کود با آنالیز کودی منحصر به فرد خاک را اصلاح کرده و نیاز کودی شیمیایی و الی را بر طرف میکند.

فندقی شدن میوه

مرحله بعد، مرحله فندقی شدن میوه است. اگر در مرحله قبل از استفاده کردین احتمالا نیاز به کود دهی نداریم .

اما در صورت مشاهده علایم کمبود میتوانیم محلول پاشی داشته باشیم.

پر شدن میوه یا تشکیل مغز

مرحله بعد، مرحله پر شدن میوه تا تشکیل مغز است.

این مرحله در حدود 7 الی 10 هفته پیش از برداشت محصول اتفاق میوفتد.

در این مرحله برای افزایش سایز و کیفیت میوه از پتاس استفاده کنید.

کود K60  توصیه ما به شما است.

کلسیم یکی از عناصر بسیار مهم برای کوددهی درخت بادام است که در این مرحله به خاک اضافه میکنیم.

در این مرحله یک بار کود 10 ایکس شوک میتوانید استفاده کنید.

بلوغ و رسیدن میوه

در مرحله بلوغ و رسیدن میوه یعنی 3 الی 5 هفته پیش از برداشت است .

در این صورت در صورت وجود علایم کمبود در میوه میتوانیم از کودهای محلول پاشی کرد و در صورت سلامت کامل میوه کود هیومیکی را محلول پاشی کرد.

تغذیه پس از برداشت

پس از برداشت به منظور تقویت درخت و آماده سازی درخت برای سال آینده کود دهی با کود اسید هیومیک و یا 10 ایکس شوک مورد توصیه است.

جمع بندی

کوددهی درخت بادام یکی از مراحل نگهداری و رسیدگی به باغ محسوب میشود.

هر باغ با توجه به جنس خاک و میزان عناصر مواد معدنی که در خود دارد؛

نیاز به دریافت مقدار مشخصی از کودهای شیمیایی و الی خواهد داشت.

بنابراین پیش از کوددهی باغ بادام باید از ویژگی های خاک باغتان آگاه شوید.

بهترین روش برای آگاهی از این موضوع، انجام آزمایش خاک است.

آزمایش خاک یکبار پیش از احداث باغ بادام و پس از آن با استفاده از آزمایش برگی مشخص میشود.

شما باید با توجه به نتایج این آزمایش اقدام به کوددهی درختان بادام خود بنمایید.

به آن تزریق نمایید.

با تهیه این کود از سایت آل کود از ۵ درصد تخفیف نیز برخوردار شوید. چنانچه در مورد تهیه کود شوک ۱۰ ایکس آمریکایی، میزان کوددهی سوالی دارید کارشناسان آل کود در خدمت شما هستند.

 

دکمه بازگشت به بالا