نیمقرن پیشرفت علمی دربرابر افول غربیها ۱۶-
مدیر شبکه باتری نانوی ایران گفت: تولید نسل جدید باتریهای پیشرفته لیتیوم یون در کشور رونق گرفته امیدواریم با تمرکز به این موضوع، در منطقه جایگاه اول را بدست آوریم.
محمد علی باقریان، مدیر شبکه باتری نانوی ایران درباره جایگاه ایران در تولید باتریهای پیشرفته به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: صنعت باتری سربی-اسیدی، صنعتی قدیمی در ایران است و اکنون شرکتهای خوبی در کشور در این زمینه فعالیت دارند. همچنین از نظر بسیاری از فناوریهای این حوزه نیز مشکلی نداریم و اکنون داخل کشور صنایع بومی در این حوزه به وجود آمدهاند.
وی افزود: باتریهای لیتیوم-یون (Lithium-ion battery) نسل جدیدی از باتریها در دنیا هستند که در سه دهه اخیر رشد چشمگیری را تجربه کردهاند. اکنون در این حوزه کارهایی به صورت اولیه در داخل کشور شروع شده است منتها در مقیاس جهانی اختلاف زیادی با کشورهای پیشرو داریم. در این زمینه ضروت دارد سرمایه گذاریها و تلاشهای بیشتری انجام شود.
وی یادآورشد: خوشبختانه در حال حاضر چند شرکت دانش بنیان به این حوزه ورود پیدا کردهاند و توانستهاند تا سطح بلوغ فناوری (TRL) شش این فناوریها را توسعه دهند وحتی در برخی از این اجزا نوآوریهایی نیز داشتهاند که در سطح جهانی قابل توجه است. کسب چنین دستاوردهایی این نوید را میدهد که بتوانیم در بعد نانو فناوری حوزه باتری لیتیوم یون مشکل کمتری داشته باشیم و در آینده با تکمیل صنعت باتریهای لیتیوم یون در داخل کشور بتوانیم اجزای نانویی آن را بصورت بومی تولید کنیم.
به گفته وی، تحقق این امر مستلزم افزایش سرمایه گذاری برای تکمیل این زنجیره و ارتقای سطح بلوغ این فناوریها و راهاندازی خطوط تولید مربوطه در کشور است تا شرکتهای تولید کننده اجزای باتری به شرکتهای تولید کننده باتری متصل شوند.
باقریان اظهارکرد: خوشبختانه در زمینه تولید باتری لیتیوم-یون نیز علاوه بر یک شرکت داخلی که تنها تولیدکننده فعلی این نوع باتریها در داخل کشور است، اخیرا چند شرکت داخلی دیگر نیز برای تولید این باتریها اقدام کردهاند و در حال راهاندازی خطوط تولید جدید هستند. از همین رو امیدواریم در صورتی که مشکلات این شرکتها برطرف شود، تا چند سال آینده صنعت باتری لیتیوم یون داخل کشور قوت بگیرد و بتواند حداقل بخشی از نیازهای کشور را تامین کند.