امروز همراه شما دوستان عزیز هستیم تا یک قابلیت جدید و فوقالعاده دیگر از وردپرس را به شما معرفی کنیم. یکی از بهترین راهکارهای افزایش سئوی سایت، ایجاد یک نقشه سایت کامل و بدون مشکل است و درنهایت ثبت آن نقشه سایت در کنسول وبمستر گوگل بسیار مهم است.
شما بهعنوان مدیر سایت باید همواره در نظر داشته باشید که با استفاده از شیوههای گوناگون سایت خود را ارتقا دهید و میزان بازدیدکنندگان وبسایت خود را افزایش دهید. آن دسته از مدیران سایتها که از سیستم مدیریت محتوای برای ساخت سایت خود استفاده کردهاند از این بابت هیچگونه مشکلی ندارند.
این افزونه از مخزن وردپرس حذف شده و پیشنهاد میکنیم برای ساخت نقشه سایت از استفاده کنید.
چراکه سیستم پرقدرت وردپرس با استفاده از افزونههای فراوانی که دارد به آنها کمک میکند تا بینهایت قابلیت خوب و مفید به سایت خود اضافه کنند و برای کاربران خود یک تجربه کاربری لذتبخش به وجود میآورند. موتور جستجوی گوگل یک موتور بسیار قوی است که از طریق آن روزانه تعداد زیادی از کاربران از سایت شما بازدید میکنند.
اگر شما تازه با وردپرس آشنا شدهاید و با این نقشه و کاربردان آشنایی ندارید ما به شما پیشنهاد میکنیم حتماً این آموزش از میهن وردپرس را تا انتها مطالعه کنید تا بتوانید عملکرد وبسایت خود را بهبود دهید.
اهمیت سایت مپ چیست ؟ نقشه سایت یا سایت مپ یک فایل متنی است که دربردارنده تمام آدرس های موجود در سایت می باشد. وجود سایت مپ باعث می شود که روبات های گوگل و سایر موتورهای جستجو سایت شما را بهتر شناسایی نمایند و از ایجاد تغییرات در صفحات قدیمی و یا افزودن صفحات جدید مطلع شوند.
آنچه در این مقاله میخوانید
نقشه سایت چیست
اولین سؤالی که برای کاربران مبتدی در اینجا پیش میآید این است که نقشه سایت چیست و چه کاربردی دارد؟ به همین دلیل ما در ابتدا قبل از هر چیزی این موضوع را برای شما توضیح میدهیم.
اگر بخواهیم به زبان ساده برای شما توضیح بدهیم نقشه سایت یک فایل xml است که نقشه و راههای سایت شما را به گوگل معرفی میکند و شما از این طریق میتوانید سایتتان را برای گوگل شناسایی کنید. دقیقاً مثلاینکه شما قصد گشتوگذار در شیراز را داشته باشید. یک نقشه از شیراز تهیهکرده و تمامی راهها و مسیرها را میتوانید داخل آن پیدا کنید و سریعاً و بدون اتلاف وقت و انرژی به مقصد موردنظر خود برسید.
رباتهای گوگل هم با نقشه سایت شما میتوانند تمامی کوچه و خیابانهای سایت شما که همان مطالب و صفحات سایت شما هستند را پیدا کنند. بنابراین مزیت استفاده از نقشه سایت این است که کمک میکند روزانه تعداد بازدیدکنندگان سایت شما افزایش پیدا کند و شما بتوانید عملکرد بهتری داشته باشید و تجارت خود را گسترش دهید.
به دلیل اینکه نقشه سایت دارای اهمیت زیادی است وردپرس برای این کار راههای مختلفی قرار داده است و شما میتوانید از افزونههای گوناگونی استفاده کنید. اما ما برای ایجاد نقشه سایت وردپرس پیشنهاد میکنیم از افزونه استفاده کنید که بیش از 9 سال است رتبه اولین و برترین را از آن خودش کرده است.
این افزونه به دلیل کاربرد بسیار فراوانی که دارد بین مدیران سایتهای گوناگون بسیار محبوب است و تا الان توانسته است که بیش از 2 میلیون نصب فعال در وبسایتهای گوناگون داشته باشد که این موضوع نشان از کاربرد فراوان و مفید آن دارد. در ادامه این آموزش ما فرایند دقیق کار با این افزونه را برای شما عزیزان میهن ودرپرسی توضیح دادهایم.
در ابتدا شما باید این افزونه را روی سایت خود فعال کنید. پس به مسیر افزونهها > افزودن رفته و این افزونه را از مخزن دریافت کرده و روی وبسایت خود آن را نصب کنید. میتوانید جهت آشنایی بیشتر با نحوه انجام این کار را ابتدا مشاهده کنید.
مات پیشخوان وردپرس شما افزوده خواهد شد که از طریق این قسمت میتوانید به تنظیمات افزونه دسترسی داشته باشید. بنابراین روی این گزینه کلیک کنید تا بتوانید تنظیمات آن را پیکربندی کنید.
تنظیمات این افزونه دارای قسمتهای گوناگونی است که در اینجا برای شما آنها را توضیح میدهیم.
Post Priority
Comment Count: این گزینه هم برای این است که ارزش مطالب شما بر اساس تعداد کامنتها در نظر گرفته شود.
Excluded Items
این بخش به شما امکان این را میدهد که یک زمانبندی برای این کار در نظر بگیرید. یعنی اینکه شما میتوانید یک برنامه زمانبندی برای آپدیت قسمتهای مختلف در نقشه سایت در نظر بگیرید. بخشهای مختلف سایت را در اینجا مشاهده میکنید که میتوانید برای هرکدام زمان موردنظر خود را اعمال کنید.
Priorities
شما میتوانید توسط این قسمت یک اولویتبندی برای بررسی قسمتهای مختلف سایت خود در نقشه سایت در نظر بگیرید. یعنی شما میتوانید طبق اهمیت صفحات گوناگون آنها را اولویتبندی کنید تا به این صورت که میخواهید نمایش داده شوند.
نحوه معرفی نقشه سایت به گوگل
حالا آدرس نقشه سایت شما به این شکل است:
http://yoursite.ir/sitemap.xml
موفق باشید. 🙂سایت مپ یا همان ، یک فایل با فرمت xml است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا بتواند محتواهای شما را ایندکس کند. سایت مپ یکی از موارد ضروری برای تکنیکال است که اگر مقاله ما را مطالعه کرده باشید، در موردش صحبت کرده ایم.
سایت مپ، همان نقشه سایت است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا صفحات سایت شما را شناسایی کنند و آن ها را ایندکس کنند.
در صورتی که شما سایت مپ سایتتان را ایجاد کنید و آن را به گوگل معرفی کنید، می توانید سئو سایتتان را تا حد زیادی بهبود دهید.
سایت مپ چیست؟
گفتیم که سایت مپ فایلی با قالب xml است که صفحات شما را به موتورهای جستجویی مانند گوگل معرفی می کند. موتورهای جستجو با خزش در صفحات شما، آن را ایندکس می کنند. منظور از ایندکس این است که صفحه شما را شناسایی کنند و آن را در نتایج جستجوی خودشان نشان دهند.
اهمیت سایت مپ زمانی بیشتر می شود که سایت شما صفحات زیادی داشته باشد؛ در این صورت احتمال این که خزنده های گوگل صفحه ای را جا بیاندازند، زیاد است و حتی ممکن است فرایند ایندکس کردن صفحات سایت شما طول بکشد، اما در صورتی که از سایت مپ در سایت خودتان استفاده کنید می توانید فرایند ایندکس کردن صفحات سایتتان را به وسیله موتورهای جستجو تسریع ببخشید.
