در کشور ما؛ جایی که بازار خرید و فروش سگهای نژاددار و حمایت ازحیوانات پرطرفدارتر روزبهروز داغتر میشود، عدهای سودجو از همین فضای پرهیجان و پر ازاحساسات استفاده میکنند و کیسه گشادی برای جیب مردم دوختهاند.
به گزارش patc، جام جم نوشت: تصور کنید سگ کوچکی را ببینید که زخمی و بیپناه در گوشهای افتاده است. چشمهایش پر از ترس و درد است و بدن ضعیفش از شدت رنج تاب نمیآورد. دلتان به درد میآید و حس میکنید که باید کاری کنید و حتی اگر شده فقط برای چند لحظه او را از این وضعیت نجات دهید. درهمان لحظه، ممکن است در شبکههای اجتماعی یا روی صفحههای تبلیغاتی، تصاویری مشابه این حیوانات آسیبدیده را ببینید که از شما درخواست کمک میکنند. تصاویری دلخراش که به سرعت احساسات شما را برمیانگیزد و شما را ترغیب میکند تا برای کمک دست به کار شوید. اما واقعیت این است که درپشت این آگهیهای پرزرقوبرق و تصاویر احساسی، یک تجارت پرسود و بیرحمانه نهفته است. تجارتی که در آن حیوانات نه برای نجات و کمک، بلکه تنها بهعنوان ابزاری برای سودآوری و بهرهبرداری از احساسات شما استفاده میشوند. در کشور ما؛ جایی که بازار خرید و فروش سگهای نژاددار و حمایت ازحیوانات پرطرفدارتر روزبهروز داغتر میشود، عدهای سودجو از همین فضای پرهیجان و پر ازاحساسات استفاده میکنند و کیسه گشادی برای جیب مردم دوختهاند. آنها با تبلیغات گسترده در فضای مجازی، خود را حامیان واقعی حیوانات معرفی میکنند و از مردم میخواهند تا به بهانه کمک به حیوانات بیپناه، کمکهای مالی ارسال کنند. اما آیا این کمکها واقعا به دست حیوانات میرسد؟ آیا این افراد واقعا نیت خیرخواهانه دارند یا در دنیای پر از فریب و تجارتهای پنهانی، این گروهها نیز تنها به فکر پر کردن جیبهای خود هستند؟
حامی واقعی باشید
در سالهای اخیر، نگهداری از حیوانات خانگی در ایران به یک پدیده شایع تبدیل شده است. سگها، گربهها و دیگر حیوانات خانگی به خانه ایرانیها راه یافتهاند و بسیاری از افراد بهعنوان اعضای خانواده به آنها توجه میکنند اما در این میان، مشکلاتی در فرهنگ نگهداری از حیوانات خانگی وجود دارد که باید به آنها توجه ویژهای شود؛ از انتخاب نادرست حیوانات خانگی گرفته تا عدم توجه به نیازهای اصلی آنها و پیدا شدن سروکله سودجویان و حامیان دروغین این حیوانات! این روزها با یک جستوجوی ساده در شبکههای اجتماعی، صفحات مختلفی با شعارهای «حمایت از سگها» و «نجات حیوانات بیپناه» روبهرو میشویم؛ صفحاتی که با استفاده از تصاویر و ویدئوهای جذاب و احساسی، عواطف مردم را تحریک کرده و از این طریق اقدام به جمعآوری پول میکنند. ما باگشتی در کانالهای تلگرامی با دهها کانال با محتوای دروغین حمایت از حیوانات مواجه شدیم.این کانالها که برخی از آنها بالای ۱۰ هزار عضو داشتند، با انتشار تصاویر مختلف ودلخراش از وضعیت سگها و گربههای ولگرد در خیابانهای مختلف، از اعضا درخواست کمکهای نقدی میکنند و وعده اطلاعرسانی هر مرحله از درمان را هم در همان کانال میدهند درحالی که هرچه گشتیم خبری از درج مراحل درمانی هیچ حیوانی در کانال مذکور ندیدیم! هرچند که عدهای از افراد به نیت حمایت واقعی از این حیوانات مبالغی را به شماره کارتهای درج شده در این صفحات که هویت واقعی هیچکدامشان مشخص نیست، واریز میکنند اما بهعقیده فعالان واقعی حقوق حیوانات، این کار بههیچوجه به حمایت از حیوانات منجر نمیشود، چرا که شاید تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از این پولها صرف درمان این حیوانات شود، بنابراین گسترش این فعالیتها تنها به یک تجارت پرسود برای صاحبان این صفحات تبدیل شده است.
مبالغ میلیاردی در جیب حامیان پوشالی حیوانات
بررسیها نشان میدهد شهروندان تهرانی درسال۱۴۰۱، ماهانه دستکم ۳۵میلیارد تومان برای غذادهی،درمان و عقیمسازی حیوانات شهری به باندهای کلاهبردار از طریق صفحات مجازی پول تزریق کردهاند. همچنین تنها در یکی از پروندههایی که از سوی یگان حفاظت سازمان محیطزیست در سال ۱۴۰۰ مشخص شد، یک باند سه نفری از زنان تنها ۵ تا ۱۰درصد از کمکهای دریافتی را صرف حمایت از سگها در شهر تهران کرده و بقیه کمکها را به جیب زده بودند. این باند با حضور در پارک پردیسان تهران سگهای بلاصاحب را غذادهی میکرد و با انتشار ویدئوها و تصاویر این اقدام در فضای مجازی، از مردم برای غذادهی به حیوانات شهری کمک خواسته و با این شیوه کلاهبرداری، مبالغ کلان دریافت کرده بود. علاوه بر آن برآورد درآمد ماهانه صفحات غذادهی و درمان سگها و گربهها در همان سال مبلغی بین ۲۱ تا ۳۵ میلیارد تومان را نشان میداد!
جهل و مقاومت در برابر جمعآوری سگها
معماریان درخصوص مقابله و مخالفت برخی از افراد جامعه نسبت به جمعآوری حیوانات ولگرد توسط شهرداریها میگوید: علت اصلی این مقاومتها ناآگاهی نسبت به تبعات وجود این حیوانات و فقر فرهنگی در این حوزه است. البته بماند که شهرداریهای ما نیز در طول این سالها توان مدیریت این سگها و عقیمسازی آنها را نداشتهاند چون برنامهریزی علمی وجود نداشته و همیشه جمعآوری این حیوانات مقطعی و در حد نمایش بوده اما آگاهی و عملکرد خود مردم نیز بسیار اهمیت دارد.
سخن آخر
در نهایت باید اذعان کرد که حمایت از حیوانات بیپناه نیازمند دقت و آگاهی است. با وجود تمام تبلیغات احساسی و تصاویر دلخراش که در فضای مجازی منتشر میشود، باید مراقب باشیم که در دام کلاهبرداریها نیفتیم چراکه فعالیتهای نادرست و سودجویانهای که به نام حمایت از حیوانات انجام میشود، نه تنها کمکی به آنها نمیکند بلکه تنها به منافع شخصی برخی افراد میانجامد. بنابراین برای حمایت واقعی از حیوانات، نیاز است که همگان آگاهانهتر عمل و از سازمانهای معتبر و فعالان واقعی حقوق حیوانات حمایت کنند و بهجای دلسوزی بیفکر، بهدنبال راهحلهای مؤثر و پایدار برای حل معضل حیوانات ولگرد باشیم.
استقبال مافیا از افزایش حیوانات ولگرد
ایمان معماریان، دامپزشک و فعال حقوق حیوانات در گفتوگو با جامجم در اینباره میگوید: حمایت واقعی از حیوانات به معنای این است که ما سگ و گربه ولگرد نداشته باشیم، چراکه ولگردی این حیوانات مشکلات فراوانی را برای خود این حیوانات و بهداشت عمومی ایجاد میکند.وی میافزاید: متاسفانه در ایران مدیریت حیوانات ولگرد دست یک مافیای جدی است و اتفاقا به نفعشان است که این حیوانات در شرایط خیلی بدی باشند چراکه از این موضوع پول درمیآورند. هرچه این حیوانات بدبختتر و بیمارتر باشند پولهای بیشتری از دلسوزی مردم به بهانه رسیدگی به این حیوانات در حساب این مافیا جابهجا میشود. وی با بیان اینکه برخورد با این مافیا در توان ارگانی مثل قوه قضاییه است، میافزاید: از آنجایی که این حوزه سود سرشاری دارد، برخورد با این مافیا از سوی افراد عادی امکانپذیر نیست و بسیاری از فعالان محیطزیست وقتی درخصوص جمعآوری این حیوانات صحبت میکنند حتی تهدید به مرگ میشوند. بنابراین اگرچه مردم از سر دلسوزی برای حیوانات، فریب این افراد را میخورند اما فعالیت مافیا برخلاف شعار آنها، بههیچعنوان از سر دلسوزی و کمک به حیوانات نیست.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در patc به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام