خداوند کمک می‌کند اما …

 «آلودگی هوا درد همیشگی ماست، امیدواریم خدا کمک کند که به آن شدت تکرار نشود». این اظهارات روزهای اخیر مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران است.

به گزارش patc، سیدمحمدرضا دماوندی در سرمقاله خراسان نوشت: «آلودگی هوا درد همیشگی ماست، امیدواریم خدا کمک کند که به آن شدت تکرار نشود». این اظهارات روزهای اخیر مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران است. او پیشتر نیز گفته بود: «من دلم را خوش نکردم که اوضاع هوای این شهر خوب خواهد شد، شما هم نکنید!» آلودگی هوا که در ماه‌های سرد شدت آن بیشتر هم می شود، معضل اختصاصی تهران نیست و همه شهرهای بزرگ و کوچک به تناسب با آن روبه رو هستند، گرچه در کلان شهرها شرایط بحرانی تر است.

بر اساس آمار، آلودگی هوا سومین عامل مرگ در کشور است که سالانه بالغ بر ۳۰هزار نفر را به کام مرگ می کشاند. همچنین ۵۴ درصد مرگ های زودرس به دلیل ایست قلبی و سکته مغزی است که آلودگی هوا متهم ردیف اول آن است، به علاوه این که ۷ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و ۱۹ درصد مرگ زودرس ناشی از بیماری انسداد ریوی مربوط به آلودگی هواست. به همه این ها اضافه کنید افزون بر ۵۹۷ همت خسارت مادی سالانه را که چندی پیش سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس به آن اشاره کرد و این وضعیتی است که با گذشت هر سال نه تنها بهبود نمی یابد، بلکه به سمت فاجعه پیش می رود. به عنوان نمونه مدیرعامل شرکت ملی گاز اعلام کرده است: «بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی که از ابتدای آبان هم مشاهده شد، زمستان امسال نزدیک به ۴ درجه سردتر خواهد بود و این به معنای افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز کشور است و هرچه مصرف در بخش خانگی بیشتر شود، مجبوریم تحویل گاز به صنایع و نیروگاه‌ها را محدودتر کنیم و سوخت معادل بیشتری به آن ها تحویل دهیم.» سوخت معادل یعنی مازوت و یعنی آلودگی هوای بیشتر. حال برای حل این معضل که به گفته مهدی چمران «درد همیشگی ماست» و از ۵۰ سال قبل به این سو دغدغه ثابت مدیریت کلان کشور بوده است، چه باید کرد؟ گفته می شود بیش از ۲۰سازمان و دستگاه باید در کار مشترک و هماهنگ، هر یک بخشی از پروژه حل مشکل آلودگی هوا را متعهد شوند تا این مسئله به سرانجام برسد اما چرا در تمام این سال ها این تیم مشترک نتوانسته است شکل بگیرد یا به دستاورد مشخصی دست یابد؟ آیا مرگ سالانه ۳۰هزار نفر همراه با خسارت های سنگین مالی و روحی روانی ضرورت اتخاذ تصمیم قاطع و اراده‌ای منسجم برای حل فاجعه آلودگی هوا در کشور را اجتناب ناپذیر نمی سازد؟این که باید دست به دعا برداشت (آن گونه که رئیس شورای شهر تهران می گوید) و از ذات اقدس الهی برای موفقیت طلب یاری جست، امری حتمی است اما این استمدادطلبی در سایه تفکر، برنامه ریزی و تلاش است که منتهی به نتیجه خواهد شد. در جریان بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب سال ۹۴ در مصلای تهران فردی گفت برای نابودی آمریکا و اسرائیل و داعش صلوات! آقا گفتند اگر با صلوات نابود می شوند، ده تا صلوات می فرستادیم. حال مقامات و مسئولان محترم، آلودگی هوا یک معضل و فاجعه ملی است. ما مردمان دعا می کنیم و خداوند هم کمک خواهد کرد، اما شما چه می کنید؟

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا