برترین های کار و کسبخانواده و جامعه

آیا زن بعد از طلاق میتواند صیغه شود؟ + شرایط

اگر زن قصد داشته باشد که پس از طلاق با فرد جدیدی صیغه شود، باید شرایطی که برای صیغه پس از طلاق در نظر گرفته شده را رعایت کند. در این مطلب نکاتی که برای صیغه شدن زوجه پس از انواع طلاق مانند باید بدانید را ارائه کرده‌ایم. طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده و وکیل زن مشورت نمایید.

آیا زن قبل از طلاق میتواند صیغه شود |ازدواج بعد از طلاق با همسر سابق

صیغه شدن پس از طلاق

آیا زن بعد از طلاق می‌تواند صیغه شود؟ اغلب زن‌هایی که به دلایلی از همسرش جدا شده‌اند و حالا قصد دارند که با فرد جدیدی وارد زندگی مشترک شوند این سؤال را مطرح می‌کنند. صیغه یا عقد موقت به عنوان یکی از انواع نکاح در قانون مدنی شناخته می‌شود؛ بنابراین زن و مرد بعد از جدایی محدودیتی برای جاری کردن صیغه موقت با فرد دیگری نخواهند داشت. اما برای عقد موقت یا صیغه باید زوجین پ اهلیت عقد و جاری شدن نکاح را داشته باشند و مواردی مانند شرایط پرداخت مهریه، گذراندن مدت عده قبل از نکاح و تعیین مدت نکاح را مشخص کنند.

شرایط صیغه پس از طلاق

برای صیغه یا عقد موقت پس از نکاح باید زوجین شرایطی که در ادامه ارائه شده را رعایت کنند.

  • مشخص کردن طول مدت صیغه و تعیین تاریخ ابتدا و انتهای آن
  • اجازه پدر یا جد پدری در صورتی که زوجه باکره باشد.
  • بالغ و عاقل بودن طرفین نکاح موقع صیغه
  • تمام شدن عده زن پس از جدایی قبلی او
  • تعیین مهریه مشخص و پرداخت آن توسط زوج
  • نداشتن رابطه نامشروع زن و مرد قبل جاری شدن صیغه

در صورتی که زن واجد شرایط نکاح باشد می‌تواند بعد از جدایی از همسرش با فرد جدیدی به صورت دائم یا موقت ازدواج کند.

 زمان مناسب برای صیغه بعد از طلاق

برای جاری شدن صیغه نکاح در عقد موقت باید ابتدا شرایط زوجه مشخص شود. اگر زن باکره است، برای ازدواج نیازی به نگه داشتن ندارد و بلافاصله بعد از جدایی می‌تواند با فرد جدیدی وارد زندگی مشترک شود. در صورت یائسه بودن زوجه نیز نیازی به نگه داشتن عده توسط زن برای صیغه شدن نیست!

 اما در صورتی که زن و مرد رابطه زناشویی داشته‌اند، زوجه باید پس از طلاق عده نگه دارد، سپس می‌تواند برای صیغه اقدام کند. مدت عده پس از طلاق سه طهر یا حدود ۱۰۰ روز است. اگر زن باردار باشد، این بازه زمانی تا پایان وضع حمل او ادامه خواهد داشت. در طول این مدت زن نمی‌تواند با فرد دیگری ازدواج کند؛ بنابراین برای صیغه موقت زن باید مدت عده را رعایت کند.

شرایط صیغه پس از طلاق

صیغه پس از طلاق نه تنها برای زن بلکه برای مرد هم با محدودیت‌هایی همراه است که در صورت عدم وجود آن‌ها در طرفین، صیغه جاری شده صحیح نخواهد بود. با این حال پیرو پاسخ به سؤال آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟ به ذکر شرایط صیغه پس از طلاق برای زن می‌پردازیم.

اهلیت قانونی طرفین

یکی از مهم‌ترین و اولین شرایط صیغه پس از طلاق برای طرفین از جمله زن، برخورداری از اهلیت قانونی است. اهلیت داشتن نیز به معنی رشید بودن و برخورداری از بلوغ عقلی و جسمی است.

قصد و رضای قلبی

یکی دیگر از شرایط صیغه پس از طلاق، داشتن قصد و رضا در طرفین از جمله زن است. یک زن همانند مرد باید با رضایت کامل و بدون هیچ گونه فشار و اکراهی نسبت به صیغه پس از طلاق اقدام کند.

خالی بودن از موانع نکاح

از موانع نکاح زن جهت ازدواج مجدد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قرار نداشتن زن در دوران عده
  • نبودن در حالت احرام
  • نداشتن قرابت با طرف مقابل
  • داشتن اذن پدر یا جد پدری برای دختر باکره

    نکته: زنی که بعد از طلاق از همسر سابق خود همچنان باکره باشد، نیازی به طی کردن دوره عده نیست.

آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟

یکی از انواع نکاح در قانون مدنی، صیغه است که زن و مرد می‌توانند با رعایت شرایط آن همچون مشخص کردن مدت زمان عقد و تعیین میزان مهریه به عقد هم درآیند. صیغه محرمیت می‌تواند به صورت عربی یا فارسی توسط عاقد یا خود زن و مرد جاری شود. بر خلاف تصور بسیاری از افراد مهریه زن در صیغه یا ازدواج مجدد هیچ تفاوتی با ازدواج اول ندارد و زن می‌تواند با توافق همسر خود هر چیزی را که مالیت دارد به عنوان مهریه تعیین کند.

بر اساس قانون مدنی صیغه شدن زن بعد از طلاق مانعی ندارد، البته همان طور که گفته شد، لازم است مدت زمان عده را نگه دارد. بنابراین بعد از پایان مدت عده و در صورت دارا بودن اهلیت، جهت جاری شدن عقد موقت، می‌تواند اقدام کند. ضرورت نگه داشتن عده به این دلیل است که اگر طلاق از نوع طلاق رجعی باشد، همسر بتواند در این دوران به زوجه رجوع کند. در صورتی که از این نوع طلاق هم نباشد لازم است به احترام زندگی مشترک و احتمال بارداری این دوره نگه داشته شود.

زمان مناسب برای صیغه بعد از طلاق

قبل از پاسخ به این سؤالات، خوب است در خصوص عده طلاق و زنانی که از نظر قانونی موظف به رعایت عده نیستند، توضیحاتی داده شود. قابل ذکر است مدت زمان عده طلاق برابر با سه طهر یا سه ماه بعد از جاری شدن صیغه عقد است که ازدواج زن مطلقه در این مدت ممنوع خواهد بود. البته در مورد زن باکره، زنی که اصلاً با همسر خود رابطه نزدیکی برقرار نکرده است و زن یائسه، رعایت عده طلاق ضرورتی ندارد.

با توجه به توضیحات فوق، زنان باکره و یائسه برای ازدواج مجدد خود، نیازی به رعایت مدت زمان عده ندارند. در حالی که زنان غیر باکره و غیر یائسه باید حداقل سه ماه بعد از جاری شدن صیغه طلاق، برای ازدواج مجدد، زمانی را به عنوان عده صبر کنند. چرا که عواقب نگه نداشتن عده می‌تواند باطل شدن صیغه ازدواج و حرمت ابدی بین طرفین را به دنبال داشته باشد.

حکم صیغه در دوران عده طلاق

فرض بفرمایید زن مطلقه گشته و در حال گذراندن دوران عده است منتهی در این بین مبادرت به نکاح موقت با کرد دیگری میکند، سوال اینجاست که حکم این نکاح چیست ؟! حکم این نکاح قطعاً باطل است چون در دوران عده زن نباید با فرد دیگری ازدواج چه موقت و چه دائم نمیاد و اگر ازدواج مجدد در این دوران داشته باشد نه تنها ابطال عقد نکاح موقت و دائم را به دنبال دارد بلکه موجب حرکت ابدی نیز میشود یعنی طرفین تا ابد به یکدیگر حرام میشوند و امکان نکاح بین آنها برای همیشه از بین میرود.

سوالات متداول

چه مدت بعد از طلاق میشه دوباره ازدواج کرد ؟!

برای مرد محدودیت زمانی وجود ندارد ولی خانم بعد از گذراندن مدت عده طلاق میتواند ازدواج مجدد داشته باشد مگر اینکه طلاق وی بدون عده باشد.

در دوران عده میشه صیغه موقت شد ؟!

خیر ، باید مدت عده به اتمام برسد تا امکان تزویج فراهم شود.

صیغه در دوران عده حکمش چیه ؟!

هرگونه عقد نکاح اعم از موقت ( صیغه ) و دائم در دوران عده باطل بوده و رابطه طرفین نامشروع تلقی میگردد.

آیا در دوران عده میشود با همسر سابق مجدداً ازدواج کرد ؟!

اگر طلاق از نوع رجعی باشد امکان رجوع وجود دارد و نیاز به خطبه عقد جدیدی نیست ولی اگر طلاق بائن باشد باید مدت عده خانم تمام شود و پس از آن با خطبه جدیدی عقد نکاح دیگری را آغاز کنند.

رابطه جنسی در دوران عده با همسر سابق چه حکمی داره ؟!

اگر طلاق رجعی باشد مشکل شرعی ندارد و به منزله رجوع خواهد بود ولی اگر طلاق بائن باشد رابطه نامشروع و زنا است.

حرف آخر…

با توجه به آنچه که مطرح شد زن بعد از طلاق میتواند صیغه موقت مرد دیگری شود منتهی موانع نکاح باید رفع شود که مهم ترین آن پایان عده طلاق است یعنی اگر زنی بخواهد بعد از طلاق ازدواج مجدد چه دائم و چه موقت داشته باشد علاوه بر رعایت اینکه مانعی برای نکاح نباشد باید منتظر بماند تا مدت عده طلاق تمام شود مگر اینکه طلاق از نوعی باشد که نیاز به نگه داشتن عده نیست مثل طلاق دختر باکره و زن یائسه. از طرف دیگر اگر زن در دوران عده مبادرت به عقد نکاح با مرد دیگر نمیاد نکاح او باطل و موجب حرکت ابدی بین آنها می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا