طراح گرافیک کیست؟
طراح گرافیک به هنرمندی گفته می شود که یک سفارش طراحی مشخص را دریافت کرده، و برای انجام ان سعی می کند یک دید و شناخت کامل از آن موضوع به دست بیاورد. سپس با توجه به مهارت ها و توانایی هایی که دارد و مشورت با طراحان ماهر و مجرب دیگر، یک ایده کاملا جذاب و خلاقانه برای آن سفارش طراحی می کند. سپس با پیدا کردن و یا ساختن تصاویر مختلف و ترکیب آن ها با یکدیگر، در کنار استفاده از طرح ها و رنگ های متناسب، این ایده را به خوبی و در قالب خواسته شده پیاده سازی کند و چند نمونه را در لینک های زیر ببینید:
- نمونه طراحی کارت ویزیت دندانپزشکی
- نمونه طراحی کارت ویزیت کافی نت
- نمونه طراحی کارت ویزیت شخصی
البته این مشورت کردن همیشه هم توصیه نمی شود، چرا که هر طراح سبک مخصوص به خود را دارد و ممکن است نظرات دیگر طراحان متضاد یکدیگر باشد. در گذشته طراحی گرافیک به خلق طرح هایی روی کاغذ خلاصه می شد، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و پیدایش ابزارهای مختلف، طراحی گرافیک به صورت کاملا تازه ای با سیستم های مخصوص انجام می شود. در یک تعریف کلی تر، طراحی گرافیک به خلق تصاویر، تایپو گرافی، و… گفته می شود و طراح گرافیک کسی است که این طراحی ها را به صورت دیجیتال انجام داده و به ساخت موارد مختلفی مثل بروشور، پوستر، لوگو و… بر اساس نیاز و خواسته مشتریان می پردازد.
هدف طراحی گرافیک
هدف اصلی طراحی گرافیک این است که یک پیام مشخص به صورت بصری به بینندگان منتقل شود. در واقع هر پروژه حاوی یک پیام و یا محتوای خاص می باشد و همین پیام باید توجه دیگران را به خود جلب کند. در این میان طراحان گرافیک باید بتوانند با مهارت بالای خود، ایده ای خلق کنند و به کمک ان، پیام موجود را به شکلی جذاب و بسیار جالب به مخاطب انتقال دهند.
اهمیت طراحی گرافیک و جایگاه گرافیست ها
تصاویر می توانند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشند و بیشتر از هر رسانه دیگری توجه افراد را به خود جلب خواهند کرد. به احتمال زیاد برای خود شما هم چندین بار پیش آمده که تحت تاثیر یک تصویر خاص قرار بگیرید و آن را برای همیشه به یاد بسپارید. دقیقا به همین منظور است که امروزه اکثر افراد، به خصوص صاحبان کسب و کار های بزرگ و کوچک تمایل دارند برای برای جلب مخاطبان و نگه داشتن توجه آن ها، از طراحی گرافیک استفاده کنند.
به تازگی درخواست ها برای صنعت طراحی روز به روز درحال افزایش بوده و به دنبال آن، تعداد طراحان گرافیک هم بیشتر می شود. طراحان گرافیک با استفاده از تصاویر و متون مختلف و ترکیب آن ها با یکدیگر، یک اثر هنری فوق العاده خلق کرده و تصویر ذهنی خود را به صورت یک جلوه بصری به مخاطب نشان می دهند. همچنین بسیاری از افراد تمایل دارند ایده های ذهنی خود را به کمک یک طراح گرافیک به نمایش در می آورند.
طراحی گرافیک برای کاربرد های گوناگون انجام شده و می تواند شامل رشته های مختلفی باشد. به طور معمول گرافیست ها در رشته هایی نظیر طراحی رابط کاربری، طراحی وب، طراحی نمایشگاه، انیمیشن و چند رسانه ای، تبلیغات، بازی های مختلف، توسعه محصولات، تجربه کاربری و… فعالیت دارند.
ویژگی های یک طراح گرافیک موفق
جالب است بدانید موفقیت در طراحی گرافیک هیچ ارتباطی به مدرک و تحصیلات ندارد و کاملا وابسته به مهارت ها و میزان خلاقیت طراح می باشد. برخی از افراد به صورت ذاتی بسیار خلاق و ایده پرداز بوده و از استعداد بالایی در طراحی گرافیک برخوردارند. البته طراحان گرافیک موفق در کنار استعداد و خلاقیت، از ویژگی های دیگری نیز برخوردارند که آن ها را تا این اندازه معروف کرده است. به طور کلی، یک طراح گرافیک خوب و موفق باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
یک طراح گرافیک هر چقدر هم که در کار خود ماهر بوده و توانایی و خلاقیت بالایی داشته باشد، تا زمانی که نتواند با افراد دیگر ارتباط برقرار کند، در جذب مشتری و اثبات توانایی و هنر خود ناکام خواهد ماند. بنابراین طراح موفق کسی است که در کنار توانایی های کاری خود، از مهارت های ارتباطی هم برخوردار باشد. چنین طراحی می تواند به خوبی با مشتریان ارتباط برقرار کرده و تصاویر ذهنی آن ها را برای طراحی به صورت گرافیکی به درستی برداشت کند.
نه تنها یک طراح گرافیک، بلکه هر کسی که در حیطه ای فعالیت دارد زمانی می تواند به موفقیت دست پیدا کند که عاشق کار خود باشد. خود شما هم هر زمان که با شور و اشتیاق یک کار را انجام می دهید انرژی بیشتری صرف آن می کنید و در نهایت به موفقیت می رسید. اما زمانی که یک کار را به صورت بی حوصله و با بی علاقگی انجام دهید، به اندازه کافی دقت و انرژی صرف نکرده و نهایتا یک نتیجه ایده ال نخواهید داشت. طراحی گرافیک هم یک کار بسیار با ذوق و هنری بوده و زمانی نتیجه آن مسرت بخش خواهد بود که با حس خوب و اشتیاق زیاد انجام شود.
این که طراح بتواند ایده های خلاقانه و جذابی طراحی کند، یه یک ذهن آزاد و فکر باز نیاز دارد. زمانی که طراح دغدغه های ذهنی زیادی داشته باشد به هیچ عنوان نمی تواند روی کار خود متمرکز شود و به ناگاه متوجه می شود که نتیجه به دست امده اصلا آنچه در ذهن خود تصور کرده نیست. این موضوع را زمانی متوجه می شوید که به آثار طراحان گرافیک بزرگ دنیا توجه کنید؛ این آثار به گونه ای طراحی شده اند که بیننده احساس می کند خالق آن ها بخشی از وجود خود را در کارهایش قرار داده است.
بله درست شنیدید! نداشتن اعتماد به نفس یکی از مواردی است که به موفقیت طراحی گرافیک کمک می کند. در واقع زمانی که یک گرافیست اعتماد به نفس زیادی نداشته باشد، به صورت مکرر و یا دید انتقادی به کارهای خود نگاه می کند تا بتواند عیب و نقص های آن را بر طرف نموده و خود را به چالش بکشد. البته این عدم اعتماد بنفس باید به طراحی ها محدود شده و ریشه در شخصیت طراح پیدا نکند. چرا که برخوداری از حس های خوب یکی از اصلی ترین موارد برای موفقیت می باشد و عدم اعتماد بنفس می تواند روحیه طراح را تحت تاثیر قرار دهد.
انتقاد پذیری یکی از سخت ترین ویژگی هایی است که یک طراح خوب باید داشته باشد. بدون شک برای یک طراح بسیار ناراحت کننده خواهد بود که بعد از مدت ها تمرکز و تلاش برای خلق یک اثر، به ناگاه با نقد و انتقاد مواجه شود. اما پذیرفتن این انتقاد ها در نهایت باعث موفقیت شده و تاثیر زیادی در پیشرفت کار او دارد.
