برترین های کار و کسببین الملل

چگونه چند روز به اروپا بروم؟

زمانی که می‌خواهید سفر خارجی داشته باشید خیلی‌ها توصیه‌های مفیدی در اختیارتان می‌گذراند که می‌تواند کمک‌کننده باشد. اما در کنار این توصیه‌ها، الزاماتی وجود دارد که در صورت پشت گوش انداختن، دردسرهای زیادی دارد. حتی می‌تواند سفرتان را مختل و شما را مجبور به بازگشت کند. اما این الزمات چیست؟ اصلاً اولین قدم برای سفر خارجی کدام است؟

How to go to Europe for a few days

اولین قدم گذرنامه و مهلت اعتبار آن است

هر جای دنیا که بخواهید بروید حتی اگر قرار باشد پای‌تان را یک قدم آن طرف مرز بگذارید باید گذرنامه (پاسپورت) داشته باشید؛ اما نکته‌ مهم‌تر اینجاست که گذرنامه‌تان باید برای ۶ ماه بعد از تاریخ بازگشت‌تان اعتبار داشته باشد، در غیر این صورت در همان مراحل اول به مشکل برخورد می‌کنید.

  1. تکلیف‌تان را با ویزا روشن کنید

حواس‌تان به ویزا باشد، دقت کنید که نام و طول مدت اقامت‌تان در آن به درستی قید شده باشد. برخی از کشورها ویزا را در کشور مقصد صادر می‌کنند و برخی کشورها مانند اندونزی و آذربایجان در فرودگاه مقصد به مسافران ویزا می‌دهند. بعضی کشورها نظیر ترکیه و مالزی نیز از ایرانی‌ها ویزا نمی‌خواهند.

اگر در مورد ویزا اطلاعاتتان کامل نیست، به مقاله در مجله علی بابا مراجعه کنید.

  1. بدون بلیط سفر، خبری از ویزا نیست

یکی از مدارکی که کنسولگری‌های کشورها برای دادن ویزا از شما می‌خواهند، بلیط رفت و برگشت‌تان است. ولی سوال اینجاست که اگر ویزا داده نشود، چه بر سر هزینه‌ پرداخت شده‌ی بلیط می‌آید؟ و آیا کنسل کردن، جریمه دارد؟ نخست اینکه اگر به شما ویزا ندادند، باید حداقل ۵ روز پیش از موعد پرواز با در دست داشتن رسیدِ ریجکت کنسولگری به ایرلاین مربوطه مراجعه کنید. در این موارد برخی از ایرلاین‌ها ۱۰۰ درصد هزینه را پرداخت می‌کنند و برخی دیگر با کم کردن درصدی از قیمت بلیط، پول‌تان را بازمی‌گردانند. البته راهکار محتاطانه‌تری نیز وجود دارد؛ می‌توانید برای گرفتن ویزا از رزرو معتبر بلیط نیز استفاده کنید، کنسولگری‌ها رزرو معتبر را نیز به جای بلیط می‌پذیرند.

  1. ویزای ترانزیت یادتان نرود

درباره ویزا یک نکته‌ی مهم دیگر وجود دارد و آن ویزای ترانزیت است. ترانزیت به معنای تغییر هواپیما در یک شهر واسطه است. به‌طور مثال اگر بخواهید از تهران به یکی از کشورهای اروپایی سفر کنید و پروازتان در مرحله‌ی اول در یکی از شهرهای یونان، ایتالیا یا هر کشور دیگری توقف داشته باشید و در آنجا با هواپیمای دیگری به سفرتان ادامه دهید، برای حضور در فرودگاه و تغییر ترمینال باید ویزای ترانزیت داشته باشید. در صورتی که ویزای ترانزیت را نگرفته باشید از همان فرودگاه مبدأ بازگردانده می‌شوید.

انگلیس و ایرلند نیز که عضو پیمان شنگن نیستند، در صورتی از مسافران ایرانی ویزای ترانزیت نمی‌خواهند که مقصد نهایی آنها امریکا یا کانادا باشد. برای سفر به سایر کشورها، داشتن ویزای ترانزیت ضروری است.

  1. عوارض خروج، مهم و کم دردسر

یکی از این اقدامات پرداخت عوارض خروج از کشور است، البته بهتر است عوارض خروج در روزهای قبل از پرواز (۲ روز قبل) پرداخت شود اما اگر فراموش کردید یا فرصت این کار را نداشتید، می‌توانید در فرودگاه با استفاده از دستگاه‌های خودپرداز عوارض پروازتان را پرداخت کنید.

