علمی و پزشکیبرترین های کار و کسب

راهنمای خرید بهترین زعفران و تشخیص زعفران اصل از تقلبی

خرید زعفران جزء آن دسته از خرید‌هایی است که مشتری باید تمام حواسش را در حین خرید زعفران جمع کند تا سرش کلاه نرود و جنس دیگری را به جای زعفران نخرد؛ به خصوص که این کار به سهولت انجام می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم تا به شما ویژگی زعفران خوب را معرفی نماییم تا شما بتوانید زعفران خوب و مرغوبی را تهیه و خریداری کنید و همچنین راه و روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی را توضیح داده ایم تا بتوانید انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید . در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

توجه : پاسخ سوالات کاربران درباره نحوه تهیه زعفران دم کرده ، ماندگاری زعفران ، تهیه دمنوش زعفران ، توضیح دو روش دم کردن زعفران ، خواص زعفران ، روش نگهداری زعفران را در  سایت زعفرانیک طالعه نمایید

مشخصات زعفران خوب

مهمترین عوامل شناخت و ارزیابی زعفران که به آن ادویه طلایی نیز گفته می شود شکل ظاهری زعفران ، رنگ ، عطر و طعم زعفران می باشد.

  • طعم زعفران : زعفران خوب دارای طعم کمی تلخ اما دلپذیر است.
  • شکل زعفران : گل زعفران اصل شبیه میخک است و سرشاخه یعنی کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن مانند شیپور است.
  • رنگ زعفران : رنگ مطلوب زعفران زرد مایل به نارنجی و یا قرمز است که هر قدر تیره تر باشد نشانه کهنگی و بد خشک کردن زعفران است.
  • عطر زعفران : عطر زعفران بسیار منحصر به فرد است و دارای بویی ملایمی است . هر قدر زعفران کهنه تر بشود ، عطر خود را از دست می دهد.

راه و روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی

۱زعفران خوب دارای عطر و بوی شیرین است و نه طعم شیرین : عطر زعفران بسیار جذاب و هیجان اور است . شاید بتوان گفت رایحه و بوی زعفران ترکیبی از بوی عسل و یونجه می باشد . زعفران تازه بوی تندتری دارد.

۲زعفران دارای طعم تلخ خوشایند می باشد و گاهی حتی هیچ طعمی ندارد : هنگامی که یک رشته زعفران را روی زبان خود قرار می دهید نباید طعم شیرین را حس کنید . در غیر اینصورت زعفران تقلبی می باشد . گاهی افراد سودجو برای اینکه وزن زعفران را بیشتر کنند ، زعفران را به کمی شکر یا عسل اغشته می نمایند.

۳اگر زعفران مرغوب را درون آب سرد قرار بدهیم تغییر رنگ زعفران با ملایمت و آهستگی همراه خواهد بود : یعنی رنگ آب زرد مایل به نارنجی خواهد شد . اما اگر زعفران تقلبی باشد تغییر رنگ به سرعت خواهد بود و کلاله آن کاملا سفید می شود . در زعفران های تقلبی افزودن مواد شیمیایی در رنگ دادن به زعفران بسیار مشکل ساز خواهد بود که در بعضی مواقع مسمومیت نیز به همراه خواهد داشت.

۴نباید چربی زعفران را حس کنید : زعفران اصل را روی کاغذی بریزید و یا بین انگشتان خود فشار دهید . اگر کمی چربی را احساس کردید متاسفانه این زعفران تقلبی است . سودجویان برای گمراه کردن و اضافه کردن وزن زعفران به آن چربی اضافه می کنند . زعفران اصل در صورت سایش در بین انگشتان دست باید پودر بشود.

۵استفاده از جوش شیرین : اگر ترکیب جوش شیرین و آب را به زعفران اضافه نمایید می بینید که رنگ آب زرد می گردد و نشان دهنده زعفران اصل است . اما اگر رنگ آب قرمز شد زعفران تقلبی است.

۶استفاده از بنزین : زعفران اصل در بنزین حل نمی شود و اگر کمی از زعفران را در بنزین بریزید نباید تغییر رنگ بدهد.۷توجه به شکل ظاهری زعفران : باید به سرشاخه کلاله زعفران دقت کنید که حتما سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری مانند باشد.

۸استفاده از شعله اجاق گاز : اگر زعفران را مستقیما روی شعله اجاق گاز بگیرید رنگی بنفش یا نارنجی به خود می گیرد اما در زعفران تقلبی به رنگ زرد در می آید.

پک زعفران کادویی

چنانچه این روش ها برای شما سخت است فقط کافیست از مراکز و فروشگاه زعفران کشاورز زعفرانیک به صورت مستقیم از کشاورز به صورت عمده و خرده خریدنمایید.

دکمه بازگشت به بالا