برترین های کار و کسبعلمی و پزشکی

درد دست چپ عصبی و دلایل آن

دست درد یکی از عارضه‌هایی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. درد دست گاهی جدی نبوده و نیاز به درمان خاصی ندارد. اما دست درد شدید احتمالا به دلیل یک بیماری یا اختلال ایجاد شده است. در این مطلب علت دست درد، نحوه تشخیص آن و روش درمان این مشکل را توضیح می‌دهیم. جهت آگاهی از علل درد دست چپ عصبی همراه ما باشید.

Nervous left arm pain and its causes

علائم دست درد

به صورت کلی علائمی که ممکن است همراه با درد دست دیده شود، علایم متفاوتی است. ضعف، دشواری در صاف‌کردن دست، سوزن‌سوزن شدن و بی‌حسی می‌تواند نشانه آسیب عصبی باشد. برای مثال عصب رادیال از زیر بغل به دست‌ها می‌رود و حرکت بازو، مچ دست و دست‌ها را کنترل می‌کند. آسیب به این عصب می‌تواند علت درد بازو باشد. به ندرت درد بازو ممکن است از نشانه بیماری‌های قلبی باشد. در بیماری‌های قلبی، بیمار ممکن است دچار تهوع، تعریق بیش از حد، دشواری در تنفس، تپش قلب، درد بازو به ویژه دردی که به بازوی چپ کشیده می‌شود را تجربه کند.

هر کدام از علائم زیر نیز ممکن است همراه با درد دست دیده شوند:

  • قرمزی
  • احساس سوزن‌سوزن شدن
  • ضعف
  • بی‌حسی
  • تورم
  • درد در هنگام لمس
  • محدودیت در حرکت
  • تورم غده لنفاوی زیر بغل

برای درد دست به کدام دکتر مراجعه کنیم؟

اگر درد دست شما با درمان‌های خانگی و تمرینات ساده برطرف نشد، باید حتما به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. تمامی علائم شما باید بررسی شود تا دلیل دست درد شدید مشخص شود. سپس پزشک باتوجه‌به علت ایجاد این عارضه درمان موثری را آغاز می‌کند. ممکن است برای درمان داروهای مسکن برای کاهش درد تجویز شود یا چند جلسه فیزیوتراپی نیاز باشد.

برای پیداکردن بهترین متخصص ارتوپد می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص وجود دارد.

1- تغذیه و رژیم غذایی

در ماه هفتم ، مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید. کودک شما در ماه هفتم به سرعت در حال رشد بصری و شناختی است و مواد غذایی مانند ماهی ، گردو و غذاهای دریایی که سرشار از امگا 3 هستند ، سرعت رشد جنین را افزایش می‌دهد.
توجه: شما ممکن است به یک سری غذاهای دریایی خاص آلرژی داشته باشید. در چنین مواقعی برای دریافت رژیم غذایی مناسب با پزشک مشورت کنید.

2- پیاده روی مکرر

  • برای حفظ سلامت در ماه هفتم بارداری ، پیاده روی ضروری است.
    • برای مدت طولانی در یک موقعیت ثابت باقی نمانید.
    • بدن خود را با تحرک و انعطاف نگه دارید. کم تحرکی موجب افزایش درد و ناراحتی دوران بارداری می‌شود.

3- ورزش و تناسب اندام

برای داشتن یک زایمان خوب باید فعال باشید و از بی تحرکی دوری کنید. در ماه هفتم بارداری با ورزش منظم ، تناسب اندام و تحرک خود را حفظ کنید تا برای زایمان آماده شوید.

4- مراجعه منظم به پزشک

در تمام دوران بارداری باید زیر نظر پزشک باشید تا به طور منظم وضعیت شما و جنین داخل شکمتان بررسی شود. در ماه هفتم بارداری و با نزدیک شدن به زمان زایمان باید بیشتر از قبل تحت نظارت پزشک باشید تا پزشک وضعیت فیزیکی شما و جنین (قد و وزن جنین) را به طور منظم بررسی کند. به طور مثال اگر وزن جنین کم باشد ،پزشک با تغییر رژیم غذایی شما ، به افزایش وزن جنین کمک می‌کند.

5- آزمایش‌های خونی

  • در طول ماه هفتم بارداری باید میزان هموگلوبین خون تحت نظارت باشد.
    • اگر گروه خونی شما منفی باشد ، پزشک آزمایش‌های خونی بیشتری را برای بررسی آنتی‌بادی‌های شما انجام می‌دهد.
    • هر یک از جزئیات آزمایش‌های خونی شما در ماه هفتم بارداری اهمیت زیادی دارد.

6- مکمل آهن

یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های ماه هفتم بارداری ، مصرف آهن است. در این ماه باید مقدار زیادی گوشت قرمز ، تخم مرغ ، حبوبات ، غلات ، حبوبات ، میوه‌ها ، سبزیجات و ویتامین C بخورید. آهن را می‌توانید از مواد غذایی سرشار از آهن دریافت کنید و در کنار آن نیز از مکمل آهن استفاده نمایید.

7- تمرینات تنفسی و مدیتیشن در ماه هفتم بارداری

در ماه‌های آخر بارداری باید آرامش ذهن خود را حفظ کنید تا زایمان مناسبی داشته باشید. این تمرینات ورزشی برای حفظ آرامش و تنفس بهتر ، مناسب هستند. اگر چه تنگی نفس در ماه هفتم بارداری و ماه‌های قبل از زایمان بسیار رایج است ، اما باید با انجام تمرینات تنفسی ، کیفیت تنفس خود را ارتقا دهید.

