در گفت وگو با آنا
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال کشورمان گفت: قلعه نویی درست گفت و بزرگان تیم ملی بزرگی نکردند اما دیدی که اکرم عفیف در تیم ملی قطر چگونه کار را برای قهرمانی تیمش پیش برد.
علیرضا نیکبخت واحدی در گفتوگو با خبرنگار ورزی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه تیم ملی فوتبال ایران برای دوازدهمین دوره متوالی فرصت حضور در دیدار پایانی جام ملتهای آسیا را از دست داد، اظهار کرد: واقعاً متأسف شدیم، چون حق تیم ملی ایران صعود به فینال بود. نتایج فوتبال روی اشتباهات رقم میخورد و دیدیم که تیمهایی فینالیست شدند که پیش از شروع جام ملتهای آسیا اصلاً به مخیله معدود افرادی میرسید، به خصوص تیم اردن که تا به حال نتوانسته بود در فینال این تورنمنت حضور پیدا کند.
وی ادامه داد: تمامی کشورهای آسیایی روی تیمهای خود با برنامهریزی هدفمندی کار میکنند. ما هم میتوانستیم جوانگرایی کنیم ولی فرصتی بود که به صلاح کادرفنی انجام نشد. حالا که انتخابی جام جهانی را داریم باید با نسل جدیدی شروع کنیم، چون فرصت برای این نسل تمام شد و با وجود زحماتی که کشیدند ولی جامی نیاوردند. باید نسل بعدی را بسازیم و خداحافظی شکوهمندانهای کنیم با تمامی کسانی که تا پای جان زحمت کشیدند تا تیم ملی موفق شود.
اکرم عفیف ستاره بودن را در تیم ملی معنی کرد
بازیکن سابق تیم ملی خاطرنشان کرد: دلایل زیادی وجود داشت که اجازه نداد نسلی که وقت خداحافظی آنها از تیم ملی رسیده، حماسهسازی کنند. امیر قلعهنویی حرف خویی زد. شاید برخی بازیکنان بزرگ ما بزرگی نکردند. شاهد بودیم اکرم عفیف ستاره بودن را در تیم ملی معنی کرد. بازیکنی که در طول جام یکنواخت، بدون نوسان و با انگیزهای مثال زدنی زحمت کشید، آقای گل مسابقات شد، وزنه، کلید و معیار اصلی قطر در شکست ایران و اردن بود تا این تیم برای دومین بار متوالی قهرمان جام ملتهای آسیا شود و ۲۰ رده در رنکینگ فیفا بالا بیاید. با درصدی پایینتر، موسی التماری بود که عامل اصلی صعود اردن به فینال جام ملتها شد. در هر دیدار جوری در زمین بازی میکردند که انگار آخرین بازی عمرشان است.
جایگزین برای ستارههای تیم ملی نداریم
وی تأکید کرد: برخی بازیکنان در حد و اندازه تیم ملی ایران بازی نکردند و زحمات دیگر مهرههایی که همه تلاش خود را کردند بیاثر شد. نسلی که وقت خداحافظی آنها رسیده میتوانست با قهرمانی وداع کند، اما افسوس که چنین فرصتی از دست رفت. واقعیتی که نباید آن را مخفی کنیم این است که نسل بعدی تیم ملی ساخته نشده، ما هنوز جایگزینی برای ستارههایی که ناچار شدند و در آینده میشوند تا از تیم ملی بروند، نداریم. اینجا باید به سرمربی تیم ملی حق داد. تیم ملی امید ما با وجود زحماتی که کشیده شد، اما به سادگی آب خوردن از انتخابی المپیک حذف شد و حتی به مرحله نهایی انتخابی نرسید، در بازیهای آسیایی با شکست برابر هنگکنگ نتوانست به جمع تیمهای برتر برسد. نیاز به تلاش شبانهروزی داریم تا به کره جنوبی، ژاپن و عربستان برسیم، خیلی سخت است، چون کاربردی کار نکردیم ولی دور از دسترس نیست.
تربیت نسل جدید تیم ملی ممکن نیست
نیکبخت واحدی خاطرنشان کرد: مربیان آینده ساز، آنهایی که در ردههای پایه کارنامه دارند نه آنهایی که سفارش میشوند، میتوانند بازیکن سازی را آغاز کنند، چون بازیکنان مستعد بی شماری داریم که نیازمند آموزش، حمایت و راهبری هستند. به خدا تربیت نسل ستارههایی، چون عابدزاده، بیرانوند، علی دایی، مهدویکیا، باقری، عزیزی، طارمی و آزمون و آنهایی که برای سالهای دور هستند مثل قلیچ خانی، کلانی، جباری، پروین، پورحیدری، بهزادی و حجازیها خیلی دشوار است، اما غیرممکن نیست.
شکل بازی بعضی لژیونرها به تیم ملی نمیخورد
وی در خصوص اینکه برخی معتقدند اگر آزمون، طارمی، قدوس و جهانبخش را کنار بگذاریم، دیگر لژیونرها قابلیت خاصی برای تیم ملی ندارند، عنوان کرد: در فوتبال اروپا و اخیراً در کشورهای عربی، با بازیکنی شوخی ندارند. اگر خوب نباشند اصلاً با چنین بازیکنی قرارداد نمیبندند. با اسم، رسم و سفارش کاری پیش نمیرود، چون باشگاه بابت هزینههای که پرداخت میکند از بازیکن کار میخواهند. قشنگتر این است که بعضی از لژیونرها، شکل بازیشان به تیم ملی نمیخورد. مثلاً مهدی قائدی شایستگی بسیار زیادی دارد. حق او بیش از این بود تا برای تیم ملی به میدان برود ولی صلاحدید کادرفنی چیز دیگری بود. البته ما نمیدانیم او در چه وضعیتی بوده است. ضمن اینکه باید به امیر قلعهنویی و کادرفنی او احترام گذاشت، چون از حالا برنامه آنها، ساختن تیم برای صعود به جام جهانی است. قلعهنویی امتحان پس داده و قطعاً ایرادهای تیمش را رفع میکند، چون موفقیت با تیم ملی اولویت اوست.