طراحی گرافیک کاری است که به زمان زیادی نیاز دارد و گاهی ممکن است برای خلق یک اثر، به چندین ماه زمان نیاز باشد. به همین دلیل یک طراح موفق باید به اندازه کافی صبور باشد تا بتواند یک ایده خام و ذهنی را به یک اثر هنری فوق العاده تبدیل کند.
یک طراح خوب باید همیشه در شناخت دنیای خود کنجکاو بوده و در هر لحظه به دنبال کسب اطلاعات جدید یا منابعی برای الهام گرفتن باشد. از طرفی دیگر، علم و تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت بوده و طراحان باید بتوانند همواره با جدیدترین تکنولوژی ها خود را تطبیق دهند و از یادگیری خسته نشوند.
چطور می توان به یک طراح گرافیک موفق تبدیل شد؟
اگر می خواهید در زمینه طراحی گرافیک فعالیت کرده و این مهارت را یاد بگیرید، باید با تکنولوژی هایی که در این خصوص وجود دارد آشنا شده و از منابع متنی، صوتی و تصویری مختلف استفاده کنید. جالب است بدانید برای طراح گرافیک شدن هیچ الزامی در خصوص رفتن به دانشگاه و تحصیل در این رشته نخواهید داشت. بدیهی است که داشتن تحصیلات اکادمیک در این زمینه یک امتیاز مهم محسوب می شود و به پیشرفت و موفقیت هرچه بیشتر شما کمک خواهد کرد، اما این بدان معنا نیست که اگر رشته تحصیلی شما چیز دیگری باشد، دیگر نمی توانید یک گرافیست ماهر شوید.
به لطف هزاران سایت و منابع نا محدودی که در این زمینه در اختیار دارید، می توانید از همین لحظه طراحی گرافیک را شروع کرده و با تمرین مداوم سعی کنید مهارت های لازم را کسب نمایید. باید بدانید که این مسیر با سختی های خاص خود همراه بوده و برای اینکه به یکی از بزرگ ترین طراحان گرافیک دنیا تبدیل شوید، راه طولانی و سختی در پیش خواهید داشت. اما در صورتی که به این کار علاقه دارید و اشتیاق و خلاقیت های لازم را در خود می بینید، می توانید با صبوری و تلاش به هدف خود برسید. همچنین برای شروع این کار می توانید از مشهور ترین طراحان که در قسمت های بعدی معرفی می کنیم الهام بگیرید.
معرفی بهترین طراحان گرافیک معروف دنیا
همانطور که در قسمت قبلی اشاره کردیم، برای اینکه بتوانید به یک طراح معروف تبدیل شوید، بهتر است با بهترین و بزرگ ترین طراحان گرافیک جهان آشنا شده و از آن ها الهام بگیرید. طراحانی که قرار است در این قسمت به معرفی آن ها بپردازیم، هر کدام از بزرگان گرافیک بوده و تاثیر زیادی روی این صنعت گذاشته اند. آثاری که این هنرمندان طراحی کرده اند بسیار معروف و ماندگار بوده و به احتمال زیاد برخی از آن ها را تا کنون چندین بار مشاهده کرده اید.
Rob Janoff
راب یکی از طراحان گرافیک معروف و بزرگ جهان است و الهام بخش بسیاری از طراحان دیگر بوده است. شاید بتوان معروف ترین اثر Rob Janoff را ی برند اپل دانست. او این لوگوی معروف را در عرض تنها دو هفته طراحی کرد و به این ترتیب توانست اثری ماندگار را ثبت کند. این لوگو از سال 1977 تاکنون با تغییرات زیادی همراه بوده، اما هنوز هم طرح اصلی که توسط راب طراحی شد را حفظ کرده است.