  1. صندلی‌‌تان را در خانه انتخاب کنید

از دیگر کارهای مهم پیش از سفر پشت سر گذاشتن مراحل چک ـ این است. بخشی از مراحل چک‌ ـ این در بسیاری از ایرلاین‌ها به صورت اینترنتی امکان‌پذیر است. با مراجعه به سایت ایرلاین مورد نظرتان می‌توانید این مراحل را انجام دهید تا در فرودگاه معطل نشوید و زمان را از دست ندهید.

  1. هر که بارش کمتر، سفرش راحت‌تر

همان‌طور که می‌دانید پیش از سفر بارها و چمدان‌ها از مسافران گرفته می‌شود. یکی از مشکلاتی که مسافران در این زمینه دارند، اضافه باری است که می‌تواند دردسرساز شود. بنابراین بهتر است پیش از سفر درباره‌ی وزن و اندازه‌ی بارهای‌تان کسب اطلاع کنید. اگر قرار است در یک فرودگاه خارجی پروازتان را عوض کنید باید از میزان مجاز بار پرواز بعدی نیز آگاهی داشته باشید و بارتان از آن میزان تجاوز نکند.

به عنوان مثال هواپیمایی هما میزان بار مجاز خود در پروازهای بین‌المللی را بر اساس کلاس پروازی بین ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم اعلام کرده است. گفتنی است ابعاد بسته‌بندی بار نباید از ۵۶، ۴۵ و ۲۵ سانتی‌متر (به ترتیب طول، عرض و ارتفاع) فراتر برود اما مسافرانی که مقصد آنها امریکا و کاناداست و بخشی از سفر خود را با ایرلاین‌های خارجی ادامه می‌دهند، نباید وزن بارشان بیشتر از ۲۳ کیلوگرم باشد.

و البته در مورد قوانین بار و هر چیزی که به آن مربوط است، ما در مجله علی بابا یک مطلب کامل به نام قوانین گمرکی کالای همراه مسافر که می‌توانید جزئیات بیشتر را در آن مقاله بخوانید.

  1. حیوانات‌تان را هم می‌توانید با خود ببرید

در صورتی که بخواهید حیوانات دست‌آموزتان را در سفر با خود ببرید، باید پیشتر، ایرلاین را در جریان بگذارید و هزینه‌ی درنظر گرفته شده را پرداخت کنید. البته باید بدانید که مجاز نیستید حیوانات را داخل هواپیما ببرید بلکه آنها در قسمت بار نگه‌داری می‌شوند.

  1. صندلی چرخدار با رزرو در دسترس خواهد بود

ایرلاین‌ها در کنار مقررات جدی و سختگیرانه‌شان امکانات قابل توجهی به مسافران‌شان ارائه می‌کنند که در صورت نیاز می‌توانید از آنها بهره ببرید.

یکی از امکاناتی که بیشتر ایرلاین‌ها دارند، ارائه‌ی صندلی چرخدار است؛ البته این مورد را نیز باید از قبل به ایرلاینی که قصد استفاده از پروازش را دارید، اعلام و صندلی چرخدار را رزرو کنید.

  1. غذایی که دوست دارید، در پرواز میل کنید

علاوه بر این می‌توانید غذای مناسب خود را نیز برای پرواز انتخاب کنید. بیشتر ایرلاین‌های بین‌المللی گزینه‌ای را در نظر گرفته‌اند تا مسافران در صورت پای‌بندی به آیین، رژیم یا شیوه‌ی غذایی خاصی، بتوانند انتخاب مناسب خود را داشته باشند. غذاهای ویژه برای گیاهخواران، خام‌خوارها و بیماران از گزینه‌‌های این ایرلاین‌هاست. برخی از ایرلاین‌های داخلی مانند ایران ایر و ماهان نیز این امکان را برای مسافران خود لحاظ کرده‌اند. (البته این امتیاز نیز با اعلام قبلی به ایرلاین دست‌یافتنی است).

اگر به تغذیه خود اهمیت می‌دهید و حتی در آسمان‌ها هم به دنبال کالری غذا می‌گردید، مطلب را در مجله علی بابا بخوانید.

سخن نهایی

مت در این مقاله تلاش کرده‌ایم، که هر آنچه در مورد بهترین آژانس مسافرتی و سفر هوایی و زمینی باید بدانید را برای شما تشریح کنیم تا شما راحت‌تر سفر کنید. از جزئی‌ترین مسائل تا معرفی جاهایی برای تفریح و گشت و گذار. در این مسیر شما هم همراهمان باشید، هم سوالاتتان را مطرح کنید و هم از تجربه‌های خودتان برای ما بگویید تا بتوانیم بهترین مجله گردشگری را برای شما بسازیم.

دکمه بازگشت به بالا