برترین های کار و کسبعمومی

نقش هوش مصنوعی در ساختمان های هوشمند

کاربرد هوش مصنوعی در هوشمند سازی خانه ها

امروزه هوش مصنوعی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی همه ما تبدیل شده است. رانندگی، گشت و گذار در اینترنت، خرید آنلاین، رزرو هتل، گوش دادن به موسیقی، انتخاب فیلم و سایر جوانب زندگی ما تحت تاثیر هوش مصنوعی است. خانه هوشمند هم از این قاعده مستثنی نیست. به جرات می‌توان گفت کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند به قدری زیاد است که بدون آن عملاً خانه هوشمند ناکارآمد خواهد بود. برای دانستن ارتباط بین هوش مصنوعی و خانه هوشمند و همچنین کاربردهای هوش مصنوعی در هوشمند سازی خانه در ادامه همراه ما باشید.

کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند

فناوری خانه هوشمند کاربردهای زیادی در کنترل لوازم خانگی دارد. اما شرکت‌های بزرگ ماند شرکت برکر؛ برای برقرار کردن ارتباط میان اجزا و دستگاه‌های مختلف خانه هوشمند، از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند تا بتوانند همواره یک گام جلوتر از سایرین باشند. هوش مصنوعی در خانه هوشمند داده‌های خام به دست آمده از سنسورها را می‌گیرد و آن‌ها را به شکل الگویی مرتبط با زندگی روزمره ما تبدیل می‌کند.

دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی توانایی یادگیری روتین زندگی افراد و پس از آن پیش‌بینی شرایط را دارند. با استفاده از الگوهای یاد گرفته شده، دستگاه‌ها به صورت خودکار عملی را متناسب با شرایط به وجود آمده انجام می‌دهند. برای مثال، اگر کسی در خانه نباشد درها به صورت اتوماتیک قفل می‌شوند و سیستم روشنایی و کنترل دما نیز روشن نخواهند شد.

هوش مصنوعی نیازها و عادات افراد را درک کرده و پیش‌بینی می‌کند. به عنوان مثال، یک گاز هوشمند می‌تواند قبل از بازگشت شما به خانه برای شروع آشپزی آماده شود و یا زمانی که استیک به میزان همیشگی که مورد پسند شماست پخته شد، به شما پیام بدهد. اما هوش مصنوعی تنها برای راحتی افراد در خانه هوشمند کارآیی ندارد. دو کاربرد مهم هوش مصنوعی، در حوزه امنیت و صرفه‌جویی در مصرف انرژی است که هر یک را جداگانه بررسی می‌کنیم.

کاربرد هوش مصنوعی در صرفه جویی مصرف انرژی در خانه هوشمند

به منظور حفظ حیات برای آیندگان، باید مبحث بهره‌وری مصرف انرژی را جدی گرفت. هوش مصنوعی هم در سیستم مدیریت ساختمان (BMS) و خانه های هوشمند نقش مهمی در صرفه جویی ایفا می‌کند. هوش مصنوعی داده مربوط به شبکه‌ها و کنتورها و همچنین وضعیت آب و هوا را استفاده می‌کند تا الگویی از مصرف هر خانوار ایجاد کند. اطلاعات مربوط به نحوه مصرف به یادگیری و بهبود سیستم، بهینه سازی مصرف منابع، کم کردن هزینه ها و در نهایت راحتی افراد کمک می‌کند.

کاربرد هوش مصنوعی در امنیت خانه هوشمند

نیاز به امنیت در دنیای امروز منجر به پیاده‌سازی سیستم‌های مجهز به هوش مصنوعی شده است. این سیستم‌ها قابلیت‌هایی مانند یکپارچه شدن با دستگاه‌های هوشمند خانه، تشخیص چهره، آنالیز خطر و … را دارند، که هدف آن‌ها تامین امنیت خانه و ساکنین آن است. به لطف قابلیت تشخیص الگو و چهره، دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی به راحتی اشیا و اشخاص اطراف خود را تشخیص داده و با داده‌های قبلی مقایسه می‌کنند.

در صورتی که کسی زنگ درب را بزند، این هوش مصنوعی است که تشخیص می‌دهد او مجوز ورود را دارد یا خیر. می‌توان گفت هوش مصنوعی در دوربین‌های هوشمند نقشی حیاتی ایفا می‌کند. چرا که با ضبط خودکار ویدیو و اطلاع رسانی هر گونه الگوی نامتعارف به صاحب خانه، بخش زیادی از وظیفه تامین امنیت را انجام می‌دهد.

هوش مصنوعی همچنین در بهبود عملکرد قفل‌های هوشمند کاربرد دارد. یک قفل هوشمند مجهز به هوش مصنوعی مزایایی مانند عدم اطمینان به کلیدهای فیزیکی، دادن دسترسی موقت به مهمانان و استفاده از ویژگی‌های بیومتریک را برای تامین هر چه بیشتر امنیت ارائه می‌دهد. از سوی دیگر از هوش مصنوعی در سیستم‌های هشدار هوشمند حریق، دود و نشت گاز استفاده می‌شود. سیستم‌هایی که به کمک هوش مصنوعی توانایی فکر کردن و تصمیم‌گیری بر اساس شرایط را دارند امروزه در بازار موجود هستند. برخی از آشکارسازهای دود موجود علاوه بر فرستادن اعلان، هشدار صوتی هم می‌دهند و باعث سرعت بخشیدن به پاسخگویی و جلوگیری از رخ دادن فاجعه می‌شوند.

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی (artificial intelligence) که بصورت مخفف معروف به AI است، به دستگاه‌هایی که قابلیت انجام وظایفی که نیازمند هوش انسانی است، مانند ادراک بصری، تشخیص صدا، تصمیم‌گیری و ترجمه‌زبان‌ها، گفته می‌شود. بنابراین بدون پیاده‌سازی برنامه‌ای پیچیده یا انجام دستورالعمل‌های سخت، خیلی راحت فقط با دستور صوتی کنترل خانه هوشمند را در دست گرفت. با وجود هوش مصنوعی، تعامل با دنیای تکنولوژی بدون مطالعه دفترچه راهنما، انجام شدنی است! هوش مصنوعی تمامی دنیای اطراف ما را احاطه کرده است: در صنعت و آموزش تا پزشکی و کشاورزی و حتی اقتصاد و مدیریت.

کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: نقش هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء

هوش مصنوعی با توانایی ارتباط دستگاه‌های مختلف در بستر اینترنت اشیاء (IoT)، توانایی پردازش، یادگیری و استفاده از آن‌ها در موقعیت‌های مختلف، دنیای ما را دگرگون کرده است. دستگاه‌هایی که در خانه هوشمند بکار می‌روند مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.

با قابلیت یادگیری، دریافت داده‌های جدید، خیلی سریع عادات روتین زندگی شما دست‌شان می‌آید و همانی می‌شوند که می‌خواهید. گرمایی هستید یا سرمایی؟ چه دمایی را برای خواب راحت می‌پسندید؟ تنظیم میزان نور دلخواه شما در هنگام غذا خوردن و تلویزیون دیدن و خیلی موارد دیگر. درست برخلاف سنسورهای سنتی که دائما با آلارم‌ها اشتباه شما را کلافه می‌کردند، با یادگیری بیشتر در گذر زمان، هوشمندتر می‌شوند.

    کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: از قابلیت هوش مصنوعی، پیش‌بینی رفتار کاربران و توسعه آگاهی موقعیتی، یعنی درک اولویت‌های کاربر و تغییر پارامترها بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده است.

کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: با دستیارهای صوتی هوشمند

کاربرد هوش مصنوعی بصورت اختصاصی در سیستم امنیتی هوشمند بسیار زبانزد است. با افزایش تکنولوژی، استفاده از هوش مصنوعی دیگر مختص سیستم امنیتی نیست و برای ارتباط و کنترل تجهیزات هوشمند مجهز به کنترل صوتی واحدهای Al-enabled مثل الکسا، سیری و دستیار گوگل به کار می‌رود. بنابراین کنترل و تنظیم دستگاه‌های هوشمند بدون نیاز به گوشی، فقط با فرمان صوتی امکان‌پذیر می‌شود.

در حال حاضر محققان در زمینه فناوری تشخیص صدا نیز به نتایجی رسیده‌اند که ارزش دستگاه‌های هوشمند را بیشتر می‌کند. با تشخیص صدا، دستورات کاربران اختصاصی می‌شود و با دستور هر فرد ناشناسی واکنش نشان نخواهند داد.

    کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: هوش مصنوعی که بنام هوش ماشینی نیز معروف است، به زبان ساده، به رفتار هوشمندی که دستگاه‌ها از طریق پردازش اطلاعات، از خود بروز می‌دهند، گفته می‌شود.

کاربرد هوش مصنوعی در تکنولوژی های خانه هوشمند

از کاربردهای مهم هوش مصنوعی، تحلیل فعالانه مسائل امنیتی بالقوه خانه هوشمند است. با احساس نیاز در مسائل امنیتی خانه، پیاده‌سازی دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی به سرعت در حال به‌روزرسانی است. دستگاه‌های امنیتی مجهز به هوش مصنوعی ویژگی‌های مختلفی دارند، از جمله: تجزیه و تحلیل نوع تهدید (ورود از درب و پنجره یا هک کردن خانه هوشمند)، تشخیص چهره و همینطور یکپارچه‌سازی خانه هوشمند، که به‌نوبه‌ی خود، مالکان را در برابر تهدیدات امنیتی حفاظت می‌کند.

همانطور که اشاره شد، هوش مصنوعی برای حفاظت بیشتر، علاوه بر تشخیص صوتی، تشخیص چهره را در برنامه کار خود دارد. با قابلیت تشخیص چهره، حتی حرکات غیر معمول و هیجانی قابل تشخیص است.

    کاربرد هوش مصنوعی در خانه هوشمند: خانه‌ هوشمند با هوش مصنوعی به خانه‌ای گفته می‌شود که بتواند سبک زندگی کاربر را شناسایی کرده و با پاسخ‌دهی سریع، شرایط را مطابق نیاز تنظیم کند.

دکمه بازگشت به بالا