چرا نقشه سایت برای سایت شما اهمیت دارد؟
گوگل برای یافتن صفحات سایت شما از سایت مپ استفاده می کند. ممکن است بگویید اگر صفحات سایت به درستی لینک داده شوند دیگر نیازی به نیست. ولی ساخت سایت مپ تاثیر مثبتی در سئو سایت شما دارد، همچنین در بعضی موارد استفاده از نقشه سایت ضروری است. به عنوان مثال اگر سایت شما تازه راه اندازی شده باشد و تعداد کمی بک لینک داشته باشد، گوگل به کمک سایت مپ می تواند صفحات شما را پیدا و آن ها را کراول کند.
ما می گوییم از پکیج ها و افزونه های آماده استفاده نکنید؛ شما می پرسید چرا؟!
این که شما از فریمورک های آماده ای مانند لاراول استفاده کنید یا سیمفونی یا سیستم های مدیریت محتوایی مانند ، در هر صورت پکیج ها و افزونه هایی وجود دارد که به صورت خودکار این کار را برایتان انجام می دهند، اما نکته ای که وجود دارد، این است که اگر بخواهید برای هر امکانات کوچک مانند سایت مپ و … از پکیج ها استفاده کنید، سرعت سایت شما به شدت کاهش خواهد یافت و برنامه نویسان حرفه ای پکیج هایی که قابلیت های معمولی دارند را مطلوب ارزیابی نمی کنند.
انواع سایت مپ
سایت مپ یک عملکرد کلی دارد، اما تنها یک نوع نیست! نقشه سایت در دو نوع HTML و XML است که در این قسمت می خواهیم هرکدام را معرفی کنیم.
ویدیو آموزشی با موضوع کانسپت کلمه کلیدی در سایت آکادمی سپید ، به کاربران کمک میکند تا نحوه تشخیص کانسپت کلمه کلیدی را یاد بگیرند.
این نوع سایت مپ را باید نوعی حالت سنتی از سایت مپ دانشت که در صفحه ای جداگانه طراحی شده اند و کاربران می توانند برای بازدید کردن از وب سایت ها استفاده کنند.
ایجاد سایت مپ برای وردپرس
در نهایت برای تایید کردن آن که یوست یک نقشه سایت ایجاد کرده است یا خیر، بر اساس تصویری که در زیر قرار داده ایم، روی آیکون علامت سوالی که وجود دارد و لینک آبی، کلیک کنید و سایت مپ ایجاد شده را مشاهده کنید.
نکته ای که باید آن را ذکر کنیم، این است که این افزونه بیشتر برای بلاگ ها و سایت هایی که فروشگاهی هستند کاربرد دارد؛ در صورت استفاده می توانید تنظیمات افزونه را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمامی صفحات مهم شما در آن قرار گرفته اند. البته شما برای پیکربندی هم می توانید از آدرس زیر اقدام کنید.
در مرحله بعدی، توضیحات بیشتری به شما نشان داده می شود که از طریق این قسمت می توانید صفحات را به صورت دستی هم به نقشه سایت خودتان اضافه کنید. البته بیشترین کاربرد این بخش زمانی است که شما بخواهید صفحات HTML را جدا از وردپرس به نقشه سایت خودتان اضافه کنید.
پس از آن شما قادر خواهید بود نحوه اولویت افزونه نسبت به پست ها را تعیین کنید. البته این افزونه به صورت پیش فرض از تعداد نظرات برای اولویت پست ها استفاده می کند.
پس از این شما قادر خواهید بود که فرکانس و اولویت مطلب نقشه سایت خودتان را تنظیم کنید. در صورتی که این مقادیر را تغییر دهید، موتورهای جستجو آن را به عنوان نکته ای در نظر می گیرند که بر اساس معیارهایشان می توانند آن ها را دنبال کنند و یا نادیده بگیرند.