ایده ی طراحی لوگوی اپل از نام این برند که به معنای سیب می باشد گرفته شده است؛ اما در خصوص بخش گاز زده آن، راب توانسته به طور هوشمندانه ای لوگوی سیب را به حوزه کامپیوتر ارتباط دهد. اگر کمی دقت کنید متوجه می شوید کلمه Bite که به معنای گاز می باشد، می تواند تصوری از بایت در کامپیوتر را هم به ذهن کاربران القا کند. اینجاست که مهارت و خلاقیت یک طراح گرافیک خود نمایی کرده و پیام های زیادی را در عین سادگی یک لوگو منتقل می کند.
Carolyn Davidson
کارولین دیویدسون طراح لوگوی معروف نایک می باشد. او این لوگوی محبوب و شناخته شده در سراسر دنیا را در سال 1971 طراحی کرد. جالب است بدانید در آن زمان، دیویدسون یکی از دانشجویان دانشگاه پورتلند بود. طراحی لوگوی نایک یک ایده ی بسیار ساده اما به شدت معنا دار و ماندگار است. دیویدسون برای طراحی این لوگو از بال های الهه پیروزی در یونان باستان الام گرفته و حتی نام این برند هم مرتبط با همین موضوع است.
Saul Bass
سائول باس یکی دیگر از طراحان گرافیک برجسته و بزرگ دنیاست و علت اصلی شهرت او به طراحی موشن پیکچر های حرفه ای برمی گردد که برای تیتراژ پوستر های سینمایی طراحی می کرد. این طراح بزرگ اکثرا در حوزه سینما فعالیت می کرد و با برخی از بزرگان این حوزه مانند آلفرد هیچکاک همکاری داشته است.
Chip kidd
چیپ کید یک طراح مشهور آمریکایی بوده که در پنسیلوانیا به دنیا آمده است. این طراح بزرگ شهرت و محبوبیت خود را مدیون طراحی جلد کتاب هایی از نویسندگان معروف می باشد. از نویسندگانی که چیپ کید طرح جلد کتاب آن ها را خلق کرده می توان به آلفرد.آ.نوپف، مایکل کریتون و نیل گیمان اشاره کرد. همچنین این طراح موفق شد طراحی روی جلد رمان معروف ژوراسیک پارک را هم در کارنامه کاری خود ثبت کند.
lindon Leader
لیندون لیدر طراح شرکت بزرگ خودروسازی لندور می باشد و به عنوان یکی از معروف ترین طراحان گرافیک جهان شناخته می شود. البته این طراح به صورت همزمان برای شرکت های دیگر هم طراحی آزاد انجام می داد که طراحی لوگوی شناخته شده و معروف شرکت Fedex یکی از آن موارد است. جالب است بدانید این لوگو به عنوان یکی از 10 لوگوی برتر جهان شناخته می شود و تا این لحظه حدود 40 جایزه بین المللی برای طراحی آن به لیدر تعلق گرفته است. البته لیندون لیدر لوگوی شرکت های بزرگ دیگری مانند شرکت تویوتا، فشن پارک، اکسپرس کارت، شرکت هاوایی و… را نیز به صورت کاملا هنرمندانه و ماندگار طراحی کرده است.
Jessica walsh
جسیکا والش یکی از طراحان خلاق و مشهور دنیاست که به کمک همکار خود یعنی استفان ساگمیستر یک استودیوی بزرگ طراحی گرافیک تاسیس کرده و به خلق آثار جدید و متفاوت مشغول است. طراحی های جسیکا عموما در سبک های کلاسیک بوده و از جنب و جوش و هیجان بالایی برخوردار می باشد. این خاص و متفاوت بودن طراحی ها جسیکا والش را به یکی از طراحان گرافیک معروف دنیا تبدیل کرده است.