8- سرگرمی‌های مفید

  • برای حفظ آرامش و تمرکز در دوران بارداری بهتر است سرگرمی‌های متنوعی برای خودتان داشته باشید.
    • حفظ آرامش برای تنظیم هورمون‌های شما ضروری هستند.
    • در ماه هفتم بارداری در فعالیت‌های ساده مانند آبیاری گیاهان، خواندن کتاب، بافندگی و یا گوش دادن به موسیقی شرکت کنید تا آرامش جسمی و روحی شما بیشتر شود.

9- وضعیت خوابیدن

در ماه هفتم بارداری باید به خوابیدن روی پهلوی سمت چپ عادت کنید زیرا در این ماه‌های آخر بارداری باید به پهلوی سمت چپ بخوابید.

نبایدهای ماه هفتم بارداری

1- مصرف الکل ، دخانیات و مواد مخدر

این مواد به طور کلی برای تمام طول عمر مضر هستند و به همین ترتیب برای دوران بارداری نیز مضر می‌باشند. در دوران بارداری حتی نباید در معرض دود سیگار باشید.

2- دولا شدن

از آنجایی که در ماه هفتم بارداری شکم شما بزرگ شده است ، نباید دولا شوید زیرا به شما و جنین فشار زیادی وارد می‌شود و ممکن است سلامت هر دوی شما به خطر بیفتد.

3- بلند کردن وزنه

از انجام کارهای سنگین و بلند کردن وسایل سنگین در ماه هفتم بارداری اجتناب نمایید. در این ماه‌های آخر باید آرامش بیشتری داشته باشید و فقط کارهای ضروری خانگی را انجام دهید. با انجام کارهای غیر ضروری فشار اضافی به جنین و خودتان نیاورید.

اگر دست چپ شما درد می‌کند، اولین فکری که به ذهنتان می‌رسد این است که احتمالا ضربه یا آسیبی فیزیکی به دستتان وارد شده‌است. درد دست چپ گاهی اوقات می‌تواند از جای دیگری منشأ بگیرد. می‌تواند به این معنی باشد که استخوان یا مفصل شما آسیب دیده‌است یا اینکه عصب فشرده شده‌است و یا مشکلی در قلب خود دارید.

رابطه درد دست چپ با استرس

اضطراب و استرس و یا عصبانیت از راه‌های مختلفی باعث ایجاد درد می‌شود، برای برخی افراد، این درد در بازوی چپ ظاهر می‌شود. طبق گفته انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، افراد مبتلا به اضطراب اغلب درد مزمن ناشی از تنش عضلانی، درد یا سردرد را تجربه می‌کنند.

افرادی که اضطراب را تجربه می‌کنند ممکن است حملات پانیک داشته باشند. حملات پانیک یا حملات اضطراب، دوره‌هایی از اضطراب شدید هستند. این حملات می‌توانند علائمی مشابه علائم حمله قلبی ایجاد کنند، مانند درد قفسه سینه، درد بازو، ضربان قلب سریع و تنگی نفس.

فیزیوتراپی برای درمان و یا کاهش علائم و درد دست استفاده می‌شود. در دکترتو می‌توانید با بهترین در شهر خود آشنا شوید و برای دریافت نوبت ویزیت حضور اقدام کنید.

در صورت درد دست چپ چه باید کرد؟

در ادامه برخی راهنمای‌های کلی در مورد درد دست چپ و اقدامات لازم را ارائه کرده‌ایم.

  • حملات قلبی می‌تواند به‌طور ناگهانی یا به‌آرامی شروع شود. شایع‌ترین علامت آن ناراحتی یا درد در قفسه سینه است. اگر فکر می‌کنید دچار حمله قلبی شده‌اید، فورا با اورژانس تماس بگیرید.
  • اگر قبلا بیماری قلبی برای شما تشخیص داده شده‌است، درد بازوی چپ باید به‌طور مداوم بررسی شود.
  • استخوانی که به‌درستی ترمیم نشود در درازمدت برای شما دردسرهای بیشتری ایجاد می‌کند. اگر احتمال شکستگی استخوان  دست چپ‌تان را می‌دهید، فورا به پزشک مراجعه کنید.
  • عدم درمان بورسیت، تاندونیت و پارگی روتاتور کاف می‌تواند منجر به عوارضی مانند شانه یخ‌زده شود که درمان آن بسیار سخت‌تر است. اگر نمی‌توانید شانه، آرنج یا مچ دست چپ خود را به‌طورکامل بچرخانید، به پزشک مراجعه کنید. درمان زودهنگام می‌تواند از بدترشدن آن جلوگیری کند.
  • برای کشیدگی و رگ‌به‌رگ شدن، سعی کنید به بازوی خود استراحت دهید و در صورت امکان آن را بالا نگه دارید. چند بار در روز به‌مدت ۲۰ دقیقه از یخ استفاده کنید. می‌توانید داروهای مسکن بدون‌نسخه مصرف کنید. درحالی‌که برخی از کشیدگی‌ها جدی نیستند، اما اگر مراقبت مناسب انجام نشود، می‌‌توانند جدی شوند. اگر درمان‌های خانگی کمکی نکرد و درد دست چپ زندگی روزمره‌ شما را مختل کرده‌است، با پزشک‌تان تماس بگیرید.
دکمه بازگشت به بالا