چگونه نقشه سایتمان را به گوگل معرفی کنیم؟
موتورهای جستجو به آسانی می توانند نقشه سایت را پیدا کنند. هر زمانی که محتوای جدیدی در سایت منتشر کنید، به موتورهای جستجو ارسال می شود تا موتورهای جستجو از تغییرات در نقشه سایت مطلع شوند.
توصیه ما این است که نقشه سایت را به صورت دستی وارد کنید تا مطمئن شوید که حتما موتورهای جستجو قادر به پیدا کردن آن هستند.
سایت مپ را در سرچ کنسول ثبت کنید
پس از آن شما باید آدرس سایت مپ خودتان را در کادری که مشخص کرده ایم، وارد کنید و گزینه SUBMIT را انتخاب کنید.
بعد از این مرحله سایت مپ شما به سرچ کنسول اضافه می شود و شما می توانید جزئیات را مثل تصور زیر مشاهده کنید.
فایل ایندکس سایت مپ
زمانی که تعداد صفحات یک سایت زیاد و موضوعات زیادی را در بر می گیرد، فایل ایندکس نقشه کاربرد زیادی دارد. زمانی که از صفحات زیاد صحبت می کنیم، منظورمان سایتی با 5000 صفحه و با سایز نقشه بالای 100 مپ است. در این صورت شما به فایل ایندکس سایت مپ خودتان نیاز خواهید داشت. به صورت خلاصه تر یعنی فایل مرتبط به هر سایت مپ، باید در فایل ایندکس لیست شود و پس از آن مورد استفاده قرار گیرد.
سخن آخر
در این مقاله در مورد سایت مپ صحبت کردیم و روش های ایجاد نقشه سایت را بیان کردیم. فراموش نکنید که اگر قصد دارید تا سایتتان رتبه های خوبی را در نتایج جستجو دریافت کند، باید سایت مپ را ایجاد کنید. سایت مپ بخشی از سئو تکنیکال است و سئو تکنیکال نیز جزوی از روش های سئو کلاه سفید است.
برای مثال سرعت سایت نیز یکی از مواردی است که در سئو تکینکال اهمیت دارد؛ یعنی هر اندازه که سرعت سایت شما بیشتر باشد، همان اندازه هم سئو سایت شما بهتر خواهد بود. یکی از روش هایی که شما می توانید سرعت سایت خودتان را افزایش دهید، استفاده از یا است که بسته به نیاز خودتان و ورودی و ترافیک سایتتان می توانید یکی را انتخاب کنید. برای تهیه VPS و اختصاصی می توانید به صفحه و در سایتمان سر بزنید.
در صورتی که سوالی در این زمینه دارید می توانید در قسمت نظرات با ما مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن به سوال شما پاسخ دهیمکدهای XML سایت مپ شامل تگهای اختیاری و الزامی هستند. کدهای XML معتبر با تگهای شروع (بازشونده) “ “ آغاز میشوند که یک تگ الزامی است. سپس این تگ با تگ دیگری همچون “” دنبال میشود که حاوی حداقل یک صفت Xmlns است که ساختار کلی XML را تعریف میکند.
هر آدرسی که در سایت مپ قرار میگیرد باید دارای دو تگ و یک تگ باشد. بقیه تگها اختیاری هستند.
در جدول زیر تگهایی که در نقشه سایت XML مورد استفاده قرار میگیرد را برایتان سرجمع کردیم.
تگها | وضعیت | توضیحات |
الزامی | تگ آغازین فایل نیازمند دو مورد زیر است:
|
|
الزامی | این تگ تنها یکبار مورد استفاده قرار میگیرد؛ نقشه سایت با این برچسب شروع میشود و در انتهای نقشه بسته میشود.
|
|
الزامی | تگ والِد برای هر کدام از آدرسها استفاده میشود. بقیه تگها در داخل این تگ قرار میگیرد. | |
الزامی | در این تگ آدرس دقیق صفحات سایت قرار میگیرد. از آدرس کامل که حاوی پروتکل است استفاده کنید و این آدرس نباید از 2048 کاراکتر بیشتر باشد. | |
اختیاری | تاریخ آخرین به روزرسانی صفحه مورد نظر است که به شکل YYYY-MM-DD نوشته میشود. | |
اختیاری | این تگ مشخص میکند که هر چند وقت یکبار این صفحه تغییر میکند. این مقدار یکسری اطلاعات کلی را برای موتورهای جستجو فراهم میکند که ممکن است با تعداد دفعات بررسی خزندههای گوگل ارتباط نداشته باشد.
