ابوالحسن صفرپور، دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ایجاد گفتمان برای پاسداشت شهدای مدافع کشور، اظهار کرد: وقتی اسم مبارزه با مواد مخدر میآید، افکار عمومی بهسمت معتاد و قاچاقچی و خُردهفروش میرود، این ادبیات نیاز به تغییر دارد.
شهدای مبارزه با مواد مخدر ناخودآگاه این افکار کوچک را به ذهن متبادر میکند. این همه شهید صرفاً برای مبارزه با چهارنفر خُردهفروش نبوده است؛ لذا این کلمه نیاز به تغییر دارد و برهمین اساس نیاز بود تا گفتمان شهدای مدافعان جان طراحی شود.
وی افزود: وقتی قرار است روایت جدیدی را مطرح کنید، نیاز به کلمهی جدید و به بازتعریف دارید. حضرت امام (ره) کلمهی مستضعف را درست کردند. مستضعف را در مقابل مستکبر قرار دادند. کلمهسازی کردند. در رابطه با جنگ تحمیلی، عنوان دفاع مقدس را برگزیدند. این کاری بود که حضرت امام انجام دادند. یعنی یک ادبیات جدید وارد جامعه کردند. برای موفقیت در این مسیر، در این مبارزه دائمی و حضور جانانه مقابل دشمنان قسمخورده بشریت، به واژههای جدید نیاز است. واژهای که همه معتقدان به اسلام، معتقدان به ایران و صاحبان وجدان با هر عقیدهای، آن را بپذیرند و در صف مبارزه حاضر شوند. عمق استراتژیک نظام دقیقاً همینجاست.
پیشنهاد تغییر نام شهدای مبارزه با مواد مخدر به شهدای مدافع جان
دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این واژه تازه، میبایست جهتگیری ما را ازایستادگی جلوی چهار نفر معتاد یا قاچاقچی، فراتر ببرد. باید تلاش کرد تا همه انسانها در ایران، در کوبا، چین، امریکا، نیجریه، لبنان و… از شر صهیونیست نجات یابند. به همینخاطر بهجای شهدای مبارزه با مواد مخدر بگوییم «شهدای مدافع جان». فعالان و مؤثران این حوزه را نیز با نام «مدافعان جان» بشناسیم. اینها افرادی هستند که در حال نجات جان آدمهای سراسر گیتیاند. بهخاطر پیشگیریها، صیانتها و مجاهدتهای مدافعان جان، بسیاری از افراد معتاد نشدند و سالم هستند. این نیاز به گفتمانسازی دارد. تا زمانی که نگاه ما به حوزه مواد مخدر گفتمان تدافعی ذلت و اسارت باشد و گفتمان جهاد و مبارزه در آن ایجاد نشود، افکار عمومی در راه مقاومت عمومی بسیج نخواهند شد. گفتمان ضعف و ذلت را باید فراموش کرد و کنار گذاشت. در این عرصه، ایران اسلامی صاحبایده و رویکرد است.
صفرپور با اشاره به رشادتهای شهدای مدافعان جان در کشور، عنوان کرد: یک رویکرد کاملاً تهاجمی، ما یک طلبکاری بزرگ از تمام دشمنانی داریم که در کشور ترویج موادمخدر کرده و میکنند چرا که جوانان ما را شهید کردهاند، برخی در لباس و جایگاه مبارزه با قاچاقچیان، برخی هم با فریب خوردن، در دام افتادن و مظلومیت، عده زیادی هم که هنوز قرار است در این راه منحوس کشته شوند.
دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تعداد شهدا مدافع جان (شهدا مبارزه با مواد مخدر و روانگردان) در تاریخ ۴۵ ساله جمهوری اسلامی ایران ۳۸۶۴ نفر تا پایان سال ۱۴۰۲ بوده است.
استانهایی که بیشترین شهید را در راه مبارزه با مواد مخدر داشته اند!
وی به آمار شهدای استانها در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: به ترتیب سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی بیشترین تعداد شهدا مدافع جان را دارد. همینطور دستگاههای اجرایی که بیشترین تعداد شهید مدافع جان دارند به ترتیب فراجا با تعداد ۳۰۱۷ نفر، سازمان بسیج مستضعفین با تعداد ۴۳۰ نفر، ارتش جمهوری اسلامی با تعداد ۱۴۲ نفر و سایر دستگاهها نیز با تعداد ۲۷۵ نفر شهید را در این راه تقدیم کردهاند.
صفرپور درباره برگزاری یادبود شهدای مدافع جان در استانهای کشور نیز ابراز کرد: یادواره شهدا مدافع جان هم اکنون به صورت استانی در استانهای تهران، کرمان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، کردستان، قزوین، زنجان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و لرستان در حال برگزاری است.
دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب در بخش دیگری از این گفتگو به آمار شهدای مدافع جان در استانهای کشور اشاره کرد و این آمار تا پایان سال ۱۴۰۱ است.
وی تأکید کرد: ماموریت اصلی این است که ادبیاتسازی و گفتمانسازی منفورسازی فرآیند تولید، قاچاق، توزیع و مصرف مواد مخدر و روان گردان صورت بگیرد.