Milton Glaser
میلتون گلاسر یکی دیگر از برترین گرافیست های جهان است که در حال حاضر به عنوان مدرس دانشگاه هنرهای تجسمی نیویورک مشغول فعالیت می باشد. گلاسر در طراحی لوگوهایی ساده اما تاثیرگذار و با معنا تخصص دارد و تا کنون آثار بی نظیری برای برند های معروف دنیا خلق کرده است. جالب است بدانید این طراح در سال 2009 موفق شد نشان مدال ملی هنر را از رییس جمهور وقت امریکا دریافت کند. همچنین از آثار بزرگ او می توان به طراحی لوگوی نیویورک دانست که تا حد زیادی باعث جذب گردشگران به این شهر شد.
Paul Rand
پاول رند یکی از طراحان گرافیک مشهور آمریکایی می باشد که در زمینه طراحی پوستر و لوگو فعالیت دارد. یکی از آثار معروف این طراح، پوستر متفاوت فکر کنید از شرکت اپل می باشد. پاول توانسته لوگوی شرکت های بزرگی مثل IBM ، UPS ، Enron ، Morningstar ، Inc. ، Westinghouse ، ABC و Next را طراحی کرده و به این ترتیب نام خود را در لیست مشهور ترین طراحان دنیا ثبت کند.
Alex Trochut
الکس تروچوت یک طراح گرافیک و تصویر گر معروف بوده که در سال 1981 در بارسلونا متولد شده است. این طراح بیشتر روی طراحی جلد آلبوم های موسیقی تمرکز دارد و طراحی جلد ترک هایی را برای خوانندگان معروف همچون کتی پری انجام داده است. به نظر می رسد داشتن خلاقیت و استعداد طراحی در خانواده تروچوت موروثی باشد! چرا که پدربزرگ الکس به نام جان تروچوت هم یکی از بزرگ ترین طراحان گرافیک اسپانیا به شمار می رود.
Banksy
بنکسی یک هنرمند خیابانی و ناشناس می باشد اما با این وجود، به عنوان یکی از طراحان مشهور جهان در تمام جهان شناخته می شود. این هنرمند ایتالیایی آثار بی نظیر هنری و بسیار تاثیرگذار خود را روی دیوارهای شهر، خیابان ها، پل ها و… طراحی می کند و علت مشهور شدن او هم همین موضوع است. آثار بنکسی بیشتر جنبه سیاسی و انتقادی داشته و سبک طراحی هایش تلفیقی از طنز سیاه و گرافیتی می باشد.
او برای طراحی های خود از یک تکنیک گرده برداری خاص استفاده می کند که بسیار جالب و قابل توجه است. جالب است بدانید بنکسی به دلیل طرح های سیاسی خود تحت تعقیب بوده، اما تاکنون هیچ سازمانی موفق به دستگیری او نشده و همچنان طرح هایی از او روی دیوارها و مکان های عمومی دیده می شود!
Alan Fletcher
آلن فچر یکی دیگر از طراحان گرافیک برجسته دنیاست و برخی از افراد او را به عنوان پدر طراحی گرافیک بریتانیا می شناسند. از مشهور ترین آثار این طراح می توان به طراحی لوگوی موزه V & A اشاره کرد که در سال 1989 خلق شده اما همچنان زیبایی و جذابیت خود را حفظ کرده است.
در این مطلب سعی کردیم شما را با بزرگ ترین و معروف ترین طراحان گرافیک دنیا آشنا کنیم و هدف این بود که شما بتوانید از این بزرگان به خوبی الهام بگیرید. همچنین شما با مفهوم طراحی گرافیک و اهمیت آن در دنیای امروز آشنا شدید. چنانچه شما هم به انجام این کار علاقه دارید، می توانید به کمک شرکت در کلاس های مختلف و یا استفاده از منابع گوناگون مفاهیم طراحی گرافیک را بیاموزید. البته برای تبدیل شدن به یک گرافیست با مسیر سخت و طولانی روبرو هستید و باید به اندازه کافی صبور باشید.