مقادیر معتبر شامل موارد زیر است:
|
|
اختیاری | میزان اولویت و اهمیت یک صفحه، نسبت به سایر صفحات سایت است. مقادیر معتبر محدوده 0 تا 1 را شامل میشود که مقدار پیش فرض 0.5 است. |
فرمت فایل نقشه سایت و انواع آن
علاوه بر استانداردهای نقشه سایت برای محتوای وب، گوگل از فرمتهای خاصی برای سایت مپ پشتیبانی میکند که برای رسانههای خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. این موارد شامل نقشههایی برای فایلهای ویدئویی، تصاویر، محتوای موبایلی، کد منبع نرم افزار و محتوای خبری هستند. بعد از اینکه فرمت مناسب نقشه سایت در فضای نام اعلام شد، میتوان تمامی محتواهای اضافی دیگر را به آن افزود.
نکات مهم درباره فرمت فایل سایت مپ
- موتور جستجوی بینگ (Bing) از فرمتهایی که توسط گوگل پشتیبانی می شود حمایت نمیکند، اما یکی از مسئولان بینگ بیان کرده است هر چیزی که پشتیبانی نشود، نادیده گرفته خواهد شد. بنابراین وبمسترها میتوانند از این موارد در سایت مپ خود به راحتی استفاده کنند.
گوگل توصیه میکند که نقشه سایتِ حاویِ محتوایِ خبری را به عنوان یک فایل جداگانه در نظر بگیرید زیرا این نوع سایت مپ بیشتر از سایر فایلها خزیده میشوند.
محدودیت های موجود در فایل سایت مپ
بهتر است بدانید در فایل نقشه سایت، قوانین و محدودیتهایی نیز وجود دارد. این محدودیتها شامل موارد زیر هستند:
فایل نقشه سایت نباید بیشتر از 50000 آدرس در خود داشته باشد. اندازه این فایل هم نباید بیشتر از 50 مگابایت باشد. اگر بیشتر از 5000 آدرس داشتید، از فایل ایندکس نقشه سایت استفاده کنید که در بخش بعد توضیح داده میشود.
همه آدرسهایی که در نقشه سایت نوشته میشوند باید از قواعد یکسانی پیروی کنند. این موضوع به این معناست آدرس هایی که با WWW آغاز میشوند را نمیتوان با آدرسهای بدون پیشوند WWW ترکیب کرد. همچنین آدرسهایی که دارای شناسه جلسه (session ID) هستند را نیز در این فایل قرار ندهید.
پرطرفدارترین دوره های اموزشی فرین آکادمی چه دوره هایی هستند؟
فایل ایندکس نقشه سایت
بیشتر سایتهای بزرگ بیش از 50000 آدرس URL دارند که ایندکس شدنشان در موتورهای جستجو خیلی برایشان اهیمت دارد. از آنجایی که در نقشه سایت تنها اجازه ورود 50000 آدرس وجود دارد، وبمسترها میتوانند یک فایل ایندکس نقشه سایت برای خود ایجاد کنند. فایل ایندکس نقشه سایت میتواند بیش از 50000 ورودی داشته باشد.
از لحاظ تئوری این موضوع بدین معناست که شما میتوانید تا 2.5 میلیارد آدرس را در فایل خود ثبت کنید. ساختار کد XML فایل ایندکس بسیار شبیه نقشه سایت است. نمونه کد XML فایل ایندکس نقشه سایت را در ادامه مشاهده میکنید:
.